Obecnie mamy taką porę roku, ze słońce w optymalnej pozycji do najlepszych obserwacji jest między 1 a 4 rano xd bliżej zimy latały tak, de były widoczne o 22-24
[ Dodano: 2020-08-16, 21:46 ]
Ale będę informował jbc
[ Dodano: 2020-08-17, 18:24 ]
Jutro tj. 18 sierpnia o godz. 16.31 czasu polskiego startuje kolejna misja #spacex z 58 satelitami #starlink. Tym razem zostanie użyty booster nr 1049.6, co oznacza, że będzie to pierwszy w historii, szósty lot tego samego Falcona 9 (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■) Pogoda daje 80% szans na start. Lądowanie na barce OCISLY
Coś pięknego, jedna rakieta wykorzystana 6 razy *.*
Dzisiaj w praktycznie całej Polsce ok. godz. 22 było widać przelot 50 satelit. Akurat wyszedłem przed dom i spojrzałem w niebo, nie wiedząc o tym wydarzeniu Wow, niezły widok Szkoda, że o tym wcześniej nie wiedziałem, dałbym znać na forum. Ale pewnie za jakiś czas będą kolejne okazje do oglądania.
Akurat wyszedłem przed dom i spojrzałem w niebo, nie wiedząc o tym wydarzeniu
To ja tak miałem z kometą NEOWISE w 2020, wychodzę sobie nocą na zewnątrz, patrzę w niebo bo ładnie gwiazdy widać a tam coś jak kometa Potem sprawdzam w necie i faktycznie przelatywała
_________________ I'M TOO OLD FOR THIS SHIT!
........................
#seniorwinternetach #fascynującaanegdotka #lata90tetoapogeumludzkiejcywilizacji #gettudaczopa
........................
The Mission // Dead Poets Society // Boyz n the Hood // Fisher King // Bronx Tale // Trainspotting // Chasing Amy // Big Lebowski // Fight Club // Human Traffic // Samotari.
Czyli apgrejdowana złota 11tka filmów, które uczyniły mnie Jankielem. Obejrzyj wszystkie i zostań mną. Polecam - 8.73/10
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum