nie wiem jak działa wtryskarka bo nigdy się tym nie interesowałem ale nie sądzę by to był dla niej problem skoro są takie zakrętki w których tego nie ma. Aczkolwiek może to od formy wtryskowej zależy - może jakoś lepiej zaprojektowane nie wymagają tego jednego wybrakowanego oczka.
Byłam w zeszłym roku na wycieczce w muzeum kosmetyków i tam tłumaczyli, że na ich opakowaniach i nakrętkach są różne wypustki żeby osoby niewidome były w stanie rozróżnić co jest co
Raczej głupoty gadają. Właśnie poszedłem do łazienki, zamknąłem oczy i wziąłem jakiś płyn do ręki. Nie udało mi się rozróżnić co jest co
No te co nam demonstrowali miały wyraźne oznaczenia żeby dało się rozróżnić co jest szampon, co odżywka itd. i było to według standardu, który każdy niewidomy zna i oni też mają bardziej wyczulone czucie w palcach niż my
mam w domu światłowód i jest tam ten cały router. W stacjonarnym wszystko z internetem jest ok ale jak się łączę laptopem przez wifi to jest tragedia. Co jakiś czas się rozłącza jak jestem tylko piętro niżej bo jak w pokoju obok to już ok. Pomyślałem że słaby router i trzeba go wymienić. Orientujesz się w temacie? Jaki dobry router mógłbym kupić? Powiedzmy 300 złotych wystarczy na router, który będzie wystarczająco dobry żebym mógł się połączyć z odległości dalszej niż 30 centymetrów? Ja się na tym kompletnie nie znam
W stacjonarnym wszystko z internetem jest ok ale jak się łączę laptopem przez wifi to jest tragedia.
Mam tak samo, jeśli mieszkasz w bloku to używanie wi-fi to tragedia, ja na komputerze mam 180mbps a na telefonie po wi-fi 1mbps
Rozwiązaniem problemu jest wejście w ustawienia routera, odszukane zakładki wireless i zmiana częstotliwości routera na 5Ghz. Standardowo wi-fi działa na 2,4ghz, które jest totalnie zasyfione, zmiana kanału rzadko kiedy pomoże, u mnie absolutnie każdy co do jednego zasyfiony. Niestety np. mańka ma stary telefon i u niej 5ghz nie działa, tak samo jak na jej laptopie - po prostu karta sieciowa nie wspiera tej częstotliwości, bo jest to dosyć nowy wytwór, który powstał właśnie z myślą o np. mieszkaniach w blokach itp. gdzie sygnał jest skrajnie zasyfiony.
[ Dodano: 2020-04-25, 16:19 ]
żeby wejść w ustawienia routera musisz w komputerze:
wcisnąć przycisk "windows" (to ten między ctrl i alt) oraz "R"
wpisać "cmd" i kliknąć "ok"
wpisać w okienku które ci wyskoczyło "ipconfig"
wtedy powinno ci się pojawić połączenie ethernet i pod nim będzie "default gateway" i tam adres ip routera - zwykle jest to albo 192.168.0.1 albo 192.168.1.1 ale czasami może się zdarzyć, że będzie inny wtedy po prostu kopiujesz to co ci wyskoczy, potem wchodzisz w przeglądarkę i wpisujesz w pasku adresu ten adres i pewnie jeszcze będziesz się musiał zalogować, w 90% routerów login: admin, hasło: admin i potem będzie zakładka "wireless" albo "wifi" albo coś podobnego i tam będzie bandwidth to zmieniasz z 2.4ghz na 5ghz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum