w ogóle czytałem że te pozrzynane żeczy były po to żeby po wprowadzeniu chrześcijaństwa ludzie, którzy wyznawali jakieś tam inne pogańskie rzeczy mieli łatwiej i żeby chętniej sie dostosowali do nowej religii
[ Dodano: 2020-05-31, 11:40 ]
o nowa strona, no dzień dobry, witam panią
Wojtuś, nie wmówisz mi, że Jezus urodził się 25 grudnia. Z tego co pamiętam, Biblia takiej daty nie podawała. Po prostu wtedy jest przesilenie zimowe i dawni Słowianie wtedy mieli swoje święto, które było czymś w rodzaju Wigilii Bożego Narodzenia. A żeby nowa religia się dobrze przyjęła, to wpierdolili na chama swoje interpretacje świąt.
Ano, zapomniałam. "Katolicy" mają wyjebane na Biblię. U nich liczy się kult maryjny i dogmaty. Ewentualnie, co ksiądz powie w kościółku na ambonie na podstawie spowiedzi swoich owieczek. Szkoda, że chyba nigdy na tronie piotrowym nie zasiądzie papież-troll, który wyda taki dogmat, przez który to wszystko podzieli się przez zero. Nie wiem, powie, że Jezus był kobietą, która żyła w lesbijskim związku z Marią Magdaleną, czy coś. I tak jak coś traci na aktualności, to staje się metaforą. To nie religia, tylko jeden wielki biznes.
No to też jest fajne, można jak mówiłem posiedzieć z rodziną i znajomymi, nie muszą temu towarzyszyć jakieś duchowe uniesienia. A takie święta są do tego okazją bo wielu ludzi ma wtedy wolne. Ja tam w każdym razie problemu nie widzę a zauważyłem że święta są używane jako argument przeciwko niewierzącym, że hipokryzja, że mama kazała i inne bzdety. Może komuś kazała ale jakie to ma znaczenie
Jakim trzeba być socjopatą, żeby nie móc pojąć, że takie potzeby jak bliskość członków rodziny, miłość czy dobre relacje z otoczeniem są uwarunkowane ewolucyjnie i nie trzeba się podpierać żadnymi bożkami żeby je odczuwać Widać, że wiotke gimboateizował żeby się buntować rodzicom, skoro nie rozumie, że prawdziwy ateista może kochać swoją rodzinę.
a nie raz ojciec pierdolnął w ryja wujka, brata mamy ale to nie o politykę poszło, nie pamiętam o co ale wujek zaczął i pierwszy z łapami wyskoczył. Ojciec mu wybił zęby i warga była do szycia a to wszystko jednym uderzeniem. Kurwa chyba trochę patologią zalatuje moja rodzinka Ale i tak ich lubię
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum