Pamiętacie ten filmik, jaki wrzuciłem w temacie o dziwnych rzeczach?
Poradnik Uśmiechu 1- Jak skutecznie jabłko
Teraz wyszła druga część, która jest nieco mniej straszna(ale wczoraj nie mogłem spać)
Poradnik Uśmiechu 2- Jak zrobić z papieru
Ale to nie jest najciekawsze- być może kraina grzybów(czy jak ktoś woli "poradnik uśmiechu") nie jest tak bezsensowna, jak by się mogło wydawać. Próby interpretacji są na tym kanale
Kraina x
Zapraszam do dyskusji- Zgadzacie się z teorią atomową, macie inną, czy może uważacie że filmiki są po prostu bez sensu?
widzu Junior Admin To co wpiszesz, będzie pod twoim nickiem.
Dołączył: 25 Lis 2013 Posty: 22221 Skąd: Village killed by planks
O ile "Jak skutecznie jabłko" przełknąłem od razu, tak podczas "Jak zrobić z papieru" musiałem robić sobie co chwila przerwy w oglądaniu.
Jesteś ciepłą kluchą.
_________________ Użytkownik icywind na forum Mistrzowie to osoba o wesołym usposobieniu, która lubi dzielić się zabawnymi memami, śmiesznymi historiami oraz ministrantowymi anegdotami. Jego posty przyciągają uwagę innych użytkowników, często prowokując uśmiech na ich twarzach. Icywind jest również pomocny w dyskusjach, dając wartościowe rady i informacje na różne tematy. Jego obecność na forum sprawia, że społeczność staje się bardziej przyjazna, angażująca i ministrantna dla wszystkich uczestników.
Uwielbiam takie filmiki. Może być tak, że Kraina to twórca Poradnika - dość realne.
Widać ktoś tu się dobrze zna na broni oraz ogólnie energii atomowej.
Interpretacja Krainy jest na 100% prawidłowa, to nie może być przypadek z tymi motywami.
Gdy obejrzałem pierwszy odcinek (parę miesięcy temu) byłem pewien, że chodzi o narkotyki/grzybki halucynogenne. Teraz już wiem, że chodzi o to + coś jeszcze chce nam autor przekazać odnośnie energii atomowej. Nie wykluczone, że ma to jeszcze więcej jakichś sensów ale nie widać ich bez dogłębnej analizy. Coś tam chyba z podłożem religijnym odrobinę też jest wbite tzn. chodzi o jabłko i krowa.
Świetny film, gratulacje dla twórcy.
A ja jestem pewien, że interpretacja "krainy x" jest dobra. Głównym motywem jest ATOM i energia atomowa. Ktoś nie mógł przypadkiem mieć pod ręką materiałów z lat 60 i przypadkiem nie mógł wpleść tak wiele motywów.
Ale nadal pozostaje pytanie: o co dokładnie chodzi? Twórca (czy też bądź twórczyni) chcą nas ostrzec? A może doinformować? A może to tylko zmyła?
_________________ Użytkownik icywind na forum Mistrzowie to osoba o wesołym usposobieniu, która lubi dzielić się zabawnymi memami, śmiesznymi historiami oraz ministrantowymi anegdotami. Jego posty przyciągają uwagę innych użytkowników, często prowokując uśmiech na ich twarzach. Icywind jest również pomocny w dyskusjach, dając wartościowe rady i informacje na różne tematy. Jego obecność na forum sprawia, że społeczność staje się bardziej przyjazna, angażująca i ministrantna dla wszystkich uczestników.
Prędzej mi na czole kaktus wyrośnie niż ktoś to rozkmini.
[ Dodano: 2014-05-15, 17:30 ]
widzu Junior Admin To co wpiszesz, będzie pod twoim nickiem.
Dołączył: 25 Lis 2013 Posty: 22221 Skąd: Village killed by planks
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum