Ciekawe czy CD projekt zawarł/będzie zawierać nową umowę z Sapkowskim, czy nadal obowiązuje ta stara umowa według której dostał pare tysi bez procentu od sprzedaży.
Sapkowski to taki stary Janusz który kompletnie nie ogarnia dzisiejszych czasów. Gość zarobiłby kupę kasy gdyby w swoich książkach nawiązywał do tego co stworzyło CD Project, gdyby zżył się z tym światem i pomagał go rozwijać. Zamiast tego dostał kasę za licencję, niemałą bo 35000 to spora kwota. W zamian za ta kasę w żaden sposób nie przyczynił się do świata w grze - kiedy CD Project chciał go dopytać o np. jakieś szczegóły na temat wyglądu postaci albo wydarzeń które nie były jasno opisane w książkach ten im odpisał, ze "róbcie sobie co chcecie i nie zawracajcie mi dupy"
Po usłyszeniu tego jak "współpracował" z twórcami gry jego płacz o procenty jest jeszcze bardziej żałosny. Jakby się z nimi potem konsultował i starał brać udział w tworzeniu gry to procent od produkcji byłby słuszny. Ale wybrał podejście "ja dostałem swój piniądz to mnie gówno obchodzi co dalej zrobicie" a potem jak jest jednak sukcesem bez jego pomocy to chce w nim udziału xD
_________________ Użytkownik icywind na forum Mistrzowie to osoba o wesołym usposobieniu, która lubi dzielić się zabawnymi memami, śmiesznymi historiami oraz ministrantowymi anegdotami. Jego posty przyciągają uwagę innych użytkowników, często prowokując uśmiech na ich twarzach. Icywind jest również pomocny w dyskusjach, dając wartościowe rady i informacje na różne tematy. Jego obecność na forum sprawia, że społeczność staje się bardziej przyjazna, angażująca i ministrantna dla wszystkich uczestników.
Sapkowski na długo przed wydaniem przez CD Project pierwszego Wiedźmina słynął z tego, że jest arogancki i zachowuje się jak burak. Potrafił np. chamsko odzywać się do fanów, którzy przychodzili na spotkania z nim albo do dziennikarzy podczas wywiadów. O ile w ogóle się na nie zgadzał, bo generalnie cały czas traktował czytelników i dziennikarzy jak wrzód na dupie, mimo że dzięki tym pierwszym miał z czego żyć, a ci drudzy podnosili mu rozpoznawalność.
Ogólnie pisarz z niego świetny, ale jako człowiek nie jest zbyt fajny.
_________________ Użytkownik icywind na forum Mistrzowie to osoba o wesołym usposobieniu, która lubi dzielić się zabawnymi memami, śmiesznymi historiami oraz ministrantowymi anegdotami. Jego posty przyciągają uwagę innych użytkowników, często prowokując uśmiech na ich twarzach. Icywind jest również pomocny w dyskusjach, dając wartościowe rady i informacje na różne tematy. Jego obecność na forum sprawia, że społeczność staje się bardziej przyjazna, angażująca i ministrantna dla wszystkich uczestników.
_________________ I'M TOO OLD FOR THIS SHIT!
........................
#seniorwinternetach #fascynującaanegdotka #lata90tetoapogeumludzkiejcywilizacji #gettudaczopa
........................
The Mission // Dead Poets Society // Boyz n the Hood // Fisher King // Bronx Tale // Trainspotting // Chasing Amy // Big Lebowski // Fight Club // Human Traffic // Samotari.
Czyli apgrejdowana złota 11tka filmów, które uczyniły mnie Jankielem. Obejrzyj wszystkie i zostań mną. Polecam - 8.73/10
... gram w trójkę. Dałam się przekonać pewnym dodatkiem i jakoś tak od dłuższego czasu gram w fabułę główną. Chłopak się ze mnie śmieje, że u nas to tak nie działa...
... bo gdy strzelam lekkiego focha, to to on słyszy to piękne zdanie
Skończyłam właśnie serce z kamienia i zaczęłam Krew i Wino. Totalnie widzę konkretne miejsca będące inspiracją i faktycznie, nie dziwię się, że chłopak na wakacjach w dolinie Loary mówił, że czuje się jak w Wiedźminie.
Dodatkowy smaczek, który sprawia, że jeszcze bardziej mi się podoba.
Ogólnie podoba mi się inspirowanie różnych krain realnymi miejscami.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum