Czyli dzielimy się najlepszymi mózgoj*bami. Filmami bez ładu i składu. Tak tragicznymi, że pięknymi. Z ocenami 2/10 na filmwebie, czyli wartymi obejrzenia.
uwaga:materiały dla ludzi o mocnej psychice, z chorym poczuciem humoru lub pod wpływem alkoholu. nie ponoszę odpowiedzialności za uszczerbki na zdrowiu psychicznym.
A więc zaczynam od tego, o czym wspominałam na sb:
The Room - nazwany najgorszym filmem świata. Stworzony przez nowoczesnego człowieka renesansu: Tommy Wiseau - aktor grający głównego bohatera, scenarzysta, producent oraz reżyser tego filmu jednocześnie (zapewne jest to także na podstawie jego własnej historii). Tak tragiczny, że po 10 latach doczekał się premiery w polskich kinach a wstęp na niego był za darmo. Tak słaby, że po krytyce Nostalgicznego Krytyka i pozwania go o to do sądu, przegrali rozprawę. Z historią miłosną gorszą od Zmierzchu.
Znajdziemy tam:
romans - nieszczęśliwa miłość, seksy-niespodzianki, ruchanie pępka w zwolnionym tempie, nastoletnia miłość do dorosłej pary
dramat - zdrady, raki piersi, nudzenie się, kłamstwa, śmierć, krew i łzy
akcja - prześladujący diler, napady z bronią na dachu, walki o kobietę
sport - rzucanie sobie piłki w garniturach pod blokiem (maksymalnie męskie spotkania)
Zdarzenie - z oceną zaskakująco wysoką na filmwebie, bo 5,4/10, ale też postanowiłam go tu wpisać. Film prawie-katastroficzny, thriller. Tym razem wrogiem ludzkości jest... roślinność. A czym mogą wybijać rośliny ludzi? Samobójstwem.
Mordercze drzewa atakują wypuszczając halucynogenne toksyny, które zmuszają ludzi do odebrania sobie życia najszybszym i najbardziej wymyślnym sposobem, tak więc w parkach i mniej zabudowanych częściach miast dochodzi do fali samobójstw i otrzymujemy deszcz budowniczych z dachu, ludzi wchodzący do klatek w zoo, kładących się pod kosiarkę... Więc nie można zrobić nic innego, jak uciekać z miasta przez zarośnięte zadupia i szukać schronienia u nawiedzonych staruszek z przydomowym ogródkiem!
Poza wskrzeszaniem szkieletów dinozaurzych ciekawostką jest, iż gra tu niejaka Emilia Clarke, znana z roli Daenerys Targaryen
Cytat:
WojtekVanHelsing napisał/a:
Mordercza opona - O oponie która jechala i mordowala ludzi.. ten film mial byc zwyklym g*wnem ale ludzie pomysleli ze to zbyt glupie aby to nie byl film dla jaj..
Cytat:
Jemszyszki napisał/a:
Ogółem do tego tematu można dodać wszystkie horrory "klasy B" i Japońskie filmy ;p.
Z tego co zauważyłem, większość tych filmów jest w pełni na Youtube.
ps: nie wiem czemu przez "Szybka Odpowiedź" nie mogę dodać postu.
Cytat:
PLEJER186 napisał/a:
Film uważany za najgorszy film wszech czasów, film przy którym ludzka stonoga jest przemyślanym dziełem, film do którego nawet angielskie napisy robione były translatorem, po prostu "Zonbi asu" czyli film (jeśli można to tak nazwać) o zombi mieszkających w kiblu.
Dodam tylko, że nikt z moich znajomych nie dał rady obejrzeć go do końca.
Następna na liście jest "Zabójcza Cipka", nie jest już taki porypany jak ten poprzedni ale są cycki więc warto obejrzeć:P
Cytat:
Davos napisał/a:
Aż dziwne, że jeszcze nikt o tym nie napisał :
Krwiożercza małpa (2007) - profesor zabiera grupę studentów do dżungli w Tajlandii, gdzie mają mu pomóc w badaniu nowo odkrytego gatunku małp. Oczywiście małpy okazują się mięsożerne, a mięso ludzi (zwłaszcza studentów) wyjątkowo im smakuje
Polecam do obejrzenia, film jest tak totalnie głupi, że aż śmieszny, niby horror, ale śmiałem się po obejrzeniu zakończenia jak głupi (chociaż zamysł twórców chyba miał być inny ). Jest tu jedna scena warta zapamiętania - moment, gdy studenci siedzą w namiotach, a małpy zamiast ich atakować, zaczynają na te namioty sikać (scena trwa chyba z 2 minuty). Takie WTF dla widza Tu jest link do recenzji na filmwebie: http://www.filmweb.pl/fil...2pa-2007-445554
No i niedawno obejrzałem Anakondę, kolejny poryty film, chociaż nawet na filmwebie ma nienajgorszą ocenę: 5/10. Tym razem grupa filmowców rusza w głąb Amazonii by filmować nieznane indiańskie plemię. Po drodze natykają się na typa spod ciemnej gwiazdy, który namawia ich na złapanie gigantycznej anakondy. Wąż jest oczywiście niemal niezniszczalny, wyłania się jakby nigdy nic z wody, atakuje ludzi i znika Fabuła oczywiście przewidywalna, efekty też mierne, ale Anakonda ma jedną sporą zaletę - dobrą obsadę: Jon Voight (świetna rola), Jennifer Lopez, Owen Wilson, Ice Cube, Eric Stoltz - zatem film jak najbardziej do obejrzenia
Tutaj link: http://www.filmweb.pl/film/Anakonda-1997-568
Cytat:
Neoqueto napisał/a: THE STORY OF RIKI-OH: Młody Ricky trafia do więzienia. Już na początku ujawniają się jego nadludzkie zdolności... NIEEEE, TEGO SIĘ NIE DA STREŚCIĆ, NIE MOŻNA TEGO OPISAĆ, TO TRZEBA OBEJRZEĆ.
Krew leje się strumieniami. To z tego filmu jest ta słynna scena samobójstwa młodej dziewczyny, która skacząc z dachu przed bandziorami zakończyła swój żywot.
akurat "Zdarzenie" leci na polsacie jakby ktoś był zainteresowany
Cytat:
Zdarzenie - z oceną zaskakująco wysoką na filmwebie, bo 5,4/10, ale też postanowiłam go tu wpisać. Film prawie-katastroficzny, thriller. Tym razem wrogiem ludzkości jest... roślinność. A czym mogą wybijać rośliny ludzi? Samobójstwem.
Mordercze drzewa atakują wypuszczając halucynogenne toksyny, które zmuszają ludzi do odebrania sobie życia najszybszym i najbardziej wymyślnym sposobem, tak więc w parkach i mniej zabudowanych częściach miast dochodzi do fali samobójstw i otrzymujemy deszcz budowniczych z dachu, ludzi wchodzący do klatek w zoo, kładących się pod kosiarkę... Więc nie można zrobić nic innego, jak uciekać z miasta przez zarośnięte zadupia i szukać schronienia u nawiedzonych staruszek z przydomowym ogródkiem!
@Słownik To wszystko z Pulsu? Oglądałem i naprawdę ostro pogięte, także polecam.
_________________ Powiedziałbym, że w życiu cenię forumków. Eeem… Forumków którzy podali mi pomocną dłoń, kiedy sobie nie radziłem, kiedy byłem sam, i, co ciekawe, to właśnie przypadkowe spotkania wpływają na nasze życie. Chodzi o to, że kiedy wyznaje się pewne wartości, nawet pozornie uniwersalne, bywa, że nie znajduje się zrozumienia, które by tak rzec, które pomaga… się nam rozwijać. Ja miałem szczęście, by tak rzec, ponieważ je znalazłem. I dziękuję Bartkowi82r. Życie to Gość.
Aż dziw, że jeszcze nikt nie wspomniał o pierwszym polskim niskobudżetowym filmie gore! Wstyd! Chodzi mi oczywiście o film "Obróbka skrawaniem" który można obejrzeć na YT http://www.youtube.com/watch?v=iux_qMWhYdU
Jersey Shore Shark Attack - opowieść o bandzie debili rodem z programów MTV ratujących nadmorskie miasteczko w juesej przed bandą komputerowych rekinów albinosów wywabionych z dna przez odwierty. Poziom idiotyzmu głównych bohaterów przekroczył śmiertelną dawkę. Patrząc na nich masz wrażenie, że rekiny są mądrzejsze. Wybitnie durne dialogi i nieracjonalne zachowania. Polecam.
(tutaj) więcej o filmie.
Jersey Shore Shark Attack - opowieść o bandzie debili rodem z programów MTV ratujących nadmorskie miasteczko w juesej przed bandą komputerowych rekinów albinosów wywabionych z dna przez odwierty. Poziom idiotyzmu głównych bohaterów przekroczył śmiertelną dawkę. Patrząc na nich masz wrażenie, że rekiny są mądrzejsze. Wybitnie durne dialogi i nieracjonalne zachowania. Polecam.
(tutaj) więcej o filmie.
To nie leciało ostatnio w tv? Nawet się zastanawiałem czy oglądać i po Twoim opisie żałuję, że jednak nie obejrzałem. Pokibicowałbym rekinom
A Czyngis - Chan nie pisze się przypadkiem przez "ch"? Sorry za upierdliwość Słownik ale z racji funkcji jaką sobie nadałeś musisz być absolutnie bezbłędny, poza wszelkim podejrzeniem jak żona Cezara.
A tego typu filmów szczerze nie znoszę. Po prostu nie oglądam bo na filmwebie musiałbym hojnie rozdawać 1. Nie ma dla mnie czegoś takiego jak "film tak zły, że aż dobry." Poza jednym wyjątkiem, jakim jest "Hudson Hawk".
_________________ I'M TOO OLD FOR THIS SHIT!
........................
#seniorwinternetach #fascynującaanegdotka #lata90tetoapogeumludzkiejcywilizacji #gettudaczopa
........................
The Mission // Dead Poets Society // Boyz n the Hood // Fisher King // Bronx Tale // Trainspotting // Chasing Amy // Big Lebowski // Fight Club // Human Traffic // Samotari.
Czyli apgrejdowana złota 11tka filmów, które uczyniły mnie Jankielem. Obejrzyj wszystkie i zostań mną. Polecam - 8.73/10
Dziękuję! Będę nosił go z bulem (że takie błędy wciąż są popełniane) i nadziejom (że w końcu popełniane być przestaną), czyli tak, jak przystało człowiekowi żyjącemu w kraju rządzonym przez Prezydenta Wszystkich Dyslektyków!
_________________ I'M TOO OLD FOR THIS SHIT!
........................
#seniorwinternetach #fascynującaanegdotka #lata90tetoapogeumludzkiejcywilizacji #gettudaczopa
........................
The Mission // Dead Poets Society // Boyz n the Hood // Fisher King // Bronx Tale // Trainspotting // Chasing Amy // Big Lebowski // Fight Club // Human Traffic // Samotari.
Czyli apgrejdowana złota 11tka filmów, które uczyniły mnie Jankielem. Obejrzyj wszystkie i zostań mną. Polecam - 8.73/10
widzu Junior Admin To co wpiszesz, będzie pod twoim nickiem.
Dołączył: 25 Lis 2013 Posty: 22221 Skąd: Village killed by planks
OK, widzę, że nie ma takiego tematu, więc zakładam.
Rzucajcie tu tytuły najbardziej badziewnych, dziwnych, cringowych, ryjących łeb filmów.
Rzucę, co oglądałam:
Z beznadziejnych oglądałam Birdemic i The Room.
Dziwne były Kapitan Orgazmo i Wampiry i świry.
Z ryjących łeb Serbski Film (udało się oglądać po solidnym odkażeniu).
Cringowym był Totalny Kataklizm (w sumie jak większość tego typu parodii, ale ta to wspinała się na szczyty żeżuncji.
Bonusowo kiedyś znalazłam film, co się nazywa Jezus Chrystus łowca wampirów. To też może być mocne.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum