Wysłany: 2016-08-24, 19:58 Ballada o Firefoksie, YouTubie i dwudziestej piątej minucie
Jestem taki zajebisty, że mam drugi temat w Samopomocy. Pytanie do użytkowników Firefoksa - czy u Was też w dłuższych filmikach odtwarzacz w okolicach 25:21 się, kolokwialnie mówiąc, pierdoli? Konkretnie obraz się zatrzymuje, a dźwięk brzydko spowalnia, i żeby to naprawić, trzeba kliknąć na pasek nawigacji czy jak to tam się nazywa. Ogólnie gdy siedzi się przy komputerze to można to naprawić od razu, ale przeszkadza, gdy np. puszcza się muzykę do spania. Da się temu jakoś zapobiec?
Zapewne chodzi o zamrażanie karty by używała mniej zasobów gdy nie jest aktywna
Najprawdopodobniej trzeba przełączyć jakiś pstryczek w ustawieniach lub w about:config ale nie powiek ci dokładnie jaki bo nie używam ff a nie chce mi się teraz specjalnie pobierać
[ Dodano: 2016-08-25, 00:23 ]
Step 1: Type about:config into Firefox's address bar
Step 2: Find the line called media.webm.enabled
Step 3: Double-click to set the value to false
Step 4: Restart Firefox
[ Dodano: 2016-08-25, 00:24 ]
To powinno pomóc na 90%
Problem występuje tylko na najnowszej wersji FF tylko z 32bitowym XP
Więc albo sobie pobierzesz poprzednia wersję ff i wyłączysz autoupdate albo wyłączysz html5 na ten czas i poczekasz aż mozilla wyda update z łatką
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum