Mogę tylko wody niegazowane ze względu na zajebiście duże problemy z żołądkiem (oczywiście odpada alkohol i wszystko co może podrażniać w jakikolwiek sposób żołądek), ale raczej nigdy nie smakowały mi wody gazowane, jak już to muszynianka. A ogólnie najczęściej piję i najbardziej lubię nałęczowiankę.
A ogólnie najczęściej piję i najbardziej lubię nałęczowiankę.
[ Dodano: 2020-06-21, 01:38 ]
monjiczq napisał/a:
Islandia sprzedaje w butelkach tylko wode z kranu
Nieźle
Teraz mi się przypomniało, że w Panamie sprzedają wszędzie w marketach wodę destylowaną i można się łatwo pomylić, biorąc ją za mineralną, którą z kolei wcale nie tak łatwo dostać. Pamiętam, że po przyjeździe do Polski pierwsze co zrobiłem to kupiłem w najbliższym sklepie zgrzewkę mineralnej wody i piłem ją strasznie łapczywie Nigdy wcześniej bym nie pomyślał, że może mi aż tak bardzo brakować zwykłej wody.
Mi zawsze na czkawkę pomaga pochylenie głowy do przodu i wypicie wody z "drugiej strony" krawędzi szklanki czyli w tym miejscu, w którym normalnie usta nigdy się nie stykają z krawędzią.
U mnie to działa zawsze i u innych osób, którym poleciłem ten sposób, też. Spróbujcie następnym razem jak złapie Was czkawka.
Stosuję tę metodę od podstawówki, ale często nie działa. Chyba niektórzy ciężej przechodzą czkawki, więc moją metodą nr 1. jest przede wszystkim zapobiegać, a metodą nr. 2 jest jak najmniej się ruszać i jak najbardziej odprężyć klatkę piersiową. Metody z piciem zawodzą, jeżeli czkawka wzięła się od wypicia za dużo, wtedy tylko się dodaje oliwy do ognia :< Ja mam bardzo specyficzne czkawki.
[ Dodano: 2020-06-21, 04:51 ]
ChodnikowyWilk napisał/a:
Moja czkawka nigdy nie trwała dłużej niż 2-3 minuty, więc nic z tym nie robię i czekam aż przejdzie.
Zazdroszczę xD Ja raz tak spróbowałam i po prawie godzinie myślałam, że odejdę od zmysłów, już nawet pisałam do Staszka, że chyba dostałam czkawkę, która nigdy nie przejdzie xD Były takie przypadki
Podobno najdłuższa czkawka trwała prawie 70 lat. A jak w końcu minęła to koleś umarł po roku. 😁
_________________ I'M TOO OLD FOR THIS SHIT!
........................
#seniorwinternetach #fascynującaanegdotka #lata90tetoapogeumludzkiejcywilizacji #gettudaczopa
........................
The Mission // Dead Poets Society // Boyz n the Hood // Fisher King // Bronx Tale // Trainspotting // Chasing Amy // Big Lebowski // Fight Club // Human Traffic // Samotari.
Czyli apgrejdowana złota 11tka filmów, które uczyniły mnie Jankielem. Obejrzyj wszystkie i zostań mną. Polecam - 8.73/10
Teraz mi się przypomniało, że w Panamie sprzedają wszędzie w marketach wodę destylowaną
Rany, pamiętam jak z Mańką w Eindhoven szukaliśmy spragnieni sklepu (to było przed 11 a tam w Niedzielę wszystkie sklepy otwierają o 12-13), a w końcu jak znaleźliśmy to była tylko taka co dosłownie nie miała wcale minerałów, to była najgorsza woda jaką w życiu piłem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum