Dziś wynieśli na orbitę satelitę dzięki używanej rakiecie Falcon 9. Pierwszy raz w historii udało się użyć rakiety z poprzedniej misji, dzięki czemu znacznie zredukowano koszty transportu satelity. Ogromny szacunek!
Elon Musk to jest w ogóle niezwykłym człowiekiem. Kolejną firmę w ogólę założył - Neuralink. Firmę którą bardzo chętnie bym poznał bliżej i korzystał z ich usług. Mianowicie łaczenie SI z człowiekiem. Takie jakby cyborgi będą tworzyć.
Ja się tam gościem nie jaram. Tak, ten kolo i jemu podobni, są nośnikiem przyszłości. Tak, ta przyszłość taka właśnie musi być. Dostrzegam i rozumiem. Ale ani ogarniam, ani mnie to interesuje.
_________________ I'M TOO OLD FOR THIS SHIT!
........................
#seniorwinternetach #fascynującaanegdotka #lata90tetoapogeumludzkiejcywilizacji #gettudaczopa
........................
The Mission // Dead Poets Society // Boyz n the Hood // Fisher King // Bronx Tale // Trainspotting // Chasing Amy // Big Lebowski // Fight Club // Human Traffic // Samotari.
Czyli apgrejdowana złota 11tka filmów, które uczyniły mnie Jankielem. Obejrzyj wszystkie i zostań mną. Polecam - 8.73/10
Coś ostatnio czytałem, że Trump zamierza podjebać hajsy NASA i wesprzeć tym samym prywatne przedsiębiorstwa jak SpaceX właśnie czy tam inne Virgin Galactic.
Każde lądowanie rakiet Falcon oglądałem z niesamowitym niedowierzaniem i jestem pełen podziwu.
[ Dodano: 2018-02-07, 09:35 ]
Wczoraj był start rakiety Falcon Heavy. Oczekiwany od dawna a ja przegapiłem Live stream
Ale ogólnie odjebane perfekcyjnie, zobaczcie lądowanie boosterów:
https://youtu.be/u0-pfzKbh2k
Misja miała na celu... Umieszczenie Tesli Roadster na orbicie
Hahahahahahaha... Lisowska jak Anne Hathaway w "Interstellar". Tylko jej brakuje teorii, że tajemnice czarnej dziury da się naukowo rozgryźć miłością.
_________________ I'M TOO OLD FOR THIS SHIT!
........................
#seniorwinternetach #fascynującaanegdotka #lata90tetoapogeumludzkiejcywilizacji #gettudaczopa
........................
The Mission // Dead Poets Society // Boyz n the Hood // Fisher King // Bronx Tale // Trainspotting // Chasing Amy // Big Lebowski // Fight Club // Human Traffic // Samotari.
Czyli apgrejdowana złota 11tka filmów, które uczyniły mnie Jankielem. Obejrzyj wszystkie i zostań mną. Polecam - 8.73/10
Był w goglu teraz jest w spacex... Rzuciłbym głupie pytanie: ciekawe gdzie pójdzie potem, gdyby nie to że następna firma pewnie nawet jeszcze nie powstała
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum