15/17
Ten test ma błędy.
Prawidłowo jest niepijący, a wg testu prawidłowo jest nie pijący.
Test pokazuje, że prawidłowo stawia się kropkę po "dr". Po skrócie tytułu dr nie ma kropki.
Ostatnio zmieniony przez Lilith 2017-02-02, 16:08, w całości zmieniany 1 raz
Test pokazuje, że prawidłowo stawia się kropkę po "dr". Po skrócie tytułu dr nie ma kropki.
w "nie pijący" jest haczyk, że nie chodzi o cechę tych ludzi, tylko, że pijący w czymś udziału nie biorą
a po dr stawia się kropkę, gdy odmieniamy przez przypadki
Aaa, "nie pijący" w tym sensie! Tu nie doczytałam, bo ja zrozumiałam, że chodziło o niepijących ludzi jako abstynentów XDDD
A co do tytułu doktora to kurcze jakoś mi umknęło, że nie wiedziałam, że w innych przypadkach kropkę się stawia ;__;
Cóż, zwykle spotykałam się z określeniem "dra Jakiegośtam", to mnie musiało zmylić. Ale sobie sprawdziłam, moja dotychczasowa wiedza okazała się błędna, także nie będę się wykłócać
Dołączyła: 10 Sty 2017 Posty: 162 Skąd: Z probówki (a tak naprawdę to nie)
Medale: Brak
Wysłany: 2017-02-02, 17:01
Lilith_Madness napisał/a:
15/17
Ten test ma błędy.
No mi pokazał normalnie, nie stawia się kropki po dr i tę opcję pokazał, a w tamtym wypadku w teście "Nie pijący, a jedzący" również jest użyte prawidłowo. Kropkę natomiast stawia się po prof.
_________________ Każdy ma prawo do szczęścia... ale nie każdy ma szczęście do prawa.
15/17
Ten test ma błędy.
No mi pokazał normalnie, nie stawia się kropki po dr i tę opcję pokazał, a w tamtym wypadku w teście "Nie pijący, a jedzący" również jest użyte prawidłowo. Kropkę natomiast stawia się po prof.
Ja już się poprawiłam, że to ja nie miałam racji.
Resztę zasad ortografii znam doskonale.
Aaa, "nie pijący" w tym sensie! Tu nie doczytałam, bo ja zrozumiałam, że chodziło o niepijących ludzi jako abstynentów XDDD
No właśnie ja też tak w pierwszej chwili zrozumiałem i zaznaczyłem z rozpędu "niepijący, a gdy się zorientowałem, że chodziło o to drugie znaczenie, było już za późno :] Więc ostatecznie 16/17.
To się najpierw test robi, a dopiero potem czyta posty
Mam tak samo jak Wilk.
Post Lilki po prostu jest widoczny od razu więc go przeczytałem a napisała w nim że test ma błędy(xD) więc zacząłem czytać dalej bo pomyślałem, że skoro ma błedy to nie warto go nawet zaczynać a dalej były spojlery które sprawiły że odechciało mi się go robic
_________________ I'M TOO OLD FOR THIS SHIT!
........................
#seniorwinternetach #fascynującaanegdotka #lata90tetoapogeumludzkiejcywilizacji #gettudaczopa
........................
The Mission // Dead Poets Society // Boyz n the Hood // Fisher King // Bronx Tale // Trainspotting // Chasing Amy // Big Lebowski // Fight Club // Human Traffic // Samotari.
Czyli apgrejdowana złota 11tka filmów, które uczyniły mnie Jankielem. Obejrzyj wszystkie i zostań mną. Polecam - 8.73/10
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum