Mając: królową, wieżę i gońca, podczas gdy przeciwnikowi pozostał tylko i wyłącznie król nie umiałam dać matu, do momentu gdy przeciwnik się podłożył i napisał co zrobić. Czy ktoś tu ma podobny poziom? Chętnie poćwiczę !
W sumie to jest myśl. Mackers który ma elo, Lolka która nabijała jakieś levele i NMK która ostatni raz przegrała z Kasparowem w latach 90-tych to nie mój (nasz?) poziom dramatu, ale my, cipeusze, moglibyśmy forumowa paraolimpiadę szachową rozegrać.
[ Dodano: 2020-11-18, 12:34 ]
Saskia ciekawy układ figur. Musiała być rzeź. Lubię to. W szachy gram jak na I Wojnie Światowej - jeśli wygrywam to dlatego, że wykrwawilem przeciwnika bardziej niż on mnie.
_________________ I'M TOO OLD FOR THIS SHIT!
........................
#seniorwinternetach #fascynującaanegdotka #lata90tetoapogeumludzkiejcywilizacji #gettudaczopa
........................
The Mission // Dead Poets Society // Boyz n the Hood // Fisher King // Bronx Tale // Trainspotting // Chasing Amy // Big Lebowski // Fight Club // Human Traffic // Samotari.
Czyli apgrejdowana złota 11tka filmów, które uczyniły mnie Jankielem. Obejrzyj wszystkie i zostań mną. Polecam - 8.73/10
Ostatnio zmieniony przez JankielKindybalista85 2020-11-18, 12:33, w całości zmieniany 1 raz
w zasadzie to od wielu lat nie przegrałem ani jednej partii szachów
To ty też nie grasz. 😁
A z mackersem jakie wyniki?
........................
#seniorwinternetach #fascynującaanegdotka #lata90tetoapogeumludzkiejcywilizacji #gettudaczopa
........................
The Mission // Dead Poets Society // Boyz n the Hood // Fisher King // Bronx Tale // Trainspotting // Chasing Amy // Big Lebowski // Fight Club // Human Traffic // Samotari.
Czyli apgrejdowana złota 11tka filmów, które uczyniły mnie Jankielem. Obejrzyj wszystkie i zostań mną. Polecam - 8.73/10
Nie znam się, więc też się wypowiem. W szachy może grałem nieźle jak na sześcio- czy ośmiolatka. Od tamtej pory raczej poczyniłem regres, bo grać zdarzało mi się co najwyżej okazjonalnie. A jeśli już gram, łapię się na tym, że moje potencjał z pomysłowością w ofensywie są jak te Francji z '39. W rezultacie:
Cytat:
W szachy gram jak na I Wojnie Światowej - jeśli wygrywam to dlatego, że wykrwawilem przeciwnika bardziej niż on mnie.
Tak więc byłbym raczej sparingpartnerem z trzeciego świata.
w zasadzie to od wielu lat nie przegrałem ani jednej partii szachów
To ty też nie grasz. 😁
A z mackersem jakie wyniki?
dokładnie xD
z mackersem robiliśmy zadania szachowe typu wskazać najlepszy ruch w danej sytuacji, ale partii nie rozegrałem matko bosko nie pamiętam od kiedy
........................
........................
[offtop]Dzień dobry, Pani Saskio. My chyba nie mieliśmy jeszcze możliwości oficjalnie się poznać. Więc wykorzystam okazję: jestem qtasiorro[/offtop] i jestem cienki w szachy. [offtop]Pozdrawiam![/offtop]
W każdym razie ja od jakichś dwóch tygodni ciupię na chess free z bratem i wychodzimy remisowo w ilości wygranych partii. W tym momencie szachuję go 5 ty ruch z rzędu a ten śliski piskorz mi się ciągle wywija...
........................
........................
Boże, jak ja dawno nie grałam. Musiałabym sobie przypomnieć wszystkie debiuty, gambity i końcówki, których się nauczyłam należąc przed laty do miejskiego koła szachowego -,-
Boże, jak ja dawno nie grałam. Musiałabym sobie przypomnieć wszystkie debiuty, gambity i końcówki, których się nauczyłam należąc przed laty do miejskiego koła szachowego -,-
A jak ich sobie nie przypomnisz to możesz grać z nami frajerami. Określ swoje priorytety: samotność na wyższym poziomie oświecenia albo radość interakcji międzyludzkich z frajernią. 😁
........................
........................
No muszę go dojechać bo jak odpuszczę choć na chwilę to z kolei on, jeśli dostanie kolejkę oddechu, ma szansę rypnąć mi mata w trzech ruchach. Nie wiem czy dostrzegł tę szansę ale wolę się nie przekonać.
........................
........................
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum