ale nie widzi mi się to, żeby to pytanie było na stronie mistrzów i głosowali na to wszyscy. bo to wielkie zmiany dla nas, dla kogoś z zewnątrz byłoby to "wow, to jest jakieś nieoficjalne forum? zagłosuje że tak, będę miał gdzie spamić i nawet nie będę musiał się rejestrować".
Zgadzam się. Według mnie na to jedno pytanie powinni móc odpowiadać tylko userzy zarejestrowani na tym forum, a na pozostałe już każdy, kto ma konto na mistrzach.
A co do spamowania bez rejestracji - ja bym na nowym forum zablokował możliwość pisania gościom. Przeglądać sobie mogą, ale jak chcą coś pisać - niech się rejestrują.
ale nie widzi mi się to, żeby to pytanie było na stronie mistrzów i głosowali na to wszyscy. bo to wielkie zmiany dla nas, dla kogoś z zewnątrz byłoby to "wow, to jest jakieś nieoficjalne forum? zagłosuje że tak, będę miał gdzie spamić i nawet nie będę musiał się rejestrować".
Zgadzam się. Według mnie na to jedno pytanie powinni móc odpowiadać tylko userzy zarejestrowani na tym forum, a na pozostałe już każdy, kto ma konto na mistrzach.
A co do spamowania bez rejestracji - ja bym na nowym forum zablokował możliwość pisania gościom. Przeglądać sobie mogą, ale jak chcą coś pisać - niech się rejestrują.
Albo będzie: "nie wiem o co chodzi, ale zagłosuję na nie, niech się tam pos*ają z żalu, hehe ale ze mnie troll master". Dlatego zgodzę się z wami.
Bartek, a jak będą głosować użytkownicy, którzy nie są zarejestrowani na tym forum? Zrobisz tak, żeby było dostępne głosowanie dla niezalogowanych? Bo ja będąc niezalogowanym nie widzę kropek do zaznaczenia.
Bartek, a jak będą głosować użytkownicy, którzy nie są zarejestrowani na tym forum? Zrobisz tak, żeby było dostępne głosowanie dla niezalogowanych? Bo ja będąc niezalogowanym nie widzę kropek do zaznaczenia.
Ją widzę kropki. zrobiłem ankietę to zobaczymy czy inni też widzą.
Bartek tego nijak nie przeskoczysz. Już lepiej by było chyba skorzystać z jakieś specjalnej strony temu poświęconej.
Na przykład: http://www.interankiety.pl/
Co prawda ostrożności nigdy za wiele, ale czy naprawdę znajdzię się ktoś, kto zacznie kombinować po tym jak mu po ponownym kliknięciu w ankietę wyskoczy "już głosowałeś"? Te ankiety nie dotyczą aż tak ogromnych zmian, żeby komuś miało mega zależeć na którejś z opcji... chyba, że jest trollem i chce namieszać ><
Dobra pas. Ta strona się nie nadaje. Lol z tego systemu zabezpieczeń. Zaznaczasz opcje "1 odpowiedz = 1 komputer" a i tak przyjmuje kilka odpowiedzi na ankiety z tego samego komputera.
Teoretycznie widać IP z których głosowano, ale przy setkach głosów taka opcja jest mało przydatna.
Trzeba znaleźć stronę gdzie po zaznaczeniu "1 odpowiedz = 1 komputer" rzeczywiście daje że z jednego kompa można zagłosować tylko raz.
EDIT: Love gdyby to był tylko ten fakt, to nie byłoby by problemu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum