Znacie pewnie tą sprawę.
Ja też o niej słyszałem, ale dopiero dzisiaj trafiłem dzisiaj na tego facebooka KLIK i dowiedziałem się że to człowiek z mojej branży
I taki artykuł znalazłem:
Cytat:
Właściciel kilku salonów optycznych w Krakowie, Wieliczce i Myślenicach katował swoją o 11 lat młodszą żonę. Wszystko działo się w czasie, kiedy w pokoju obok spały małe dzieci. Kobieta ma pocięte ciało i uszkodzony kręgosłup. Lekarze określają jej stan jako ciężki.
Biznesmen Paweł W. i jego kolega wpadli do domu w Stróży pod Myślenicami, zaczęli bić Martę pięściami po całym ciele, kopać po głowie, twarzy, nogach i zadawać ciosy nożem. Optyk nie miał skrupułów, choć w pokoju obok spały dzieci - dwuletnie i dziewięciomiesięczne. Dotkliwie pobita żona trafiła do Szpitala Specjalistycznego im. L. Rydygiera w Krakowie. Gdyby policja nie przyjechała na czas, Marta mogłaby już nie żyć. Jej mąż i oprawca to 43-letni popularny optyk i syn prezesa zarządu Małopolskiego Cechu Optyków.
Żona optyka - Marta miała szczęście, bo jej brat Łukasz zdążył ostrzec ją przed niedoszłym mordercą. Zanim Paweł W. dotkliwie pobił swoją żonę, umówił się ze szwagrem w klubie przy ul. św. Jana w Krakowie. Tam doszło między nimi do bójki. Potem optyk razem z kolegą pojechał do Stróży (woj. małopolskie), gdzie przebywała jego żona z małymi dziećmi. Po ataku Łukasz zadzwonił do siostry, która spała z dziećmi w swoim domu. Ta powiadomiła policję, która przyjechała w ostatniej chwili.
Znany optyk i jego kolega usłyszeli zarzuty usiłowania zabójstwa. Mogą teraz resztę życia w więzieniu. Prokuratura w Myślenicach zawnioskowała o tymczasowy trzymiesięczny areszt dla obu oskarżonych. Sąd przystał na propozycję prokuratury. Paweł W. i jego kolega Mariusz K. nie przyznali się do winy i odmówili złożenia wyjaśnień. Biznesmen jest dobrze znany policjantom z Myślenic. Już wcześniej policja prowadziła śledztwo w sprawie znęcania się nad 32-letnią żoną. Optyk był też podejrzewany o udział w podpaleniu sześciu aut w Myślenicach.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum