11 maja skończył mi się ten miesiąc darmowy na Netflixie, ale tak jakoś o tym zapomniałam. Po paru dniach weszłam na konto i nie mogłam nic obejrzeć, a po kolejnych dniach wszystko działało normalne. Żadnych pieniędzy mi z konta nie pobrało za użytkowanie, a wszystko normalnie działa tak jakby było opłacone.
Ktoś miał taką sytuacje? I co teraz zrobić? Żeby mi za jakiś czas nie trzasnęło przelewu na -500 za ileś tam czasu
_________________ "Normalność to iluzja. To co jest normalne dla pająka... jest chaosem dla muchy. ~ Morticia Addams"
Dobra, to może ja wezmę ten temat przechwycę i zrobię z niego polecarkę z Netflixa.
Koleżanka z roku poleciła mi serial Super Drags. Połączenie Odlotowych Agentek i Atomówek z mocnym poczuciem humoru balansującym na granicy smaku, kreska przywodzi na myśl Panty & Stocking with Garterbelt. Niektórych może oburzyć takie queer maho-shojo (bohaterkami są drag queen), ale tam jest jazda w sumie po stereotypach z prawej i lewej strony, co mi się podoba.
Szkoda, że drugi sezon został anulowany, oglądałabym.
Anię widziałam, pomysł na adaptację fajny, rudzielec pierwsza klasa. Dobór obsady naprawdę dobry, jestem pod wrażeniem.
Trochę odstrasza mało subtelne pchanie poprawności politycznej (Indianie, Afroamerykanin w Avonlea - i to nie jeden, mały plot-twist z cioteczką Józefiną, walka o prawa kobiet z udziałem pani Linde xD) - byłoby ok, ale realizacja była dla mnie zbyt agresywna, wyszło takie "jeb!" w stronę widza (że oglądającego, nie Ciebie, widzu).
No, ale taka wizja i trzeba przyznać, że jest wdrażana konsekwentnie przez trzy sezony.
Z takich ulubionych : "Stranger Things", "The End of the F***ing World", "Atypical", "The Sinner", "Anne with an E", "Mindhunter", "Dark", "The Stranger", "Spinning Out", "The Haunting of Hill House ", "Marianne", "After Life", "Sex Education", "Somewhere Between".
my se z Mańko Narcos oglądamy, zajebiście pokazuje kto w Kolumbii rządzi - gdzie tam nawet wojsko jest gorzej uzbrojone niż kartele ogólnie mega pokazuje skalę skorumpowania i takie tam, za pieniądze można mieć absolutnie wszystko.
gdzie tam nawet wojsko jest gorzej uzbrojone niż kartele
O, słyszałam o tym.
Btw, u Staszka w pracy jest nowy ziomek z Kolumbii i szczerze powiedział, że w Polsce się czuje mniej bezpiecznie niż u siebie xD
To brzmi dziwnie, ale wytłumaczył, że w Kolumbii strefy no-go są wyraźnie wydzielone i jak się w nie nie chodzi, to jest się bezpiecznym, natomiast w Polsce nigdy nie wiesz, gdzie natrafisz na Sebixów Patrząc na to, że mieszka w Europie, pewnie u sibie mieszkał na jakimś lepszym osiedlu.
To brzmi dziwnie, ale wytłumaczył, że w Kolumbii strefy no-go są wyraźnie wydzielone i jak się w nie nie chodzi, to jest się bezpiecznym, natomiast w Polsce nigdy nie wiesz, gdzie natrafisz na Sebixów Patrząc na to, że mieszka w Europie, pewnie u sibie mieszkał na jakimś lepszym osiedlu.
W sumie brzmi sensownie, u nas wieczorem można dostać albo zostać okradzionym w dosłownie każdym rejonie miasta (rynek, parking, w trakcie spaceru po mieście).
_________________ I'm boring myself just talking about this.
my se z Mańko Narcos oglądamy, zajebiście pokazuje kto w Kolumbii rządzi - gdzie tam nawet wojsko jest gorzej uzbrojone niż kartele ogólnie mega pokazuje skalę skorumpowania i takie tam, za pieniądze można mieć absolutnie wszystko.
Dobry serial też polecam. Książkę "Polowanie na Escobara" też polecam przy okazji, w temacie serialu a jak ktoś chce coś więcej o korupcji w tamtych okolicach i ogólnie jak się noszą kartele i tak dalej to "El Narco" i "Polowanie na El Chapo"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum