Lol kurwa, inaczej wygląda łopata do przesypania czegoś sypkiego, a inaczej "łopata" do wyrycia dziury, żeby coś zasadzić -,- Nieraz pomagałam w ogrodzie zasadzić drzewko owocowe, więc widzę różnicę.
RudaMaupa, no mój ojciec też na to mówi sztychówka w sumie, a ja wówczas miałam wyjebane w nazewnictwo, była to dla mnie łopata, a potem jak w jakiejś rozmowie ktoś nazwał to kosturem, to mi tak to już zostało.
Ja na to mówię plaski metalowy kawał blachy, zaostrzonej na końcu w kształt litery V, połączony z długim drewnianym kijem o kształcie walca, zakończony najczęściej plastikowym elementem ułatwiającym chwytanie, pełniący rolę urządzenia ręcznego do drążenia, wykopywania i przesypywania w materiale sypkim takim jak piach, ziemia, torf czy żwir.
Ja na to mówię plaski metalowy kawał blachy, zaostrzonej na końcu w kształt litery V, połączony z długim drewnianym kijem o kształcie walca, zakończony najczęściej plastikowym elementem ułatwiającym chwytanie, pełniący rolę urządzenia ręcznego do drążenia, wykopywania i przesypywania w materiale sypkim takim jak piach, ziemia, torf czy żwir.
(-_\)
To nie lepiej używać skrótu?
"PMKBZNKWKLVPZDDKOKWZNPEUCPRURDDWIPWMSTKPZTCŻ"
Ostatnio zmieniony przez bartek82r 2020-09-26, 10:07, w całości zmieniany 2 razy
_________________ Użytkownik icywind na forum Mistrzowie to osoba o wesołym usposobieniu, która lubi dzielić się zabawnymi memami, śmiesznymi historiami oraz ministrantowymi anegdotami. Jego posty przyciągają uwagę innych użytkowników, często prowokując uśmiech na ich twarzach. Icywind jest również pomocny w dyskusjach, dając wartościowe rady i informacje na różne tematy. Jego obecność na forum sprawia, że społeczność staje się bardziej przyjazna, angażująca i ministrantna dla wszystkich uczestników.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum