Cenzura internetu właśnie przeszła przez komisję Europejską. Ustawa jest porównywana do ACTA... Nakazuje kontrolowanie wszystkich komentarzy, udostępnianych artykułów, filmów, zdjęć itd...
Cytat:
Za stanowiskiem przyjętym przez komisję prawną opowiedziało się 14 zasiadających w niej europosłów; 9 było przeciwko, a 2 wstrzymało się od głosu.
Nikt nie wyjdzie, bo wszyscy mundial oglądajo.
Jak pytałam ludzi na roku, czy wiedzą o tym, to robili oczy jak 5 zł xDDDD
No kurwa, jakie głosowanie, MUNDIAL MAMY, KIBICUJEMY NASZYM!!!!111oneoneone
Dlaczego podajesz tylko najbogatszych celebrytów jako przykłądy artystów? Nie dość, że to nie oni posiadają prawa do piosenek, tylko osoby, które im to napisały, więc to nie ich prawa są łamane, to jest jeszcze te 99% reszty osób, wśród których byli tacy, którzy faktycznie rzucali karierę, bo ludzie piracili ich piosenki i nie mieli z czego tworzyć dalej Ja bym się wściekła jakby ludzie sobie używali mojej muzyki bez zapłacenia mi za nią i takich freelancerów, których muzyka jest wykorzystywana obecnie jest bardzo dużo. Z tym tylko, że z tego co wiem, zgłaszanie łamania praw autorskich jest aż za dobrze rozwinięte, więc zaostrzanie tych praw jednak jest napisane pod koncerny, a nie dla ludzi...
Przecież istnieje już prawo cytatu i to, co jest proponowane w ogóle się z nim nie gryzie - kopiowanie dużych fragmentów artykułów i kopiowanie bez oznaczenia, że to cytat było zawsze plagiatem, teraz po prostu ma to być bardziej respektowane.
[ Dodano: 2018-06-21, 12:18 ]
Nigdy nie nie interesowały wypoki, ale jeżeli łamały prawo w taki sposób, to mi ich nie szkoda...
Love178, no właśnie zacytowanie obrazka w memie to takie działanie na granicy cytowania, bo można się kłócić, czy ten obrazek jest zacytowany, bo potrzebny, czy tylko pełni funkcję ilustracyjną (a tego prawo cytowania nie obejmuje).
Na Mistrzach też można się kłócić, czy dodanie komentarza już uzasadnia zacytowanie pierwotnego obrazka. Czasem ten komentarz nic nowego nie wnosi, nie powstaje nic indywidualnego. Itp. itd.
Dlaczego podajesz tylko najbogatszych celebrytów jako przykłądy artystów? Nie dość, że to nie oni posiadają prawa do piosenek, tylko osoby, które im to napisały, więc to nie ich prawa są łamane, to jest jeszcze te 99% reszty osób, wśród których byli tacy, którzy faktycznie rzucali karierę, bo ludzie piracili ich piosenki i nie mieli z czego tworzyć dalej
Ale tam za przykład byli podawani Maideni, któzy sami utwory tworzyli, od Maidenów wara
Mocno bym polenizowała, może 10 lat temu, ale dzisiaj za dużo jest platform do publikowania swoich utworów i czerpania zysku ze swojej działalności, będąc jednocześnie dostępnym dla innych, sama ślędzę niezależnych artystów nie naruszając ich praw
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum