Ale jeśli chodzi o muzykę z lat mojej młodości to najchętniej słucham muzy z XIII w. Nic tak nie odpręża jak dźwięk dud i bębnów wojennych, przy którym pijąc dobrą whisky wspominam jak pod Stirling razem z ziomkami spraliśmy Anglikom ich brudne dupska
Party like it's 1096. The beat drops harder than Deus vult. Hey, muslims: pope Urbanus will get your anus.
_________________ I'M TOO OLD FOR THIS SHIT!
........................
#seniorwinternetach #fascynującaanegdotka #lata90tetoapogeumludzkiejcywilizacji #gettudaczopa
........................
The Mission // Dead Poets Society // Boyz n the Hood // Fisher King // Bronx Tale // Trainspotting // Chasing Amy // Big Lebowski // Fight Club // Human Traffic // Samotari.
Czyli apgrejdowana złota 11tka filmów, które uczyniły mnie Jankielem. Obejrzyj wszystkie i zostań mną. Polecam - 8.73/10
Widzu, permbana mu za takie coś. Ma PESEL z lat 90-tych a szkaluje.
_________________ I'M TOO OLD FOR THIS SHIT!
........................
#seniorwinternetach #fascynującaanegdotka #lata90tetoapogeumludzkiejcywilizacji #gettudaczopa
........................
The Mission // Dead Poets Society // Boyz n the Hood // Fisher King // Bronx Tale // Trainspotting // Chasing Amy // Big Lebowski // Fight Club // Human Traffic // Samotari.
Czyli apgrejdowana złota 11tka filmów, które uczyniły mnie Jankielem. Obejrzyj wszystkie i zostań mną. Polecam - 8.73/10
powiem inaczej - mainstreamowa muzyka była lepsza przed xxi wiekiem, ale obecnie w czsach spotify, soundcloud, piractwa i jutuba które umozliwia wybicie się jest dostęp do takiego ogromu muzyki jakiego nigdy nie było i w latach 90 nigdy byś nie poznał.
Wysłany: 2020-10-09, 17:53
Moris299 napisał/a:
powiem inaczej - mainstreamowa muzyka była lepsza przed xxi wiekiem, ale obecnie w czsach spotify, soundcloud, piractwa i jutuba które umozliwia wybicie się jest dostęp do takiego ogromu muzyki jakiego nigdy nie było i w latach 90 nigdy byś nie poznał.
Dokładnie, jeśli ktoś twierdzi, że muzyka kiedyś była lepsza, to najczęściej po prostu nie potrafi szukać. Kiedy już się umie szukać, dzielenie muzyki na czasowe przedziały staje się bezsensowne.
Dokładnie, jeśli ktoś twierdzi, że muzyka kiedyś była lepsza, to najczęściej po prostu nie potrafi szukać. Kiedy już się umie szukać, dzielenie muzyki na czasowe przedziały staje się bezsensowne.
No tak, ale sam mainstream był lepszy wcześniej, bo teraz na kanałach typu 4fun.tv leci straszne szambo, ale dzięki Internetowi mamy dostęp do świetnej muzyki, która się nie przebija do mainstreamu, bo przysłania ją straszny szajs. Wystarczy, że np. u Jacka Tomkowicza na kanale zobaczycie sobie serię "Tego się słuchało". Oczywiście to wszystko to topki, ale jak to poleciało na łeb na szyje z poziomem. Kiedy moi znajomi w gimnazjum zachwycali się Justinem Bieberem, ja delektowałam się tym, że Within Temptation czy Dimmu Borgir nagrali genialne albumy. W moim otoczeniu nikt nie znał tych zespołów, musiałam sobie sama je wyszukać. Miałam od tego Internet własnie. Tyle że ja to wszystko przesłuchiwałam na YouTube, a muzykę... siadajcie i nic nie pijcie... ściągałam na Aresie
[ Dodano: 2020-10-10, 13:09 ]
Pierwszy hiphop jaki ściągałem to Rychu peja, potem odkryłem warez, całe albumy i cyk się wyrobił gust muzyczny w przeciągu kurde kilku miesięcy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum