Wysłany: 2014-11-17, 21:01 Powtórka z niemieckiego
Z jakich stron korzystacie, żeby coś tam liznąć więcej niemieckiego? Chodzi mi o dobrą powtórkę. Dawno nie używałam, więc jest lipa, a przydałaby mi się stronka z tematycznym podziałem słówek.
_________________ Użytkownik icywind na forum Mistrzowie to osoba o wesołym usposobieniu, która lubi dzielić się zabawnymi memami, śmiesznymi historiami oraz ministrantowymi anegdotami. Jego posty przyciągają uwagę innych użytkowników, często prowokując uśmiech na ich twarzach. Icywind jest również pomocny w dyskusjach, dając wartościowe rady i informacje na różne tematy. Jego obecność na forum sprawia, że społeczność staje się bardziej przyjazna, angażująca i ministrantna dla wszystkich uczestników.
widzu Junior Admin To co wpiszesz, będzie pod twoim nickiem.
Dołączył: 25 Lis 2013 Posty: 22221 Skąd: Village killed by planks
Pytam poważnie, a nie dla fanu. Poza tym to nawet nie jest jakieś śmieszne. Powszechnie wiadomo, że nawet dla szatana niemiecki jest za wielkim złem...
Hande hoch, nicht scheissen i kenkarte haben wystarczy w zupełności by nie zostać zastrzelonym.
_________________ I'M TOO OLD FOR THIS SHIT!
........................
#seniorwinternetach #fascynującaanegdotka #lata90tetoapogeumludzkiejcywilizacji #gettudaczopa
........................
The Mission // Dead Poets Society // Boyz n the Hood // Fisher King // Bronx Tale // Trainspotting // Chasing Amy // Big Lebowski // Fight Club // Human Traffic // Samotari.
Czyli apgrejdowana złota 11tka filmów, które uczyniły mnie Jankielem. Obejrzyj wszystkie i zostań mną. Polecam - 8.73/10
Ascaro, na to akurat istnieje polskie słowo: kolaboracja.
Ps. jakbym się do Niemca udarł NICH SZAJSEN to on najpierw by mnie SZISSEN a potem by się posrał ze śmiechu.
........................
#seniorwinternetach #fascynującaanegdotka #lata90tetoapogeumludzkiejcywilizacji #gettudaczopa
........................
The Mission // Dead Poets Society // Boyz n the Hood // Fisher King // Bronx Tale // Trainspotting // Chasing Amy // Big Lebowski // Fight Club // Human Traffic // Samotari.
Czyli apgrejdowana złota 11tka filmów, które uczyniły mnie Jankielem. Obejrzyj wszystkie i zostań mną. Polecam - 8.73/10
Ostatnio zmieniony przez JankielKindybalista85 2014-11-18, 00:19, w całości zmieniany 1 raz
widzu Junior Admin To co wpiszesz, będzie pod twoim nickiem.
Dołączył: 25 Lis 2013 Posty: 22221 Skąd: Village killed by planks
Cóż... Niby jestem patriotką, a może inaczej - w pełni pochwalam postawy patriotów lat minionych - ale jak patrzę na obecny kształt Polski, to nie wiem, czy warto byłoby za to oddawać życie... Zwłaszcza, że niemiecki na poziomie komunikatywnym znam i lubię, do tego mam niemieckie korzenie. Że nie wspomnę o blond włosach, jasnej cerze i zielonych oczach - Aryjka, że hoho
[ Dodano: 2014-11-18, 00:23 ]
Ps. Typowo niemiecką urodę przemilczę
Nom, brzmi jakby olbrzym ze styropianu ruchał się z piłą tarczową. Mozart twierdził, że niemiecki to język miłości. To prawda. Tej sadomasochistycznej.
A co do tego co powiedziała Ascara to Kraków jest w takim dupianym miejscu Polski że nie można mieć pewności po której stronie granicy znajdzie się po przyszłym rozbiorze. Taki Breslau czy Posen mają pewność że skończą w Niemczech. Rzeszowy, Warszawy i Krokokobiałystoki pogodzone z losem, ze będą w Rosji... a my? Któż to wie? Osobiście wolałbym się jednak znaleźć po zachodniej stronie frontu.
........................
........................
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum