Morys nie dość że nie znasz języka to jeszcze fatalnie strzelasz. Nie nadajesz się na Niemca.
_________________ I'M TOO OLD FOR THIS SHIT!
........................
#seniorwinternetach #fascynującaanegdotka #lata90tetoapogeumludzkiejcywilizacji #gettudaczopa
........................
The Mission // Dead Poets Society // Boyz n the Hood // Fisher King // Bronx Tale // Trainspotting // Chasing Amy // Big Lebowski // Fight Club // Human Traffic // Samotari.
Czyli apgrejdowana złota 11tka filmów, które uczyniły mnie Jankielem. Obejrzyj wszystkie i zostań mną. Polecam - 8.73/10
wiem co napisałeś, ale nie pasowąło mi to do żartu więc trochę nagiąłem fakty. Nie bądź taki niemiecki służbista.
........................
#seniorwinternetach #fascynującaanegdotka #lata90tetoapogeumludzkiejcywilizacji #gettudaczopa
........................
The Mission // Dead Poets Society // Boyz n the Hood // Fisher King // Bronx Tale // Trainspotting // Chasing Amy // Big Lebowski // Fight Club // Human Traffic // Samotari.
Czyli apgrejdowana złota 11tka filmów, które uczyniły mnie Jankielem. Obejrzyj wszystkie i zostań mną. Polecam - 8.73/10
Ja tez ni w zab nie umiem, moja glowa jest za slaba na nauke dwoch jezykow jednoczesnie, a ze z angielskim mialem stycznosc wczesniej... z reszta niemiecki to paskudny jezyk, ktos dobrze napisal ze kazde slowo tam brzmi jak rozkaz rozstrzelania
wiem co napisałeś, ale nie pasowąło mi to do żartu więc trochę nagiąłem fakty.
Mam prostą receptę na to: Po prostu nie rób żartu, skoro nie pasuje ci kontekst. I tyle.
W ogóle z niemieckim jest tak, że nauczy się go tylko wtedy, jeśli go bardzo lubisz. Ja np. się uczyłem przez 6 lat w podstawówce i gimnazjum. A teraz pamiętam bardzo mało, bo po prostu nie cierpiałem tego języka. 28/80 w teście to potwierdza.
Zresztą, gdybym ten język lubił, to bym uczył się go kolejne 3 lata w liceum i nie stawiałbym na rosyjski. Jednak "ruskij jazyk" jest dużo piękniejszy niż taki niemiecki i w moim przypadku łatwiej było co nieco zapamiętać. Chociaż tutaj pewnie o tyle Polakowi łatwiej w nauce rosyjskiego, że ten brzmi dość podobnie do polskiego.
Pozostaje mi tylko przyznać rację Chodnikowi: każde niemieckie słowo brzmi jak nakaz rozstrzelania
Dzięki, za troskę i dobre rady. To miłe. Ale nie zawracaj sobie głowy bo ci w końcu Żyła pęknie.
I pełna zgoda: rosyjski sam w sobie to bardzo śpiewny i melodyjny język, naprawdę bardzo miły dla ucha. A w porównaniu do niemieckiego to jak trele skowronka do darcia widelcem szkolnej tablicy.
Ale nawiązując: sam postanowiłem sprawdzić jak strzelam. Bez czytania bo połowy wyrazów bym nawet nie potrafił przeczytać. I wyszło 18/80. Jak kiedyś znowu wkroczą i wpadnę na patrol to może nie rozwalą od razu na ulicy.
........................
........................
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum