Co?! To brzmi jak dziwka, której płacisz za zrobienie jej minety.
_________________ I'M TOO OLD FOR THIS SHIT!
........................
#seniorwinternetach #fascynującaanegdotka #lata90tetoapogeumludzkiejcywilizacji #gettudaczopa
........................
The Mission // Dead Poets Society // Boyz n the Hood // Fisher King // Bronx Tale // Trainspotting // Chasing Amy // Big Lebowski // Fight Club // Human Traffic // Samotari.
Czyli apgrejdowana złota 11tka filmów, które uczyniły mnie Jankielem. Obejrzyj wszystkie i zostań mną. Polecam - 8.73/10
Ostatnio zmieniony przez JankielKindybalista85 2020-03-31, 20:56, w całości zmieniany 1 raz
"Na zachodzie kraju i ogólnie na terenie byłego Królestwa Prus, a więc na Śląsku, Pomorzu i w Wielkopolsce mamy klamerkę. Zapożyczenie jest dość oczywiste, od niemieckiego die Klammer. Wschód korzysta ze spinaczy, wywodzących się z rodzimego rdzenia z którego wywodzi się czasownik spinać. Ale przecież tego nie będę Wam tłumaczył. Ciekawa jest sytuacja dwóch miast - Krakowa i Warszawy, z których pomimo leżenia w "spinaczowej" strefie językowej dość często padały w odpowiedziach klamerki. No więc odpowiedź jest prosta – to ludność napływowa ciągnąca do tychże miast za wykształceniem i chlebem"
widać zabory
[ Dodano: 2020-03-31, 22:28 ]
JankielKindybalista85 napisał/a:
Kto uważa że wydzielenie offtopu w osobny temat ten temat zabije?
Szneka z glancem... No kurde, pasuje idealnie do tekstu z CK Dezerterów: "I on mnie mówi tak: Moryc, ty bierz zawsze ku.r.we stare, ona ma tempo, ona ma humanitet i ona nie jest łapczywa na ten gulden!"
No i patrzcie: "Moryc, ty bierz zawsze szneke z glancem, ona ma tempo, ona ma humanitet i ona nie jest łapczywa na ten gulden."
PERFECTION!
A wy to kurewstwo pewnie jecie, pruscy degeneraci przez Kulturkampf chowani.
........................
#seniorwinternetach #fascynującaanegdotka #lata90tetoapogeumludzkiejcywilizacji #gettudaczopa
........................
The Mission // Dead Poets Society // Boyz n the Hood // Fisher King // Bronx Tale // Trainspotting // Chasing Amy // Big Lebowski // Fight Club // Human Traffic // Samotari.
Czyli apgrejdowana złota 11tka filmów, które uczyniły mnie Jankielem. Obejrzyj wszystkie i zostań mną. Polecam - 8.73/10
Ostatnio zmieniony przez JankielKindybalista85 2020-04-01, 09:36, w całości zmieniany 2 razy
Policja powinna przez te swoje megafony jechać AHTUNG AHTUNG ZOSTAŃCIE W DOMACH! SZNEKA Z GLANCEM JEST W MIEŚCIE! SZNEKA Z GLANCEM- skuteczność kwarantanny by doszła do 100% bo zwykłego uwaga k.o. run a virus to się ludzie nie boją.
Hatfu na was, bismarckowscy izrode!
[ Dodano: 2020-04-01, 10:55 ]
Te wasze żarty z cenzurowaniem słów znienacka były czerstwe już w 2016. To tak swoją drogą.
[ Dodano: 2020-04-01, 11:01 ]
Albo dobra, inaczej: bywają śmieszne ale utrudniają komunikację niemożebnie.
........................
........................
Ostatnio zmieniony przez JankielKindybalista85 2020-04-01, 09:54, w całości zmieniany 2 razy
No i jednym strzałem obszedłem cenzurę i dodałem nazwie cenzurowanego zjawiska głębi. Miszcz suowa!
........................
........................
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum