Natomiast producent drukarek Prusa Research, stworzył projekt tej przyłbicy, zaaprobował ten projekt czeski minister zdrowia i dziennie produkują masę tego bo mają farmę 500 drukarek
Ale w Poznaniu już kilkadziesiąt osób się zgłosiło jako ochotnicy, więc w kupie siła, niedługo pierwsze sztuki będą trafiac do szpitali
_________________ I'M TOO OLD FOR THIS SHIT!
........................
#seniorwinternetach #fascynującaanegdotka #lata90tetoapogeumludzkiejcywilizacji #gettudaczopa
........................
The Mission // Dead Poets Society // Boyz n the Hood // Fisher King // Bronx Tale // Trainspotting // Chasing Amy // Big Lebowski // Fight Club // Human Traffic // Samotari.
Czyli apgrejdowana złota 11tka filmów, które uczyniły mnie Jankielem. Obejrzyj wszystkie i zostań mną. Polecam - 8.73/10
........................
#seniorwinternetach #fascynującaanegdotka #lata90tetoapogeumludzkiejcywilizacji #gettudaczopa
........................
The Mission // Dead Poets Society // Boyz n the Hood // Fisher King // Bronx Tale // Trainspotting // Chasing Amy // Big Lebowski // Fight Club // Human Traffic // Samotari.
Czyli apgrejdowana złota 11tka filmów, które uczyniły mnie Jankielem. Obejrzyj wszystkie i zostań mną. Polecam - 8.73/10
I skąd wy ją znacie? I to tak dobrze że wiecie że ona z psami i w ogóle...
........................
........................
Ostatnio jakaś mała firma w Polsce wydrukowała respirator i zadeklarowała, że może ich zrobić więcej i przekazać za darmo szpitalom, ale problem w tym, że szpitale mogą używać tylko respiratorów z jakimiś tam certyfikatami. Nie wiem, jak to jest z przyłbicami, tu pewnie wymogi są łagodniejsze, ale i tak powinno to być jakoś odgórnie uregulowane, że w nadzwyczajnych przypadkach (a epidemia takim jest) szpitale mogą przyjmować taki sprzęt za darmo bez konieczności bawienia się z formalnościami.
pewnie jakby ktoś na takim respiratorze umarł to dobry prawnik dopatrzyłby się 100 milionów uchybień, zarzutów i ogromnych odszkodowań. Tak mi się wydaje.
No bo bez tego to tylko brać no na głupi chłopski rozum lepsze coś niż nic
no właśnie lepiej wziąć respirator który powiedzmy uratuje 8 na 10 osób niż nie mieć go wcale i potem żeby 10 na 10 umarło :V
[ Dodano: 2020-03-26, 00:39 ]
Davos napisał/a:
tu pewnie wymogi są łagodniejsze
tak właściwie to lekarze mają teraz w dupie te wymogi i rzucili się na nie jak po świeże bułeczki
i nie wiem już czy pisałem ale chciałbym z tego miejsca serdecznie podziękować firmie Fiberlogy za przekazanie dla osób które drukują przyłbice ćwierć tony plastiku, które pozwoli zrobić 7000 przyłbic
i jeszcze wielu innym małym firmom które pomagają w przycinaniu "szybek"
i nie wiem już czy pisałem ale chciałbym z tego miejsca serdecznie podziękować firmie Fiberlogy za przekazanie dla osób które drukują przyłbice ćwierć tony plastiku, które pozwoli zrobić 7000 przyłbic
i jeszcze wielu innym małym firmom które pomagają w przycinaniu "szybek"
O, genialnie, szacun dla nich!
Ale... czy zapłacili podatek od darowizny?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum