Bilet semestralny na 120 dni na strefę A, obejmującą Miasto Poznań, kosztuje 155 zł; na strefy A+B - 207 zł; na strefy A+B+C – 278 zł natomiast na strefy A+B+C+D - 337 zł;
Bilet semestralny na 150 dni na strefę A kosztuje 185 zł; na strefy A+B - 250 zł; a na strefy A+B+C - 342 zł; natomiast na strefy A+B+C+D - 415 zł.
Będzie kosztował 4 złote. Bardzo często mieliśmy takie apele od pasażerów, że przez 10 minut bardzo ciężko jest przejechać jakikolwiek dystans. Został zwiększony czas przejazdu, ale bilet kosztuje 4 złote.
Do tej pory za 10 minutowy bilet trzeba było zapłacić 3 złote. O podwyżkach cen biletów w marcu zdecydowali miejscy radni.
Ja nie wiem czy o to chodziło apelującym xD
4zł za 15 min to w chuj drogo Wrocławiu 15minutowy kosztuja 2,40.zł
30 dniowy 90 zł na wszystkie linie
Mamy dużo, wczoraj nawet spotkałem jednego koło stacji benzynowej Wyglądał na trochę zdezorientowanego, ale może po prostu zabrakło mu hajsu na paliwo.
icywind napisał/a:
Ja nie wiem czy o to chodziło apelującym xD
4zł za 15 min to w chuj drogo Wrocławiu 15minutowy kosztuja 2,40.zł
30 dniowy 90 zł na wszystkie linie
Bo w Poznaniu rządzi pajac, który z jednej strony robi wszystko, żeby zniechęcić ludzi do jeżdżenia samochodem po mieście, a z drugiej robi wszystko, żeby zniechęcić ludzi do jeżdżenia po mieście transportem publicznym. Nawet w Warszawie, gdzie zarobki są o wiele większe, a tramwaje jeżdżą tam dosłownie co chwilę, bilety są tańsze i dużo lepiej przemyślane niż w Poznaniu... U nas bilet 15 minutowy (i to wprowadzony po wielkich walkach i apelach, bo wcześniej był bezużyteczny 10 minutowy) - koszt 4 zł. W Warszawie 20 minutowy za 3,40 zł (czyli taniej niż u nas 15 minutowy) i 75 minutowy za 4,40 zł Na tym 75 minutowym można spokojnie objechać całą Warszawę, a u nas za niemal taką samą kasę można sobie przejechać co najwyżej kilka przystanków
icywind napisał/a:
Ale czemu wy nienawidzicie mieszkańców gminy Zaniemyśl?
Bo w Poznaniu rządzi pajac, który z jednej strony robi wszystko, żeby zniechęcić ludzi do jeżdżenia samochodem po mieście, a z drugiej robi wszystko, żeby zniechęcić ludzi do jeżdżenia po mieście transportem publicznym.
Mmmm... piesizm
[ Dodano: 2020-07-09, 20:45 ]
Na szczęście Poznań to małe miasteczko i można wszędzie dojść z buta
[ Dodano: 2020-07-09, 20:46 ]
Oczywiście, że trzeba jebać kierowców, ale nie autobusów i tramwajów
No w centrum faktycznie da się dojść w wiele miejsc z buta. Gorzej jak ktoś dojeżdża spoza Poznania. No trudno, będę dalej jeździł samochodem. Parking pod pracą mam, komfort jazdy i szybkość podróży też nieporównywalnie lepsze niż w autobusie czy tramwaju, a i taniej mi to wychodzi niż bilety, bo mam LPG
Ostatnio zmieniony przez Davos 2020-07-09, 20:10, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum