No, wygląda na to, że projekt Kraina Grzybów dobiegł końca.
Tak jak myślałem był to projekt artystyczny autorstwa ludzi którzy od dawna byli o to podejrzewani.
Głównym reżyserem zdaje się być niejaki Wiktor Stribog który z tego tego co teraz patrzę popełnił już wiele podobnych rzeczy.
Kraina Grzybów to kawał porządnej awangardy która została w doskonały sposób podana.
Gdyby od początku było wiadomo czym te filmy są i kto za nimi stoi, niewiele osób zainteresowałoby się tematem, jednak wykorzystując element tajemniczości i zmuszając odbiorcę do zastanowienia się nad tym co właśnie widział autorom udało się osiągnąć to do czego dąży każdy artysta, a co jest szczególnie trudne jeśli dzieło nie wpisuje się wżadną "wygodną" dla odbiorcy konwencję
Oby więcej takiej sztuki!
Na tym też polega sztuka. Mickiewicz w "Dziadach" nie dał części pierwszej. Ten to był dopiero artysta awangardowy.
_________________ I'M TOO OLD FOR THIS SHIT!
........................
#seniorwinternetach #fascynującaanegdotka #lata90tetoapogeumludzkiejcywilizacji #gettudaczopa
........................
The Mission // Dead Poets Society // Boyz n the Hood // Fisher King // Bronx Tale // Trainspotting // Chasing Amy // Big Lebowski // Fight Club // Human Traffic // Samotari.
Czyli apgrejdowana złota 11tka filmów, które uczyniły mnie Jankielem. Obejrzyj wszystkie i zostań mną. Polecam - 8.73/10
........................
#seniorwinternetach #fascynującaanegdotka #lata90tetoapogeumludzkiejcywilizacji #gettudaczopa
........................
The Mission // Dead Poets Society // Boyz n the Hood // Fisher King // Bronx Tale // Trainspotting // Chasing Amy // Big Lebowski // Fight Club // Human Traffic // Samotari.
Czyli apgrejdowana złota 11tka filmów, które uczyniły mnie Jankielem. Obejrzyj wszystkie i zostań mną. Polecam - 8.73/10
........................
........................
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum