Wysłany: 2017-02-26, 18:52 "Wielki" powrót klasyka. Nokia 3310 powraca.
O ile w ogóle można to wciąż nazwać Nokią.
W 2014 roku Microsoft zakupił dział mobilny, a w umowie sprzedaży zamieścił klauzulę, że nie mogą oni (Finowie) sprzedawać telefonów ani udzielać możliwości odsprzedawania licencji na sygnowanie logiem Nokia innym firmom aż do 2017 roku.
Nokia została na rynku, spokojnie sobie rozwijając swoje Here mapsy oraz szereg mniej popularnych USŁUG.
W 2016 roku Chińki Foxconn zakupił prawo do sygnowania logiem Nokia swoich telefonów. Oznacza to, że Chiński producent tworzy telefony po swojemu, ze swoim systemem, w swoich fabrykach, zgodnie ze swoimi standardami jakościowymi a następnie nakleja logo Nokii i... sprzedaje je jako "Nokia" mimo, że jedyne co telefon ma wspólnego z nokią to logo
Kilka tygodni temu pojawiła się plotka, jakoby Foxconn miał wyprodukować Nokie 3310.
Powstało wiele renderów które miały być niby "przeciekiem" z fabryki jednak oczywiście okazały się śmierdzącym fejkiem. Oto jak wyglądało kilka z nich:
Jednak dzisiaj, doczekaliśmy się oficjalnych informacji. Została ona dzisiaj zaprezentowana na tagach MWC w Barcelonie.
Telefon posiada 16mb pamięci, 1,5mpx aparat oraz baterię pozwalającą na nieprzerwane 22 godziny rozmów. Telefon ma kosztować 49 euro, więc przewidywana cena w Polsce to minimum 260pln (to nie jest oficjalna cena a moje spekulacje, od 49 euro trzeba doliczyć cło, podatki i marże sklepów).
A oto oficjalny wygląd.
Ostatnio zmieniony przez Moris299 2017-02-26, 18:54, w całości zmieniany 4 razy
[ Dodano: 2017-02-26, 19:20 ]
Warto dodać, że nowa Nokia będzie się komunikować tylko poprzez 2G więc o jakimś przejrzeniu neta przy narmalnych prędkościach możemy zapomnieć.
Reszta zapowiedzianych modeli:
Wchodziłem.
Najpierw na Nokii 2690, miałem miesięcznie 50mb transferu co w tamtych czasach starczało na... całkiem spoko internetu przy Operze mini
Potem trochę na Nokia 6700 classic po tym jak mi się dotykowy Samsung popsuł.
Już nie mówiąc, że mi się kiedyś w chuj podobał n96, który był w tamtych czasach niesamowitym, multimedialnym telefonem i mówiło się, że to świetny telefon do internetu i poczty.
Potem jeszcze miałem krótko w gimnazjum bodajże Nokię 7230
[ Dodano: 2017-02-26, 20:09 ]
kurwa jak tak patrzę na to co napisałem to był ze mnie kiedyś fanatyk Nokii
dlatego tak bardzo ubolewam nad tym jak skończyli
[ Dodano: 2017-02-26, 20:10 ]
Nokię n900 mam do dzisiaj, służy mi jako transmitter FM.
No tak, muszę mieć 10 letni telefon bo dzisiaj nikt nie wpadnie na pomysł,żeby coś takiego wstawić do telefonu Chętnie bym taki kupił.
[ Dodano: 2017-02-26, 20:10 ]
i mam do n900 mega sentyment, zajebisty telefon
[ Dodano: 2017-02-26, 20:11 ]
już nie wspominając o zajebistych muzycznych telefonach
Ta nowa wersja Nokii 3310 jest jak nowa wersja "Ben Hura." Stara wersja to legenda kina z rekordowymi 11ma Oscarami, nowa to gunwo dla tępych dzieciaków 2/10.
_________________ I'M TOO OLD FOR THIS SHIT!
........................
#seniorwinternetach #fascynującaanegdotka #lata90tetoapogeumludzkiejcywilizacji #gettudaczopa
........................
The Mission // Dead Poets Society // Boyz n the Hood // Fisher King // Bronx Tale // Trainspotting // Chasing Amy // Big Lebowski // Fight Club // Human Traffic // Samotari.
Czyli apgrejdowana złota 11tka filmów, które uczyniły mnie Jankielem. Obejrzyj wszystkie i zostań mną. Polecam - 8.73/10
Właśnie nie wiem co to było, czy jakieś upośledzone s40 czy wuj wi.
Bo jak jeszcze Nokia robiła telefony to do klawiszowych kładli s40 i s60, nie?
Natomiast to co kładł M$ to było coś innego.
Nokia miała swoje S40, S60, Symbiana, potem Maemo który rozwinął się w MeeGo a potem przesiedli się na WP
[ Dodano: 2017-02-27, 22:02 ]
Nokia miała swoje S40, S60, Symbiana, potem Maemo który rozwinął się w MeeGo a potem przesiedli się na WP
jeszcze było Meltemi ale nie wiem czy to ostatecznie weszło do jakiegoś teleofnu
Ja się zupełnie na tym, jak wiecie, nie znam, ale nie było przypadkiem tak, że Nokia miała swoje S40, S60, Symbiana, potem Maemo który rozwinął się w MeeGo a potem przesiedli się na WP?
_________________ I'M TOO OLD FOR THIS SHIT!
........................
#seniorwinternetach #fascynującaanegdotka #lata90tetoapogeumludzkiejcywilizacji #gettudaczopa
........................
The Mission // Dead Poets Society // Boyz n the Hood // Fisher King // Bronx Tale // Trainspotting // Chasing Amy // Big Lebowski // Fight Club // Human Traffic // Samotari.
Czyli apgrejdowana złota 11tka filmów, które uczyniły mnie Jankielem. Obejrzyj wszystkie i zostań mną. Polecam - 8.73/10
Nieee, wszystko pokręciliście.
W rzeczywistości było tak, że Nokia miała swoje S40, S60, Symbiana, potem Maemo który rozwinął się w MeeGo a potem przesiedli się na WP.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum