Swiezo po przyjezdzie do Bristolu urzekla mnie jego sztuka uliczna, zglebiajac temat dowiedzialem sie o Banksym.
To co ten kolezka wczynia to jest poezja, idac przez miasto co krok mozna zobaczyc dziela inspirowane Mistrzem,
badz tez samego Baknsego, sztuka przyjela sie rowniez w innych anglieskich miejscowosciach.
Jezeli ktos zna jakis innych takich artystow robiacych podobna sztuke, jest to dla was temat, podzielcie sie.
Ponizej pokaze troche czastke czegos, ktora w Polsce byla by scignana przez policje oraz nagrodzona kara porzadkowa.
Jak bede mial swoj aparat to dodam swoje zdjecia
Banksy
dzisiaj widzialem wlasnie tego, chyba najbardziej mi sie podoba
Ostatnio zmieniony przez brzozik70043704352251515 2014-04-26, 15:23, w całości zmieniany 1 raz
Był lata temu jakiś koleś w PL. Tuse (chyba z Gliwic). Malował pod hasłem "tuse pomaluj"
Spróbujcie, może w google coś wyskoczy.
Swojego czasu to i ja coś tam malowałem i tagowałem ale jak wyznaczyli 40tyś nagrody za moją głowę, to sobie odpuściłem
_________________ Powiedziałbym, że w życiu cenię forumków. Eeem… Forumków którzy podali mi pomocną dłoń, kiedy sobie nie radziłem, kiedy byłem sam, i, co ciekawe, to właśnie przypadkowe spotkania wpływają na nasze życie. Chodzi o to, że kiedy wyznaje się pewne wartości, nawet pozornie uniwersalne, bywa, że nie znajduje się zrozumienia, które by tak rzec, które pomaga… się nam rozwijać. Ja miałem szczęście, by tak rzec, ponieważ je znalazłem. I dziękuję Bartkowi82r. Życie to Gość.
_________________ Powiedziałbym, że w życiu cenię forumków. Eeem… Forumków którzy podali mi pomocną dłoń, kiedy sobie nie radziłem, kiedy byłem sam, i, co ciekawe, to właśnie przypadkowe spotkania wpływają na nasze życie. Chodzi o to, że kiedy wyznaje się pewne wartości, nawet pozornie uniwersalne, bywa, że nie znajduje się zrozumienia, które by tak rzec, które pomaga… się nam rozwijać. Ja miałem szczęście, by tak rzec, ponieważ je znalazłem. I dziękuję Bartkowi82r. Życie to Gość.
Barbra - świetnie zrobiony ten "trololo guy", ktoś miał dobry pomysł
W ogóle wszystkie graffiti z tego tematu bardzo efektowne, niektóre też mają przesłanie. Ciekawi mnie jak powstawały te malowidła np. na całych ścianach wieżowca czy choćby mniejszego domu. Przecież do tego potrzebne są rusztowania i mnóstwo farby. Nie da się zrobić tego w jedną noc i w ukryciu więc rozumiem, że te wszystkie graffiti są legalne?
Nie da się zrobić tego w jedną noc i w ukryciu więc rozumiem, że te wszystkie graffiti są legalne?
Przejrzałam fanpage'a Tuse i tam były zdjęcia jak robi graffiti, to to było w dzień, w kilka osób, a obok stała grupka ludzi i robiła fotki Za to amatorzy to pewnie się bawią w kotka i myszkę z policją
No właśnie! Ponawiam pytanie DAvosa. Gdzie to było w Poznaniu? Bo w Krakowie było na pewno! Na sławnym graffiti murze wzdłuż miasteczka studenckiego AGH.
_________________ I'M TOO OLD FOR THIS SHIT!
........................
#seniorwinternetach #fascynującaanegdotka #lata90tetoapogeumludzkiejcywilizacji #gettudaczopa
........................
The Mission // Dead Poets Society // Boyz n the Hood // Fisher King // Bronx Tale // Trainspotting // Chasing Amy // Big Lebowski // Fight Club // Human Traffic // Samotari.
Czyli apgrejdowana złota 11tka filmów, które uczyniły mnie Jankielem. Obejrzyj wszystkie i zostań mną. Polecam - 8.73/10
No właśnie! Ponawiam pytanie DAvosa. Gdzie to było w Poznaniu? Bo w Krakowie było na pewno! Na sławnym graffiti murze wzdłuż miasteczka studenckiego AGH.
Mi też to znajomo wyglądało. Pamiętam, że zdarzało mi się czasem przechodzić koło tego muru i był tam Wojtyła.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum