Wysłany: 2021-03-10, 20:39 Dziadek odebrał z przedszkola nie swojego wnuka
Ta historia postawiła na nogi kilkudziesięciu policjantów z Lubartowa w woj. lubelskim. 80-letni mężczyzna miał odebrać wnuka z przedszkola. Pomylił dzieci i zabrał do domu obcego chłopca. Tam nakarmił go i włączył mu bajkę. Gdy się zorientował, że doszło do pomyłki - do drzwi już zapukała policja
Do tego zdarzenia doszło 6 marca. Policja w Lubartowie została postawiona na nogi, by szukać 4-letniego chłopca, który wyszedł z przedszkola ze starszym mężczyzną.
Policję zawiadomił inny mężczyzna, który przyszedł do placówki po wnuka, a tam usłyszał, że czterolatka odebrał już... dziadek.
Od razu zaczęto przeglądać nagranie z monitoringu i w ten sposób zarówno policja, jak i opiekunowie "zaginionego" 4-latka zorientowali się, że zaszła pomyłka.
Po godzinie chłopiec został odnaleziony w mieszkaniu mężczyzny, w towarzystwie którego opuścił przedszkole. Malec zjadł już zupę, dostał na deser cukierka i oglądał bajkę w telewizji.
"Muszę chyba zacząć lepiej gotować. Syn powiedział mi później, że zjadł dwie miski zupy ogórkowej i smakowała mu ona nawet lepiej niż w domu - mówiła później TVN24 mama malucha.
Jak się okazuje, chłopcy są do siebie łudząco podobni, mają podobne imiona, a feralnego dnia byli również podobnie ubrani. Poza tym, przyjaźnią się i znają członków swoich rodzin. To sprawiło, że przedszkolak bez oporów wyszedł z dziadkiem kolegi.
Mama 4-latka nie ma do nikogo żalu. Sama mówi, że "zwyczajnie doszło do pomyłki". Mimo to policja prowadzi postępowanie w sprawie tego, czy mogło dojść do narażenie życia lub zdrowia chłopca.
[ Dodano: 2021-03-10, 20:39 ]
Ten fragment mnie rozwalił
Cytat:
"Muszę chyba zacząć lepiej gotować. Syn powiedział mi później, że zjadł dwie miski zupy ogórkowej i smakowała mu ona nawet lepiej niż w domu - mówiła później TVN24 mama malucha.
_________________ I'M TOO OLD FOR THIS SHIT!
........................
#seniorwinternetach #fascynującaanegdotka #lata90tetoapogeumludzkiejcywilizacji #gettudaczopa
........................
The Mission // Dead Poets Society // Boyz n the Hood // Fisher King // Bronx Tale // Trainspotting // Chasing Amy // Big Lebowski // Fight Club // Human Traffic // Samotari.
Czyli apgrejdowana złota 11tka filmów, które uczyniły mnie Jankielem. Obejrzyj wszystkie i zostań mną. Polecam - 8.73/10
Lubartów, takie tam patologiczne miasteczko na północ od Lublina
Cytat:
Tayak pan Davos powiedział. Nie swój = cudzy. Nieswój = smutny.
[ Dodano: 2021-03-10, 21:27 ]
Cała Polska czyta studentkom dziennikarstwa. 😉
........................
#seniorwinternetach #fascynującaanegdotka #lata90tetoapogeumludzkiejcywilizacji #gettudaczopa
........................
The Mission // Dead Poets Society // Boyz n the Hood // Fisher King // Bronx Tale // Trainspotting // Chasing Amy // Big Lebowski // Fight Club // Human Traffic // Samotari.
Czyli apgrejdowana złota 11tka filmów, które uczyniły mnie Jankielem. Obejrzyj wszystkie i zostań mną. Polecam - 8.73/10
Według Wikipedii Lubartów ma jakieś 20 tysięcy mieszkańców, to nie jest dużo, istnieje spora szansa, że przedszkolanka znała tego dziadka i wiedziała że jego wnuk jest w tym przedszkolu, to mu po prostu powiedziała że może sobie wejść i go zabrać i poszła robić coś innego, bo po co ma pilnować, skoro go zna i wie kto to jest i po kogo przyszedł.
[ Dodano: 2021-03-11, 11:53 ]
W małych miastach tak się żyje, ile razy podpisywałem polecone za babcię, bo nie było jej w domu, to nie zliczę, a nawet nie mieszkamy w tym samym mieszkaniu, po prostu listonosz nas zna i wie że jesteśmy rodziną.
_________________ Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 3000
Hehe, potwierdź twój wiek karta kredytową. Pojebani, no pojebani.😂😂😂
........................
........................
Ja mam odwrotnie. Na kompie nigdy a na telefonie właśnie pojawiło mi się pierwsze dwa razy. Kurwa ten jutub naprawdę bardzo się stara żebym zaczął go ignorować tak konsekwentnie jak telewizję.
........................
........................
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum