Wysłany: 2018-01-17, 21:53 To koniec... Nadszedł czas zapłaty...
Żartowałem z tym końcem. Znaczy tak wpół żartowałem wpół serio.
Otóż kończy mi się wykupiony rok temu serwer. Jako, że większość zasobów idzie na wyświetlanie paska urodzinowego i inne sprawy forumowe, postanowiłem wyjść z taką inicjatywą:
Sprawa wygląda tak: na stronce jest postawiony kopacz kryptowaluty - Monero. Ja dostaję niewielkie wynagrodzenie hajsowe za każdą minutę spędzoną pod adresem. Możecie sobie ustawić by, np. koparka zużywała tylko 30 czy 40% procka, jeśli czujecie obciążenie kompa. Domyślnie odpala się z 50% mocy.
Ogólnie zamysł jest taki, żeby kto chce to odpalił sobie to w tle na czas przeglądania forum
Wiele na tym nie zarobię - ale was to nic nie kosztuje.
Wszystko dobrowolne, jestem ciekaw jak się to przyjmie i jaki będzie z tego zysk (kokosów się nie dorobię, pewnie nawet nie pokryje w 10% kosztów serwera) ale w sumie w formie eksperymentu zostawiam to wam
ogólnie to antywirusy jeśli macie to prawdopodobnie niestety wykryje jako wirus. Jest to spowodowane tym, że niektóre strony nielegalnie odpalały skrypt w tle
Dajcie znać co myślicie, i mówcie jakby nie chciało działać albo załadować się.
Skrypt będzie działać też na telefonach
[ Dodano: 2018-01-17, 21:54 ]
Więc możecie po prostu odpalić, niech se działa w tle i tyle.
A i jeszcze jedno - adblocki blokujo ten skrypt.
Ostatnio zmieniony przez Moris299 2018-01-17, 21:55, w całości zmieniany 2 razy
Trzeba było to wrzucić na forum bez niczyjej wiedzy
_________________ Użytkownik icywind na forum Mistrzowie to osoba o wesołym usposobieniu, która lubi dzielić się zabawnymi memami, śmiesznymi historiami oraz ministrantowymi anegdotami. Jego posty przyciągają uwagę innych użytkowników, często prowokując uśmiech na ich twarzach. Icywind jest również pomocny w dyskusjach, dając wartościowe rady i informacje na różne tematy. Jego obecność na forum sprawia, że społeczność staje się bardziej przyjazna, angażująca i ministrantna dla wszystkich uczestników.
Ile Hashes/s trzeba, żebyś w dzień zarobił jeden grosz?
[ Dodano: 2018-01-17, 22:25 ]
Chwalimy się
[ Dodano: 2018-01-17, 22:26 ]
na komórce mam 10 razy mniej XD
_________________ Użytkownik icywind na forum Mistrzowie to osoba o wesołym usposobieniu, która lubi dzielić się zabawnymi memami, śmiesznymi historiami oraz ministrantowymi anegdotami. Jego posty przyciągają uwagę innych użytkowników, często prowokując uśmiech na ich twarzach. Icywind jest również pomocny w dyskusjach, dając wartościowe rady i informacje na różne tematy. Jego obecność na forum sprawia, że społeczność staje się bardziej przyjazna, angażująca i ministrantna dla wszystkich uczestników.
Ile Hashes/s trzeba, żebyś w dzień zarobił jeden grosz?
Już mam na koncie ponad 1 grosz
Mając 20-30 haszy na sekundę przez godzinę wykopuje się Monero warte około 0,003 dolara, czyli jeden grosz. Jak mówię - to są grosze, ale mając ustawione np. 40% niemal nie odczuje się a prądu też więcej dużo zużywać nie będzie, bo i tak i tak jest komputer włączony a kopie się przy okazji
Mając 20-30 haszy na sekundę przez godzinę wykopuje się Monero warte około 0,003 dolara, czyli jeden grosz. Jak mówię - to są grosze, ale mając ustawione np. 40% niemal nie odczuje się a prądu też więcej dużo zużywać nie będzie, bo i tak i tak jest komputer włączony a kopie się przy okazji
1 grosz za godzinę. Zakładając, że kopiesz 24/7 to, nie odliczając rachunku za prąd, w miesiąc dorobisz się całych 7 zł. Już się bardziej lokata opłaca
Moris299 napisał/a:
Co ty masz za procka?
Ryzen 5 1600. W ogóle nie czuć, że jest obciążony na 100%
1 grosz za godzinę. Zakładając, że kopiesz 24/7 to, nie odliczając rachunku za prąd, w miesiąc dorobisz się całych 7 zł. Już się bardziej lokata opłaca
przy aktualnym kursie Monero, póki co to jedna z nielicznych kryptowalut która mimo krachu na giełdzie nie spada
Dlatego pisałem tutaj bardziej o tym by kopać "przy okazji", jak jest już komputer i tak włączony
Zastanawiałem się też nad tym - w takim media markcie stoi pełno komputrów i laptopów, gdyby na nim poodpalać kopanie, zminimalizować i tak zostawić na kilkunastu kompach xD
Teoretycznie nie jest to nic nielegalnego.
Ej, przetestowałem to dla Chroma i o wiele wolniej kopie od FF.
Może po prostu zrób zbiórkę na zrzutce albo daj link do paypal.me albo po prostu numer konta na dobrowolne datki na utrzymanie serwera? Przez rok 60zł zbierzesz Najlepiej zrzutka.pl bo widać od razu ile już jest.
Ostatnio zmieniony przez Mistress9 2018-01-29, 21:28, w całości zmieniany 1 raz
Może po prostu zrób zbiórkę na zrzutce albo daj link do paypal.me albo po prostu numer konta na dobrowolne datki na utrzymanie serwera? Przez rok 60zł zbierzesz Najlepiej zrzutka.pl bo widać od razu ile już jest.
Niech zrobi na tej stronie co Kijowski miał
[ Dodano: 2018-01-30, 16:08 ]
Davos napisał/a:
Moris, trzeba było wybrać zrzutkę.pl, Kijowski tam w kilka dni zebrał ponad 30 tysiaków
[ Dodano: 2018-01-30, 16:08 ]
Moris299 napisał/a:
https://paypal.me/weglowazbiorka
jeśli ktoś by chciał
Taka szkoda, że nie da się wysłać minus pieniędzy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum