Wysłany: 2020-12-03, 22:47 Komputer stacjonarny dla rodziców
Cena do 200-250zł.
Zastosowania: tylko i wyłącznie przeglądanie internetu.
Wymagania: Ma płynnie się uruchamiać i nie łapać ścinek podczas przeglądania internetu, oglądania filmików na youtube na paru otwartych kartach, na systemie windows 10.
Warto? Ma wszystko czego potrzebuję czyli ssd + 8gb ram na windows 10. Co prawda mała pojemność dysku ale dyszka potrzebuje 30gb plus antywirus + przeglądarka i chyba styknie?
bierzesz pod uwagę że rodzice naotwierają 40 kart a potem będa narzekać że im internet muli bo pewnie ty cichaczem tam zainstalowałeś jakąś swoją grę?
_________________ I'M TOO OLD FOR THIS SHIT!
........................
#seniorwinternetach #fascynującaanegdotka #lata90tetoapogeumludzkiejcywilizacji #gettudaczopa
........................
The Mission // Dead Poets Society // Boyz n the Hood // Fisher King // Bronx Tale // Trainspotting // Chasing Amy // Big Lebowski // Fight Club // Human Traffic // Samotari.
Czyli apgrejdowana złota 11tka filmów, które uczyniły mnie Jankielem. Obejrzyj wszystkie i zostań mną. Polecam - 8.73/10
Haha może tak być, tylko u mnie była wersja że muli bo jest za dużo ikon na pulpicie xD
[ Dodano: 2020-12-03, 22:53 ]
Ojciec nadal zdziwiony jak mu mówię że przeglądarka się zawiesza nie przez to że trzeba komp wyczyścić, tylko przez to że ma 2gb ram
[ Dodano: 2020-12-03, 22:54 ]
Dodatkowo ma opcję ze światłowodem, to nadal traci hajs na zrywający radiowy internet o zawrotnej prędkości 8mb.
[ Dodano: 2020-12-03, 22:55 ]
Ale już mu powiedziałem że jakby miał szybszy to 4k na netflixie by mógł to się zajarał i może zmieni w końcu.
Haha może tak być, tylko u mnie była wersja że muli bo jest za dużo ikon na pulpicie xD
Ale wiesz, że to jest jak najbardziej możliwe? Jak masz 200 ikon na pulpicie i 2gb ramu to ikony wszystkie chyba idą do tego ramu, nawet jak masz otwarte okna nad nimi i może tutaj się mulić przez ikony. Inna sprawa, że kurwa 2gb ram to 10 lat temu było mało xD
ChodnikowyWilk napisał/a:
Dodatkowo ma opcję ze światłowodem, to nadal traci hajs na zrywający radiowy internet o zawrotnej prędkości 8mb.
ChodnikowyWilk napisał/a:
Ale już mu powiedziałem że jakby miał szybszy to 4k na netflixie by mógł to się zajarał i może zmieni w końcu.
To on chce oglądaćw 4k na kompie sprzed dekady?
_________________ Użytkownik icywind na forum Mistrzowie to osoba o wesołym usposobieniu, która lubi dzielić się zabawnymi memami, śmiesznymi historiami oraz ministrantowymi anegdotami. Jego posty przyciągają uwagę innych użytkowników, często prowokując uśmiech na ich twarzach. Icywind jest również pomocny w dyskusjach, dając wartościowe rady i informacje na różne tematy. Jego obecność na forum sprawia, że społeczność staje się bardziej przyjazna, angażująca i ministrantna dla wszystkich uczestników.
Ostatnio zmieniony przez icywind 2020-12-03, 23:20, w całości zmieniany 1 raz
Mam przypadkiem laptopa i stacjonarkę w podobnym wieku do tego z linku. Ewentualnie wąskiego gardła upatrywałbym w procesorze. W laptopie mam procesor odrobinę słabszy i przyznam, że można zmusić go przeglądarką do zamyślenia. No ale porównuję tu do wspomnianej stacjonarki, która jest bestią kupioną do Wiedźmina. Przeglądanie internetów uznaję mimo wszystko za komfortowe, a na tym z linku będzie jeszcze lepsze. Za te pieniądze nic lepszego się nie kupi. Sam dysk z ramem jest tyle warty.
a to nie jest tak że 200-250zł to sam Windows kosztuje?
On jest używany i dają z windą.
W ogóle to czemu do samego przeglądania internetu kobyła jak windows 10 weź mu jakiegoś Linuksa z lekkim środowiskiem
[ Dodano: 2020-12-04, 10:25 ]
Co do kompa z ogłoszenia to lepszej specyfikacji chyba za taką cenę chyba nie dostaniesz
_________________ Użytkownik icywind na forum Mistrzowie to osoba o wesołym usposobieniu, która lubi dzielić się zabawnymi memami, śmiesznymi historiami oraz ministrantowymi anegdotami. Jego posty przyciągają uwagę innych użytkowników, często prowokując uśmiech na ich twarzach. Icywind jest również pomocny w dyskusjach, dając wartościowe rady i informacje na różne tematy. Jego obecność na forum sprawia, że społeczność staje się bardziej przyjazna, angażująca i ministrantna dla wszystkich uczestników.
Kupiłem ten komp w końcu. I akurat gdy podłączaliśmy monitor to ich kilkunastoletni monitor odmówił posłuszeństwa i padł xD Ale jest inny, komp fajny, malutki cichy i szybko śmiga
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum