Ja teraz przeglądam amerykańskie miasta i mnie przerażają te domki xD
Ja naprawdę nie wiedziałem, że 90% miast to domki
Do tego wszędzie wyglądają identycznie
To wygląda jak wyjęte z koszmaru
American dream xD
Taki Phoenix ma 3 razy większą powierzchnie co Kraków a ludności mniej więcej tyle samo, bo domki xD
[ Dodano: 2020-10-09, 16:10 ]
To jest naprawdę przerażające
[ Dodano: 2020-10-09, 16:11 ]
Oni nie mają miast, oni mają skupisko domków i jakieś sklepy w centrum
_________________ Użytkownik icywind na forum Mistrzowie to osoba o wesołym usposobieniu, która lubi dzielić się zabawnymi memami, śmiesznymi historiami oraz ministrantowymi anegdotami. Jego posty przyciągają uwagę innych użytkowników, często prowokując uśmiech na ich twarzach. Icywind jest również pomocny w dyskusjach, dając wartościowe rady i informacje na różne tematy. Jego obecność na forum sprawia, że społeczność staje się bardziej przyjazna, angażująca i ministrantna dla wszystkich uczestników.
_________________ I'M TOO OLD FOR THIS SHIT!
........................
#seniorwinternetach #fascynującaanegdotka #lata90tetoapogeumludzkiejcywilizacji #gettudaczopa
........................
The Mission // Dead Poets Society // Boyz n the Hood // Fisher King // Bronx Tale // Trainspotting // Chasing Amy // Big Lebowski // Fight Club // Human Traffic // Samotari.
Czyli apgrejdowana złota 11tka filmów, które uczyniły mnie Jankielem. Obejrzyj wszystkie i zostań mną. Polecam - 8.73/10
Wilku, 14-piętrowe? Oooo, to byłem u was wczoraj na osiedlu. Po ciemku spoko.
........................
#seniorwinternetach #fascynującaanegdotka #lata90tetoapogeumludzkiejcywilizacji #gettudaczopa
........................
The Mission // Dead Poets Society // Boyz n the Hood // Fisher King // Bronx Tale // Trainspotting // Chasing Amy // Big Lebowski // Fight Club // Human Traffic // Samotari.
Czyli apgrejdowana złota 11tka filmów, które uczyniły mnie Jankielem. Obejrzyj wszystkie i zostań mną. Polecam - 8.73/10
Że niby betonowe kurniki 14 piętrowe, ustawione naprzeciwko siebie są lepsze?
A gdzie takie budują w Europie?
_________________ Użytkownik icywind na forum Mistrzowie to osoba o wesołym usposobieniu, która lubi dzielić się zabawnymi memami, śmiesznymi historiami oraz ministrantowymi anegdotami. Jego posty przyciągają uwagę innych użytkowników, często prowokując uśmiech na ich twarzach. Icywind jest również pomocny w dyskusjach, dając wartościowe rady i informacje na różne tematy. Jego obecność na forum sprawia, że społeczność staje się bardziej przyjazna, angażująca i ministrantna dla wszystkich uczestników.
Przecież właśnie one nie są naprzeciwko siebie i zaraz się typ budynków zmienia, obok są też niższe itd.
A dostęp do sklepów, szkół i usług z takiego miejsca bez samochodu
Czyli nie naprzeciwko siebie, a blisko siebie i nie 14-piętrowe, a 10-piętrowe. Od razu lepiej
icywind napisał/a:
Stany, kraj wolności możesz kupić broń i być wolny!
Jak to chcesz postawić mały sklep pośrodku zony mieszkalnej o średnicy 10km kwadratowych? Jeszcze zaszkodzisz supermarketom i sprzedaży paliwa. Nie wolno.
W Juesej jest nawet sporo wolności, ale na południu. Na północy to pod tym względem faktycznie kicha.
macbed napisał/a:
najlepsze są amerykańce stawiające domy z jakiejś kurwa tektury na wybrzeżu Florydy a potem wielkie zdziwienie że im huragan zdmuchnął
Kiedyś też mnie to bawiło, aż się dowiedziałem, że oni te domy budują już z myślą o odbudowaniu po huraganie, bo jak przyjdzie tornado, schowasz się do piwnicy i zawali się Tobie na głowę tektura to masz dużo większą szansę na przeżycie niż jak zawali się beton i cegły. A że i tak się zawali to raczej pewna sprawa.
Ostatnio zmieniony przez Davos 2020-10-09, 20:14, w całości zmieniany 1 raz
........................
........................
[ Dodano: 2020-10-11, 14:02 ]
Jeszcze pewnie biorą z 12tys za metr niewykończonego 25m pokoju xD
[ Dodano: 2020-10-11, 14:04 ]
W sumie nie zdziwię się jak niedługo developerzy zaoferują mikroapartamenty 25m (mniejszych prawo zabrania budować) ze wspólną łazienką na piętro, żeby te 3m zaoszczędzić
Jak zabrania budować mniejsze? Szukając mieszkania we Wroclawiu widziałem 15m2 nawet xD i to w nowych budynkach, np. "mikroapartamenty starter" na Legnickiej. Mieszkania tak małe, ze w mieszkaniu nie mieści się nawet pralka i trzeba chodzić do pralni xD
jak widać chujowo zabrania bo budują 18.
Od 2018r. nie można budować.
Dowiedziałem się też, że można już mieć pralkę w kuchni od 2018 a ja wcześniej miałem. Polskie prawo takie sensowne i egzekwowalne
https://www.rp.pl/Nieruch...mieszkania.html
Śmieszy mnie to naginanie nazewnictwa przez deweloperów. Według definicji sjp apartament to duże, wielopokojowe, luksusowo wykończone mieszkanie a Janusze Deweloperki nazywają tak kawalerki w których kuchnia, sypialnia i pokój dzienny to ten sam pokój, łazienka jest tak mała, ze nie na nawet pralki a wykończenie to najtańsze meble z Ikei xD
[ Dodano: 2020-10-11, 14:21 ]
Cytat:
Dowiedziałem się też, że można już mieć pralkę w kuchni od 2018 a ja wcześniej miałem. Polskie prawo takie sensowne i egzekwowalne
Co, to jest prawo które mówi gdzie może być pralka ale nie ma prawa które mówi gdzie musi być kibel i potem powstają takie smaczki xD
Co, to jest prawo które mówi gdzie może być pralka ale nie ma prawa które mówi gdzie musi być kibel i potem powstają takie smaczki xD
Być może jest ale właściciela tego czegoś ono nie obchodzi albo go nie zna.
Tak samo z pralką w kuchni.
Tylko dziwi mnie, że akurat 25m2 nie jest egzekwowane w żaden sposób, przecież to budują developerzy i nie jest trudne sprawdzić czy przestrzegają. Komuś do mieszkania nie wejdziesz i nie będziesz sprawdzać gdzie ma kibel a gdzie pralkę.
[ Dodano: 2020-10-11, 14:27 ]
Mamy też prawo, że płacisz jak masz telewizor albo radio a nikt nie ma prawa ci wejść do domu i sprawdzić. Ale kurwa wielkości mieszkania jaką budują? To najprostsza rzecz
Ja: mam małe mieszkanie 45m ale mi w pojedynkę wystarcza
Developerzy: 45m? Postawi się parę ścianek i da na wynajem dla 5 osób. Idealne pod inwestycje! Sypialnia 10m? Postawi się dwa tapczany i dla dwóch osób. Z korytarza zrobimy pokój a tą łazienkę podzielimy na półbo za duża, wejście do łazienki przez tą sypialnie. Kuchnię oddzielimy od pokoju i duży pokój podzielimy na trzy części, do jednej wejście przez kuchnie, do drugiej przez korytarz a do trzeciej przez balkon
[ Dodano: 2020-10-11, 14:35 ]
ChodnikowyWilk napisał/a:
Moris bo teraz są zwykle apartamenty i luksusowe apartamenty
i mikroapartamenty
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum