Wysłany: 2021-10-22, 15:54 Alec Baldwin zastrzelił człowieka na planie filmu
Cytat:
Na planie westernu "Rust" kręconego w stanie Nowy Meksyk, z udziałem znanego aktora Aleca Baldwina, doszło w czwartek do śmiertelnego postrzelenia 42-letniej kobiety. Druga osoba została ranna. Według wstępnych ustaleń policji osoby te zostały przypadkowo postrzelone przez Baldwina. Póki co nie wniesiono żadnych oskarżeń przeciwko aktorowi.
Kobieta, zidentyfikowana jako Hayna Hutchins, była szefową zdjęć. Mimo że została przetransportowana samolotem do szpitala University of New Mexico, zmarła z powodu odniesionych obrażeń. Pochodziła z Ukrainy, dorastała w sowieckiej bazie wojskowej za kołem podbiegunowym. Studiowała dziennikarstwo w Kijowie. Ukończyła szkołę filmową w Los Angeles. W 2019 r. amerykański magazyn "Cinematographer" nazwał ją "wschodzącą gwiazdą kina".
Druga ofiara incydentu to 48-letni mężczyzna Joel Souza, który został ranny. Przebywa na oddziale ratunkowym w szpitalu Christusa St. Vincenta.
Film kręcony był w Bonanza Creek Ranch w Santa Fe (Nowy Meksyk, USA), często wynajmowanym przez filmowców, zwłaszcza do kręcenia westernów. Aktualnie powstaje tam dziewięć produkcji.
Biuro szeryfa odebrało telefon informujący o zdarzeniu o godz. 13.50 czasu lokalnego. "Santa Fe New Mexican" poinformowało, że Alec Baldwin został już przesłuchany przez śledczych i "był widziany we łzach przed biurem szeryfa" - podały lokalne media. Jak donosi "Deadline", ze wstępnych ustaleń wynika, że aktor nie był świadomy rodzaju amunicji w broni.
Zdjęcia aktora po tragicznym zdarzeniu:
Okoliczności incydentu pozostają niejasne. Nikt nie został aresztowany i nie wniesiono żadnych zarzutów. Policja prowadzi śledztwo, a plan zdjęciowy został wstrzymany. Świadkowie nadal są przesłuchiwani przez detektywów.
"Bliższe okoliczności zdarzenia pozostają na razie niejasne. (…) Popieramy pełne śledztwo w tej tragicznej sprawie" – przekazano w oświadczeniu Międzynarodowej Gildii Autorów Zdjęć Filmowych.
Z informacji, które pojawiają się w amerykańskich mediach, wynika, że w broni była załadowana ślepa amunicja. Nie wiadomo, czy rekwizytor ładujący broń przez pomyłkę włożył do środka prawdziwe naboje, czy też w lufie coś utkwiło. Według "Deadline" ktoś z ekipy odbezpieczył broń podczas próby, nie wiedząc, że były w niej pociski.
Gruba akcja. Szkoda tej operatorki i szkoda samego Baldwina, bo będzie teraz mieć traumę, a to nie była jego wina. Ktoś z ekipy odpowiedzialnej za rekwizyty ewidentnie dał dupy.
_________________ I'M TOO OLD FOR THIS SHIT!
........................
#seniorwinternetach #fascynującaanegdotka #lata90tetoapogeumludzkiejcywilizacji #gettudaczopa
........................
The Mission // Dead Poets Society // Boyz n the Hood // Fisher King // Bronx Tale // Trainspotting // Chasing Amy // Big Lebowski // Fight Club // Human Traffic // Samotari.
Czyli apgrejdowana złota 11tka filmów, które uczyniły mnie Jankielem. Obejrzyj wszystkie i zostań mną. Polecam - 8.73/10
Nie nie. To Moris. Jak mówi że nie oglądał, to raczej faktycznie nie oglądał.
........................
#seniorwinternetach #fascynującaanegdotka #lata90tetoapogeumludzkiejcywilizacji #gettudaczopa
........................
The Mission // Dead Poets Society // Boyz n the Hood // Fisher King // Bronx Tale // Trainspotting // Chasing Amy // Big Lebowski // Fight Club // Human Traffic // Samotari.
Czyli apgrejdowana złota 11tka filmów, które uczyniły mnie Jankielem. Obejrzyj wszystkie i zostań mną. Polecam - 8.73/10
........................
........................
widzu Junior Admin To co wpiszesz, będzie pod twoim nickiem.
Dołączył: 25 Lis 2013 Posty: 22221 Skąd: Village killed by planks
jedynka była fajnym odmóżdżaczem akcji, dwójki nie obejrzałem do końca, bo nie dałem rady tak chujowa, kolejnych nawet nie zaczynałem bo ponoć z każdym kolejnym coraz gorsze xD
Aviator 7,5 na imdb. Nie oglądałem, ale bardziej bym się kierował opinią zagranicznego widza, na filmwebie czasem niesłusznie zaniżają ocenę. Choć i tak najlepiej obejrzeć samemu i ocenić.
Dziwię się, że go nie kojarzycie, on się przewija w tylu filmach, że trudno na niego nie wpaść i w Hollywood jest bardzo znany. Swoją drogą on ma jeszcze 3 braci i wszyscy są aktorami Ale Alec jest z nich najbardziej znany.
A właściwie jakie to ma znaczenie. Jakby Moris go kojarzył to ta laska by była mniej czy bardziej zastrzelona?
........................
........................
widzu Junior Admin To co wpiszesz, będzie pod twoim nickiem.
Dołączył: 25 Lis 2013 Posty: 22221 Skąd: Village killed by planks
Wcale nie. Ja "Aviatorowi" dałem chyba jeszcze mniej. Zajebiście chaotyczny ten film był a poza tym skończył się zupełnie w dupie.
........................
........................
........................
........................
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum