Mam założonego instagrama i gdy chcę dodać kogoś do znajomych to jest opcja dodawania z kontaktów z telefonu.
Ale mam z tym problem. Bo jeśli dzwoni do mnie potencjalny klient to od razu zapisuje jego numer w telefonie (potem jak robię jakieś promocje to powiadamiam o tym tych klientów m.in. sms-ami)
Tak więc wchodzę w dodawanie kontaktów na instagramie i widzę tam ludzi, których czasem nawet nie widziałem. Problem polega na tym że w tych kontaktach mam też kilka zakładów optycznych, co oznacza że kilka z moich numerów w telefonie to kontakty do konkurencji która dzwoniła do mnie żeby zrobić wywiad cenowy. Nie chcę tych kontaktów w tel bo nie chcę konkurencji powiadamiać sms-ami o moich promocjach. Ale nie wiem które numery z tel są tymi od konkurencji. Czy istnieje jakaś aplikacja lub inny sposób żeby wyczaić który moj kontakt z telefonu jest danym kontaktem z instagrama?
PS: Nie wiem czy w miarę logicznie to opisałem ale powinniście zrozumieć o co mi chodzi
Chyba nie istatnieje taka aplikacja, ale możesz np. ręcznie wpisywać na facebooka tak jakbyś chciał się logować ale wpisujesz randomowe hasło i pokaże ci wtedy, ale żeby wszystkich to raczej ciężko
[ Dodano: 2017-09-04, 15:52 ]
problem w tym, że na instagramie numer telefonu nie jest nigdzie udostępniany. Nikt nie ma dostępu do tego numeru oprócz samej aplikacji instagrama
A nie możesz, nie wiem, raz w tygodniu przeglądać listy "znajomych" i po prostu ręcznie dodawać do czarnej listy? Wiem że to pracochłonne, ale innego pomysłu nie mam.
_________________ Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 3000
Hmmm..... no szkoda. Bo wiesz chodzi mi o to że jak np na snapie kogoś mam to mi pokazuje daną osobę pod taką nazwą użytkownika, pod jaką mam ją zapisaną w kontaktach w telefonie. Ta osoba oczywiście na snapie ma też swoja nazwę użytkownieka ale jak mogę zostawić opis z mojej książki lub zmienić. A przede wszystkim wiem kto jest kto. Na Instagramie takiej edycji znajomych nie ma czasem?
widzu napisał/a:
A nie możesz, nie wiem, raz w tygodniu przeglądać listy "znajomych" i po prostu ręcznie dodawać do czarnej listy? Wiem że to pracochłonne, ale innego pomysłu nie mam.
Ale jak mam dojśc do tego który z tych kontaktów jest od konkurencji. Bo na Instagramie taką osobę mogę zablokować ale nadal nie będę wiedział który numer tel był jego i nadal bedę mu wysyłał sms-y z aktualnymi promocjami
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum