Sandra z prochów w apteczkach było tylko to, chyba zwykłe przeciwbólowe... za wiele nie pomogą, ale mam swoje tabsy tylko nie wiem czy możesz takie brać. *podaje małe pudełko z tabletkami*
Icy no póki co to my się stąd nie ruszamy... więc narazie jesteśmy od nich zależni.
Ostatnio zmieniony przez Tortuga 2017-10-22, 01:08, w całości zmieniany 1 raz
(Tu nastąpił rzut monetą: orzeł - dobra droga, reszka - zła. Wypadła reszka.)
(Rzut kości dla uczestników:
Śmieszek - 1
Ascara - 2
Davos - 4
Antek - 6)
Po skręceniu w prawo droga robiła się coraz bardziej zarośnięta. Nagle - skarpa! Tego nie mogliście przewidzieć.
Śmieszek, Ascara i Davos spadli na dół.
Antek, który szedł wolniej, gdyż niósł zdobyć, zdążył zauważyć że spadacie, ale nie zdążył was złapać - sam jednak nie spadł.
Skarpa na szczęście nie była wysoka, ale...
Na dole była mieszanina błota i łajna. Prawdopodobnie "kąpielisko" miejscowych dzików.
Davos upadł na tyle szczęśliwie, że wpadł tylko po pas - w dodatku nie wybrudził swojej rany.
Ascara oraz Śmieszek mieli gorzej - umoczyli się centralnie w gnojówce - od stóp do głów.
Śmieszek dodatkowo skręcił kostkę - Ascara i Davos będą musieli pomóc mu chodzić trzymając za pachy.
Całkowicie rozbici tą porażką postanowiliście wrócić na plażę.
[ Dodano: 2017-10-22, 01:37 ]
Ala napisał/a:
Sandra z prochów w apteczkach było tylko to, chyba zwykłe przeciwbólowe... za wiele nie pomogą, ale mam swoje tabsy tylko nie wiem czy możesz takie brać. *podaje małe pudełko z tabletkami*
Sandra łyknęła prochy dane przez Alę.
(tak, pytałem się jej na PW czy chce ryzykować - zgodziła się)
Niestety okazało się, że jest silnie uczulona na jeden ze składników. Pomimo szybkiej reanimacji nie udało się jej uratować. Wyspa pochłonęła żywot pierwszego z rozbitków.
Ostatnio zmieniony przez Tortuga 2017-10-22, 01:40, w całości zmieniany 1 raz
- Wszystko w porządku? Dasz radę iść? - upewniła się Śmieszka, pomagając mu wyjść z gnojówki.
Prowadzenie go nie było problemem, większym byłoby niesienie go.
- Dobrze, że chociaż ty nie wpadłeś, zniszczyłby się ptak - zauważyła trzeźwo (prawdopodobnie zaskoczyła swoich towarzyszy tym, że nie robiła żadnego problemu z tego, że teraz zdecydowanie NIE była seksowna i pociągająca… czyżby to szok?), kiedy podawała rękę Antkowi, by pomógł jej wdrapać się z powrotem.
(…)
- NIE, nie pytajcie - warknęła, kiedy dotarli na plażę. - Ale mamy jakiegoś ptaka. To może być jadalne i… - w tej chwili jej wzrok padł na Sandrę. - Czy ona?…
Przykucnęła przy zwłokach. Przez moment patrzyła na twarz zmarłej, a w jej głowie pojawiło się wspomnienie wypowiedzi na temat tapety.
- No cóż… Mamy więcej racji wody - wzruszyła ramionami.
Nie wdając się w dłuższą rozmowę, zrzuciła z siebie zniszczoną sukienkę, pod którą miała wyłącznie majtki i wskoczyła w morskie fale. Pływała doskonale, więc nie obawiała się utopienia. Odrobina relaksu… Tego było jej trzeba.
"Wejście w takie tropikalne bagno jest zdecydowanie zbyt niebezpieczne. Za chuj w nie nie wchodzimy, obejście go to jedyny sensowny pomysł. No i oznaczenie drogi to też dobra myśl. Idziemy."
Boże ale mnie uwiera błoto, jestem w nich uwalony totalnie.... Dzięki za uratowanie.
Jeśli ma być gdzieś źródło wody to jedynie pod górkę. Ja bym szedł tam.. W dół to najwyżej stojącą znajdziemy, nie nadającą się do picia.
Ostatnio zmieniony przez Tortuga 2017-10-22, 12:02, w całości zmieniany 1 raz
Ascara co do Sandry to weź sobie jej ciuchy, tzn spodnie i koszulkę, chyba że chcesz paradować przed nami w gaciach albo iść szukać swoich. Bierz co jest i nie wybrzydzaj. Z błotem na włosach już nie wydajesz się być taka wyniosła, nawet Ci do twarzy
W sumie to mogę już pisać, Lil i tak zostałaby przegłosowana :v
Zdecydowaliście się iść ścieżką pod górę. Ścieżka była wyboista i stroma więc jesteście bardzo zmęczeni. Dotarliście na szczyt wzniesienia. W dole zobaczyliście polanę pełną jagód oraz niewielkie stado zwierząt podobnych do dzików. Nie znaleźliście wody, za to macie jedzenie!
Niestety nie wiecie czy jagody są jadalnie, może ktoś w obozie będzie wiedział? Chyba że ktoś na odważnego?
Gdybyście szli ścieżką w dolinie dotarlibyście w to samo miejsce, ale przepłoszylibyście dziki, które stratowałyby jagody. Cóż za szczęście!
Dziki was nie widzą, może spróbujecie jakiegoś upolować? Nie musicie się bać o jagody, tym razem "atak" byłby od tyłu, więc nic nie stratują.
Przydała by się jakaś broń, prowizoryczna dzida albo coś w tym stylu zrobione z gałęzi. Jakiś pomysł? Ja się gołymi rękoma nie mam zamiaru na nie rzucać
Ostatnio zmieniony przez Tortuga 2017-10-22, 15:23, w całości zmieniany 1 raz
Jako, że macbed i Mackers są wysocy, a Nadir zaproponowała wspięcie się na półkę skalną, drużyna postanowiła podsadzić dziewczynę, żeby tam zajrzała.
Nadir bez większego problemu stanęła na ich ramionach, złapała się krawędzi i spróbowała się podciągnąć.
Ciężka sprawa. Gdybyśmy mieli nóż moglibyśmy zrobić oszczepy. Moglibyśmy też poszukać grubych gałęzi i spróbować nimi zabić te zwierzęta ale to chyba będzie trudne bo trzeba będzie podejść.
W każdym razie wpierw rozejrzałbym się za czymś czego możemy użyc jako broni
O jagodach pomyślimy później ale mam pomysł jak je sprawdzić,
nie trzeba będzie ich od razu zjadać
Ascara wróciła po chwili. Ku prawdopodobnej irytacji Ali, trzeba było jej przyznać, że z mokrymi (i tym samym już czystymi) włosami wyglądała równie seksownie, co z ułożonymi. Utrata makijażu także nie odbiła się bardzo negatywnie na jej urodzie. Kształtny, nieskażony skalpelem biust zdawał się obalać tezę Icka.
- No widzisz, to szkoda, że je umyłam, nie? - uśmiechnęła się do Ali, udało jej się nawet uniknąć w tym uśmiechu złośliwości.
Bez większego skrępowania ściągnęła ciuchy z martwej Sandry, aby je włożyć. Mogła, co prawda, pójść do swoich rzeczy, które przecież odnalazła, ale po co? Przydadzą się jej później. Miała zamiar jeszcze pożyć. Wzięła jedną z przeznaczonych dla niej butelek wody i wypiła odrobinę z dużą gracją, siadając z powrotem na upatrzonym już wcześniej kawałku kadłuba.
- Co takiego ci powiedziała, że ją zabiłaś? - zapytała spokojnie.
Ostatnio zmieniony przez Tortuga 2017-10-22, 16:04, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum