Nie bierz aut z silnikami o złej reputacji. Ona nie wzięła się znikąd. Francuzów też bym generalnie unikał, jeśli nie chcesz mieć własnego kubka na kawę u mechanika.
_________________ I'm boring myself just talking about this.
Moja mama stała się fanką japońskich samochodów. Obecnie śmiga hondą civic i jest megazadowolona. Miała kilka francuzów, tj. tzw. dwie pizdy, 19 i clio, ten drugi co chwila jej sikał olejem i raz olej jej się wylał na krzyżówce i musiała wzywać służby, żeby ogarnęły samochodowe siki olejne. Ciągły problem ze świecami. U mechanika się dowiedziała, że ten model już tak ma, często ludzie wracają ze świecami. Wkurwiła się, sprzedała clio i kupiła sobie tę hondę i po niej myśli o mazdzie, bo mój ojciec i brat jeżdżą mazdami.
Mój ojciec kupił w 2010 nowe Renault Fluence, jeździ nim do dzisiaj i przez ten czas może z 3 razy był u mechanika z jakimiś drobnymi naprawami, a tak to tylko klasycznie wizyty przy okazji wymiany filtrów, olejów itd. Żadnej grubszej sprawy, a samochód mega komfortowy i przyjemny w użytkowaniu. Więc nie ma reguły.
Haha, otóż reguła jest jak najbardziej xD Fluence to tak naprawdę Samsung SM3 ze znaczkiem Renault. Technologia jak i niepasujący do reszty "Renówek" styl nadwozia pochodziły od Samsunga. Także Twój Ojciec jeździ koreańskim samochodem wyprodukowanym najprawdopodobniej w Turcji, więc zdecydowanie ma prawo być całkiem bezawaryjny.
_________________ I'm boring myself just talking about this.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum