Wysłany: 2019-01-20, 12:07 Zamieszanie z Owsiakiem.
Niech mi ktoś wytłumaczy fenomen Owsiaka. Na imprezie WOŚP-u została zamordowana osoba, bardzo prawdopodobnie przez złą organizację imprezy. Organizatorem było WOŚP, więc Owsiak zrezygnował. Można to odejście interpretować jak się chce, że wziął odpowiedzialność i odszedł, albo że nie chciał wziąć za to odpowiedzialności i uciekł.
Stała się tragedia, ale dla wielu ludzi tą tragedią była rezygnacja Owsiaka i na FB wszyscy #muremzaowsiakiem. Nie rozumiem. Czy ktoś go zmusił do rezygnacji. Kazali mu dymisję złożyć, czy co?
A teraz wraca. Po co ta szopka jest? Niech mi to ktoś wytłumaczy.
Po trupach do celu, co nie? Mokro w majtach mu się zrobiło po morderstwie prezydenta Adamowicza, ale skoro ma poparcie wierchuszki z Platformy i ogólnie Polaków to "wrócił" w sławie i chwale. Że niby go ludzie przekonali. Dla mnie jest skończony - rok temu jeszcze wrzuciłam do puszki. W tym roku nie i bardzo się z tego cieszę. Jest tyle innych organizacji wspierających biednych, chorych i osamotnionych ludzi.
[ Dodano: 2019-01-20, 13:17 ]
Zresztą Juras to straszny cynik. Oto dowód:
To zdjęcie zrobiono kilka godzin po pogrzebie Adamowicza. To mówi samo za siebie.
_________________ "Czasami konflikty muszą wybuchnąć tylko po to, żebyśmy wszystkiego nie robili sami jak takie osiołki".
"Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacie".
Mikołaj Rej
manciara9, Dla mnie Owsiak teraz wychodzi na attention whore. Wszystko kręci się wokół jego osoby. Może byłoby lepiej jakby tą orkiestrą zajął się ktoś inny?
Zresztą, czego można się spodziewać po resortowym dziecku? Zbigniew Owsiak (ojciec) był komendantem Milicji ds. polityczno-wychowawczych, Maria (matka) - pracowała w prokuraturze wojewódzkiej w Gdańsku, brat Andrzej- byly członek ORMO. Cała rodzina ze strony matki powiązana ze służbami.
Tu nie ma przypadków
_________________ "Czasami konflikty muszą wybuchnąć tylko po to, żebyśmy wszystkiego nie robili sami jak takie osiołki".
Mikołaj Rej
Ostatnio zmieniony przez Mańka 2019-01-20, 14:03, w całości zmieniany 1 raz
zdradzę wam polaczki tajemnicę tylko nikomu o tym nie mówcie. Dzieci nie mają wpływu na to co robili ich rodzice, dziadkowie i inni przodkowie, a na działania swoich rówieśników jak np brat czy siostra mogą mieć minimalny wpływ ale wcale nie muszą
No ale Owsiaka wiele osób nie lubi więc będą zwracać uwagę na takie pierdoły jak zmiana zdania w jakiejś kwestii albo zdjęcia które sobie robi, wymyślać niczym nie potwierdzone spiski. Według teorii o fotkach straszny ze mnie cynik bo jak robiłem sobie kiedykolwiek wesołe fotki, to właśnie w tym czasie ktoś na świecie umierał
zdradzę wam polaczki tajemnicę tylko nikomu o tym nie mówcie. Dzieci nie mają wpływu na to co robili ich rodzice, dziadkowie i inni przodkowie, a na działania swoich rówieśników jak np brat czy siostra mogą mieć minimalny wpływ ale wcale nie muszą
No ale Owsiaka wiele osób nie lubi więc będą zwracać uwagę na takie pierdoły jak zmiana zdania w jakiejś kwestii albo zdjęcia które sobie robi, wymyślać niczym nie potwierdzone spiski. Według teorii o fotkach straszny ze mnie cynik bo jak robiłem sobie kiedykolwiek wesołe fotki, to właśnie w tym czasie ktoś na świecie umierał
A na stypie się śmiejesz i opowiadasz dowcipy? Pewnie nie. Adamowicz jeszcze nie ostygnął dobrze a ten z kumplami już wielce zadowolony. Obrzydliwe - zero szacunku dla zmarłego - jaki by nie był.
Mikołaj Rej
Nie rozumiem, nie można się uśmiechnąć kilka godzin po pogrzebie? Nie znam ludzi ze zdjęcia, ale z tweeta wychodzi na to, że starali się podnieść na duchu po zdarzeniu i dlatego teraz się uśmiechają.
Teraz do końca życia będzie musiał chodzić smutny żeby nie urazić zmarłego.
A za rok pod żadnym względem nie robić orkiestry bo to by było wesołe celebrowanie rocznicy strasznej zbrodni
Ostatnio zmieniony przez Moris299 2019-01-20, 15:59, w całości zmieniany 1 raz
Poskąpie potrzebujące dzieci pieniędzy, bo pan Jurek się uśmiecha po pogrzebie, i jego rodzina to służby. W końcu nie wytrzymał psychicznie niesłusznej nagonki ludzi na niego. Na szczęście mnóstwo dobrych osób zabrało w tej sprawie głos i zdecydował się na powrót.
A na stypie się śmiejesz i opowiadasz dowcipy? Pewnie nie. Adamowicz jeszcze nie ostygnął dobrze a ten z kumplami już wielce zadowolony. Obrzydliwe - zero szacunku dla zmarłego - jaki by nie był.
Można opłakiwać zmarłych w różny sposób, niekoniecznie płakać. Ja z kuzynem przed i po pogrzebie babci sobie dowcipy opowiadaliśmy, kuzyn nawet dowcipami do babci nawiązywał a na stypie większość piłą wódkę, nic nadzwyczajnego, taka reakcja co nie oznacza że nikt babci nie szanował. To co robisz wcale nie określa tego jak się czujesz albo co myślisz. Osoby publiczne też muszą dbać o wizerunek.A Najlepiej było by znać opinię Owsiaka na ten temat żeby go ocenić bo zdjęcie z internetu jest jedynie pożywką dla spiskowców
Owsiak wrócił, bo ludzie tego chcieli. Była petycja, żeby wrócił, podpisało ją sporo osób, a to o czymś świadczy. A że przeciwnicy mają o to ból dupy, to już trudno. Jeszcze się taki nie urodził, co by każdemu dogodził.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum