Pobawmy się w typowanie wyników meczy. Mam zamiar to prowadzić i podliczać punkty uczestników według następujący kryteriów:
- za dobre wytypowanie wyniku całego meczu - 5 pkt
- za dobre wytypowanie liczby bramek jednej z drużyn - 2 pkt
- za wskazanie zwycięzcy - 1 pkt
Wydaje mi się, że to system, w którym można się nieźle bawić, bo każde typowanie ma szanse na zgarnięcie punktów
Wyniki dotychczasowych meczów:
Brazylia - Chorwacja 3:1
Meksyk - Kamerun 1:0
Hiszpania - Holandia 1:5
Chile - Australia 3:1
_________________ Powiedziałbym, że w życiu cenię forumków. Eeem… Forumków którzy podali mi pomocną dłoń, kiedy sobie nie radziłem, kiedy byłem sam, i, co ciekawe, to właśnie przypadkowe spotkania wpływają na nasze życie. Chodzi o to, że kiedy wyznaje się pewne wartości, nawet pozornie uniwersalne, bywa, że nie znajduje się zrozumienia, które by tak rzec, które pomaga… się nam rozwijać. Ja miałem szczęście, by tak rzec, ponieważ je znalazłem. I dziękuję Bartkowi82r. Życie to Gość.
Ostatnio zmieniony przez Adijos 2014-06-14, 15:09, w całości zmieniany 1 raz
LOVE REKLAMACJA! Dlaczego mam zero pkt za Hiszpania- Holandia? Przecież typowałem że Holandia wygra! Dawać mi tu szósty punkt!!!!
Poza tym punktacja powinna być odwrotna: 2pkt za wytypowanie zwycięzcy meczu, 1 pkt za wytypowanie tylko liczby bramek jednej z drużyn. Takie moje zdanie. Tak czy inaczej domagam się dopisania mi szóstego punktu!
_________________ I'M TOO OLD FOR THIS SHIT!
........................
#seniorwinternetach #fascynującaanegdotka #lata90tetoapogeumludzkiejcywilizacji #gettudaczopa
........................
The Mission // Dead Poets Society // Boyz n the Hood // Fisher King // Bronx Tale // Trainspotting // Chasing Amy // Big Lebowski // Fight Club // Human Traffic // Samotari.
Czyli apgrejdowana złota 11tka filmów, które uczyniły mnie Jankielem. Obejrzyj wszystkie i zostań mną. Polecam - 8.73/10
A moim zdaniem przewidzenie liczby bramek jest trudniejsze niż wytypowanie zwycięzcy, bo tak, to ktoś sobie może napisać 37:45 w meczu San Marino vs Brazylia i zgarnąć więcej punktów niż osoba, która dobrze podała liczbę bramek co najmniej jednej z drużyn, a odgadnięcie tego drugiego jakby nie patrzeć jest bardziej satysfakcjonujące. Chodzi o stopniowanie pokrycia się z wynikiem końcowym i tak w najmniejszym stopniu pokrywa się wskazanie wyłącznie zwycięzcy, w dodatku w niektórych przypadkach będzie on najprostszy do wskazania, potem w 50% pokrywa się podanie jednego z wyników i w 100% pokrywa się podanie całego wyniku, nie da się w takim rozrachunku zamienić podania wyniku i zwycięzcy ze sobą miejscami
I sorry, faktycznie przeoczyłam, że jako jedyny postawiłeś na Holandię, poprawione
No niech będzie. Jak dla mnie powinno być odwrotnie. Zwycięzca jest ważniejszy od tego ile bramek strzelił jakiś pokonany frajer - jak wczoraj Hiszpania Ale to twój temat, Ty ustalasz zasady. Tylko się nie myl w liczeniu Milady!
A na dziś bo nie wiem czy będę wieczorem ale raczej nie:
_________________ I'M TOO OLD FOR THIS SHIT!
........................
#seniorwinternetach #fascynującaanegdotka #lata90tetoapogeumludzkiejcywilizacji #gettudaczopa
........................
The Mission // Dead Poets Society // Boyz n the Hood // Fisher King // Bronx Tale // Trainspotting // Chasing Amy // Big Lebowski // Fight Club // Human Traffic // Samotari.
Czyli apgrejdowana złota 11tka filmów, które uczyniły mnie Jankielem. Obejrzyj wszystkie i zostań mną. Polecam - 8.73/10
widzu Junior Admin To co wpiszesz, będzie pod twoim nickiem.
Dołączył: 25 Lis 2013 Posty: 22221 Skąd: Village killed by planks
Poza tym punktacja powinna być odwrotna: 2pkt za wytypowanie zwycięzcy meczu, 1 pkt za wytypowanie tylko liczby bramek jednej z drużyn. Takie moje zdanie.
Też tak uważam. Moim zdaniem najważniejszy powinien być wynik, na drugim miejscu poprawne wytypowanie zwycięzcy (bądź remisu), a dopiero na trzecim miejscu liczba goli strzelonych przez pokonanego. Chociaż aktualny system wywindował mnie na pierwsze miejsce ex-aequo z Love i Veonem
P.S. Typujcie też wynik meczu Wybrzeże Kości Słoniowej - Japonia, bo jak słusznie zauważył Veon, mecz leci o 3 w nocy i jutro już będzie po ptokach.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum