To ktoś jeszcze kupuje płyty?
Z napędu DVD korzystałem ostatnio jakieś 5 lat temu.
_________________ Użytkownik icywind na forum Mistrzowie to osoba o wesołym usposobieniu, która lubi dzielić się zabawnymi memami, śmiesznymi historiami oraz ministrantowymi anegdotami. Jego posty przyciągają uwagę innych użytkowników, często prowokując uśmiech na ich twarzach. Icywind jest również pomocny w dyskusjach, dając wartościowe rady i informacje na różne tematy. Jego obecność na forum sprawia, że społeczność staje się bardziej przyjazna, angażująca i ministrantna dla wszystkich uczestników.
Tak BTW to fajnie się słucha jak spada sprzedaż płyt z muzyką i to przez zue piractwo
_________________ Użytkownik icywind na forum Mistrzowie to osoba o wesołym usposobieniu, która lubi dzielić się zabawnymi memami, śmiesznymi historiami oraz ministrantowymi anegdotami. Jego posty przyciągają uwagę innych użytkowników, często prowokując uśmiech na ich twarzach. Icywind jest również pomocny w dyskusjach, dając wartościowe rady i informacje na różne tematy. Jego obecność na forum sprawia, że społeczność staje się bardziej przyjazna, angażująca i ministrantna dla wszystkich uczestników.
Mój kolega woli na płytce ale to dlatego, że rajcuje go to, na na półce taka mega kolekcje
mam to samo może nie że mega kolekcja, bo mało mam oryginalnych, ale dla mnie oryginalna gra musi mieć płytkę, pudełko i wszystko. elektroniczne kupowanie dla mnie nie ma sensu i równie dobrze mogę ściągnąć, zero różnicy, bo nie mam przed tym oporów. a od lat jak już kupuję oryginał, to gry w które już grałam i tak mi się spodobały, że chcę mieć oryginał na półce, jak takie trofeum i oznaka propsów dla twórców
[ Dodano: 2014-08-03, 23:09 ]
i nie wiem co wy z tymi płytami robicie, wszystkie moje są piękne i te z dzieciństwa trzymają się do dziś.
i nie wiem co wy z tymi płytami robicie, wszystkie moje są piękne i te z dzieciństwa trzymają się do dziś.
Ja nawet nie wiem gdzie są :<
Te na konsolę ps2 to kiedyś mi się zdarzało kupywac nawet kilka w miesiącu. Kiedyś dorwałem grę za 10 pensów a grac w nią można było tygodniami ; D
No i się kolekcja fajna ułożyła
Zdecydowanie płyty. Chociaż muszę przyznać, że nowych gier już praktycznie nie kupuję, bo jeśli już w coś od czasu do czasu pogram, to w jakiś stary hit. Ale zawsze lubiłem czuć grę "namacalnie" więc płyta + pudełko + ewentualnie jakieś gadżety zawsze sprawiały frajdę. Kolekcję na płytach mam dosyć dużą, bo oprócz kupowanych w sklepach gier, jest w niej też sporo CD i DVD z CD-Action. I tak samo jak u Shar, wszystko jest w stanie idealnym, żadna płytka nigdy nie była uszkodzona.
Płyty. Dawne gry z CDA, czasem jakaś promocja, czasem prezent... Ale zdecydowanie na płytach. Później zwykle ich nie używałam, jak mam oryginał w domu, a mam ochotę zagrać 140km dalej, to ściągam bez skrupułów - z tego, co wiem, jeśli masz oryginalną, ale np. uszkodzoną płytę, możesz ściągnąć z internetu, bo przecież zakupu dokonałeś.
Mam manię kolekcji, pudełka mnie rajcują, podobnie jak oryginalne wydania, jakieś gadżety typu koszulka, plakat... No lubię.
Zależy. Z reguły wolę mieć w postaci elektronicznej, nie musze się wtedy martwić o płytę i ogólnie wygodniej jest, jednakże np. taki Starcraft 2 ma zajebiste pudełko, po za tym bardzo lubię tą grę i mieć pudełko to dla mnie +1000 do fajności. Więc ogólnie to raczej wolę elektronicznie ale są tytuły które wolę na pudełku. Nawet planuję kupić jeszcze raz dodatek do starcrafta, żeby mieć go na płycie w pudełku, bo jak go kupowałem to tylko klucz kupiłem.
Dzisiaj tylko on-line. Jeszcze 4 lata wstecz to było nie do pomyślenia dla mnie No ale teraz nawet w sklepach kupując pudełko nie ma w nim płyty, a sam klucz XD
Oj, daaaawno nie kupiłam żadnej gry - obiecałam sobie, że nie będę dodawać niczego nowego do biblioteki, póki nie ogram tego, co już zgromadziłam. Myślę, że mam ponad 30 tytułów, których nigdy nie odpaliłam - wszystko przez to, że co miesiąc mam dwie gry za darmo, których nawet nie chce mi się ściągać, a co dopiero w nie grać
Dobra, ale jak już przychodzi do kupowania, to wybieram wersję zależnie od opłacalności. Jak wpadnie mi w oko jakieś ładne wydanie, to też kupię, bo lubię ładne rzeczy (np. Fallout wydany w walizce razem z figurką Pip-Boya i innymi pierdoletami).
Cytat:
ale teraz nawet w sklepach kupując pudełko nie ma w nim płyty, a sam klucz XD
Tak, ale w grach na PC :3
[ Dodano: 2017-02-26, 13:22 ]
Te absurdalnie duże pudełka też były urocze
Mi to nie robi różnicy. Jak mi jakiś tytuł wpadnie w oko to kupuję, nie szukam okazji żeby taniej było tylko biorę bo akurat na grach i książkach w sumie też nie oszczędzam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum