Polecicie jakieś ciekawe aplikacje na telefon? Nie wrzucać gier, tylko aplikacje
Ja wrzucę tylko na androida bo z tym systemem mam telefon
Ja wam szczerze polecam :
-Hide it pro (link ) - pozwala ukrywać zawartość telefonu jak np. zdjęcia, filmy, smsy, aplikacje, notatki itp. Aplikacja instaluje się jako "Sound Manager" i dla niewtajemniczony na pewno się nie skapnie, że to aplikacja do ukrywania plików. Dodatkowo można ustawić hasło do programu.
SwiftKey -świetna klawiatura androidowa, od niej lepsze jest tylko swype ale swype kosztuje 3 zł ponad a to jest z darmo.
-Spotify - legalna muzyka za darmo (możliwość dokupienia premium)
-Opera Max - genialna aplikacja pozwalająca zaoszczędzić transfer nawet do 50 %. Działa w ten sposób, że wszystkie dane lecą przez chmurę Opery i są kompresowane. Na podobnej zasadzie działa funkcja turbo w tej przeglądarce z tym, że ta aplikacja działa nie tylko w przeglądarce Opera ale kompresuje dane z wszystkich innych przeglądarek oraz wszystkich aplikacji . Dodatkowo mamy ładne statystyki i inne dane oraz mechanizm blokowania wybranych aplikacji by nie pobierały danych gdy jesteśmy w transmisji przez sieć. Aplikacja jest w fazie testów i jest darmowa, niewykluczone, że w przyszłości będzie płatna. Ps. aplikacja pomimo, że cały ruch z telefonu przechodzi przez ich (firmy Opera Software) serwery nie szpieguje. Ps 2. Osobiście zaoszczędziłem 30 % link https://play.google.com/store/apps/details?id=com.opera.max&hl=pl
-OSM AND genialna nawigacja i mapy. Bardzo bardzo rozbudowana, z możliwością wzbogacenia o wtyczki, mapy offline, pełna konfiguracja interfejsu, możliwość wytaczania nawigacji z preferencjami dla : roweru/samochodu /pieszego, możliwość wytaczania trasy pomijając płatne drogi itp, wyszukiwanie pobliskich punktów POI (np. Sklepy, apteki, parki, markety, parkingi, kościoły itp.) i wiele więcej przydatnych funkcji. Do tego wszystko oparte o najdokładniejsze możliwe mapy czyli OpenStreetMap. Wszystko oczywiście za darmo link
MobileMPK - idealne dla osób poruszających się komunikacją miejską. Są to rozkłady jazdy.
Na Androida polecam:
RecForge - rejestrator dźwięku, zapisuje go w wysokiej jakości, formaty wav i mp3
BSPlayer - Odtworzy chyba każdy format wideo od 3gp, rmvb po mkv.
Opera Mini - zajmuje około 1mb, najszybsza, najmniej muląca przeglądarka jaką miałem.
I pytanko mam przy okazji, kolega miał kiedyś aplikację, nie pamiętam jak się nazywała, mówiło się coś do telefonu a aplikacja powtarzała to co powiedziałeś w zmienionej tonacji, było z tym śmiechu trochę. Jak ktoś wie jak się nazywa to byłbym wdzięczny.
Zgadzam się i również polecam. Bez niej pisanie to męka.
I sorki, ale pisanie przeciąganiem palca czyli tym swypem, ssie. Normalnie jest szybciej. A w swiftkeyu dodatkowo można kasować całe słowo jednym przeciągnięciem palca, mega szybkie i wygodne
_________________ I'm boring myself just talking about this.
I nienawidzę jak coś mi na siłę zmienia słowa... oj, zanim się z SKeyem dogadamy minie trochę czasu
Spokojnie, z czasem się nauczy co i jak. Ogólnie zasada jest taka, że po naciśnięciu spacji wstawia słowo, które jest na środku spośród tych trzech zaproponowanych. Jeśli np. wpisałaś "wibratorro" bo chciałaś wpisać "wibratorro" ale z automatu poprawiło na "wibrator" to popraw ostatnią literę a program sam wstawi "wibratorro" jako środkową propozycję i sam dopisze resztę słowa po wciśnięciu spacji. Albo usuń samą spację a "wibratorro" pojawi się jako propozycja po lewo.
I tak jak mówiłem, w razie błędu całe słowo można szybko usunąć przesuwając palcem w lewo po klawiaturze, dużo to szybsze niż szukanie backspace. Mi to bardzo życie ułatwia Opcja godna nobla.
A jak przeciągniesz swoim paluszkiem w dół po klawiaturze to się schowa
Aha! I słowo pisane Twoją oryginalną pisownią (czyli to "wibratorro") zawsze pojawia się jako propozycja po lewo.
Ostatnio zmieniony przez ZSK 2014-08-24, 18:14, w całości zmieniany 4 razy
Brutalka - Poprawianie można wyłączyć w ustawienach
przechodzisz w ustawienie >> ustawienia zaawansowane tryb uzupełniania spacji i zaznaczyć "zawsze wstawia spacje"
O to ja odświeże mój pierwszy post :
Zamiast mobilempk lepsze jest Transportoid
Macbed - file Commander faktycznie jest świetny! do tego można do niego podłączyć chmury i wgl jest świetny, brakuje mi tylko możliwości otwarcia dwóch miejsc jednocześnie jak w Total Commanderze
Poza tym
TrackID
Accuweather (bardzo dobre prognozy)
Imgur
Terminal Emulator
[ Dodano: 2015-03-06, 00:39 ]
A i jeszcze co do Opery Max, cały czas używam i jak się ma pakiet internetowy mały to to jest niezły ratownik
Na takim Instagramie kompresuje nawet do 75% danych
ja zawsze używałam transportoida ale mobilempk lepiej obsługuje przystanki... w sensie jak jest kilka przystanków o tej samej nazwie to transportoid traktuje je jako jeden, a mobilempk jako osobne, i ta funkcja jest mi tak bardzo potrzebna że zmieniłam na mobilempk
_________________ Gość
Sztuczna pochwa pod kątem 90 stopni przymocowana do czegoś, i rucham i jem
A ja mam na swoim telefonie zainstalowaną operę mini do przeglądania forum.
Więcej nie jest mi potrzebne. Po za tym ciężko o jakieś aplikacje na Nokię e51
_________________ Powiedziałbym, że w życiu cenię forumków. Eeem… Forumków którzy podali mi pomocną dłoń, kiedy sobie nie radziłem, kiedy byłem sam, i, co ciekawe, to właśnie przypadkowe spotkania wpływają na nasze życie. Chodzi o to, że kiedy wyznaje się pewne wartości, nawet pozornie uniwersalne, bywa, że nie znajduje się zrozumienia, które by tak rzec, które pomaga… się nam rozwijać. Ja miałem szczęście, by tak rzec, ponieważ je znalazłem. I dziękuję Bartkowi82r. Życie to Gość.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum