Nie, nie, od kilku serii na koniec zamiast zespołów jest stand up, co tydzień ktoś inny. I o ile w necie da się znaleźć dobre polskie standupy, to tam Kuba zaprasza jakichś kiepskich arytystów. Albo właśnie kiepskie wycinki puszcza, przynajmniej w moim odczuciu nieśmieszne :v
_________________ I'm boring myself just talking about this.
Miałem ostatnio fazę na stendapy, więc nadrabiałem stendapy (głównie zagraniczne)
Zakochałem się w Jimmym Carrze, zwłaszcza jak jedzie po losowo wybranej osobie z publiczności https://www.youtube.com/watch?v=Xt-39L5sPCw , gość jest rewelacyjnym improwizatorem, ale oglądałem speciale z jego udziałem, które składają się praktycznie z samych one-linerów, co jest na dłuższą metę męczące mocno. Mało jego monologów jest przetłumaczonych z czego smutam.
Carlin obejrzany w całości. Gość jest legendą, nikt nie ma do niego podjazdu, absolutny top. Wkleiłbym coś ale wszystko jest zajebiste, i ciężko coś wybrać
Dalej LouisCK, gość od którego zacząłem zabawę dawno temu w oglądanie stendap i który jednocześnie mnie do niego aż do niedawna zraził, no może nie zraził ale nie wciągnął na tyle żebym grzebał w tym głębiej (a szkoda), kilka świetnych monologów, np o najsmutniejszym handjobie w Ameryce https://www.youtube.com/watch?v=MVXd_MLmsms czy o MJ https://www.youtube.com/watch?v=nPlUKOB_7EU ale jakoś mi ogólnie nie leży specjalnie.
Został mi do nadrobienia Hicks, Cosby (coś tam liznąłem ale za mało by coś powiedzieć), ktoś jeszcze godny uwagi?
Aha, i teraz gdy już się obyłem z zagranicznym stendapem widzę jaka jest katastrofalna przepaść między nim a polskim Tyż naskoczyli pamiętam kiedyś na Abelarda że coś tam o papieżu powiedział, no kurwa jak śmiał.
A no i Jimma Jeffriesa, który się już tutaj bardzo często pojawiał ale wy nie wymieniliście, obczajcie koniecznie. Zupełnie inny styl, w tej chwili mistrz w podawaniu chamówy i storytellingu ale też czasem ptrafi błysnąć czymś bardzo bystrym. Nie wklejam nic bo jutub się z typem bawi w kotka i myszkę. co chwilę się coś pjawia, jest blokowane, znika, znów się pojawia. Jeszcze z pół roku temu były jego wszystkie speciale w cąłości, teraz nie ma nic.
_________________ I'M TOO OLD FOR THIS SHIT!
........................
#seniorwinternetach #fascynującaanegdotka #lata90tetoapogeumludzkiejcywilizacji #gettudaczopa
........................
The Mission // Dead Poets Society // Boyz n the Hood // Fisher King // Bronx Tale // Trainspotting // Chasing Amy // Big Lebowski // Fight Club // Human Traffic // Samotari.
Czyli apgrejdowana złota 11tka filmów, które uczyniły mnie Jankielem. Obejrzyj wszystkie i zostań mną. Polecam - 8.73/10
Ostatnio zmieniony przez JankielKindybalista85 2016-09-23, 00:42, w całości zmieniany 2 razy
Ostatnio zacząłem oglądać stand up bo na Netflixie są i szybki transfer mam tam. Obejrzałem już Louis C.K.: Hilarious, Louis C.K.: Live at the Comedy Store, Luis C.K. 2017, Jimmy Carr: Funny Business (co mi się szczególnie podobało) i teraz oglądam Patton Oswalt: Talking For Clapping.
Także polecicie jakieś stand upy, które są warte polecenia? Najlepiej jakby były dostępne na Netflixie.
W ogóle ostatnio zasugerowałem Netflixowi aby dodali Mad Mena i dodali kilka dni później XD Pewnie to nie moja zasługa ale i tak ciekawie się czuję.
Nie mam Netflixa, więc nie wiem, co tam się znajduje. Ale podrzucam linki do stand-upów, jakie kiedyś tam oglądałam, może widziałeś, może nie, ale polecam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum