Przyznam się, filmu nie oglądałem, odepchnął mnie trailer, który pokazywał, że jest to typowy musical w stylistyce lat 80. A ja nie lubię takich filmów. W Polsce średnio oceniany (3/10, 4/10), nawet nie chciało mi się czytać recenzji.
Dzisiaj znajoma wysłała mi link mówiący o tym, że "Córki..." robią zawrotną karierę w USA.
Czytam tam opis filmu, takie "łodafak":
Cytat:
Spoiler:
Czy mając TAKI trailer się człowiek spodziewa, że to film o kurwa SYRENACH ZABIJAJĄCYCH LUDZI, które nocami występują w klubie jako PIOSENKARKI. Ło da fak is it?
Natomiast w USA, w odróżnieniu od Polski, trailer zrobili o tym, o czym ten film faktycznie JEST:
Wchodzę na Metacritic, tak, ten surowo oceniający, według wielu źródeł najbardziej wiarygodny serwis oceniający filmy: jeb. 71/100
Wchodzę na filmweb: drugie jeb. 4,7/10
I na filmwebie zawzięta dyskusja między ludźmi, który obejrzeli ten film i zrozumieli o czym on jest (najczęściej oceny 7/10, 8/10) a ludźmi, którzy poszli na to oczekując musicalu o miłości (najczęściej 1/10) i jedni drugim wymywają, że film nie był o tym o czym niby miał być. No ale o czym właściwie miał być. Żaden opis nie mówił o komedii romantycznej. No ale trailer. Właśnie.
KTO DO CHOLERY WPADŁ NA POMYSŁ TAKIEGO TRAILERA DO TAKIEGO FILMU?
I podsumowanie: Jeśli kiedykolwiek zastanawialiście się, czemu trailery są robione na jeden kopyt, odpowiedź brzmi "^". Po prostu się nie opłaca, bo można naprawdę ZJEBAĆ sobie start przez nietrafienie w odpowiedni target.
PS. Nie wiem czy film jest dobry, jak znajdę czas, to go obejrzę. Bo kurwa no dziwne to wszystko.
[ Dodano: 2017-01-08, 10:48 ]
Zresztą wystarczy porównać plakat filmu:
Zaraz, kurwa, że co?! To jest film o morderczych syrenach? Kto do chuja pana w takim razie wpadł na taki trailer. Toż to kurwa na milę zalatuje jakimś romantykiem czy innym gównem.
[ Dodano: 2017-01-09, 08:28 ]
Ale kurde na początku tego trailera polskiego pomyślałam 'ale chujowy dubbing', a po chwili się okazało, że to nasz rodzimy film i oryginalne dialogi XD
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum