krakowiak jest bardzo fajny, różnorodny, bo raz są siedzenia, innym razem miejsca na rowery, innym razem miejsca na walizki, jest długi i jak przechodzisz przez cały to można pozwiedzać, no i jest cichutki, zwłaszcza z zewnątrz, nie tłucze się jak pozostałe, jest ładny, póki co pachnący, no i bardzo ładny i nowoczesny, kocham te tramwaje i czasem specjalnie do nich wsiadam nawet jak jadą nie tam gdzie chcę
_________________ Gość
Sztuczna pochwa pod kątem 90 stopni przymocowana do czegoś, i rucham i jem
Krakowiak jest spoko. To nie jego wina że dupą blokuje rondo tylko tych kutasów co nie pomyśleli żeby pod niego poszerzyć to rondo o metr-dwa. Barbuszko jaką trasą teraz jeździsz najczęściej?
_________________ I'M TOO OLD FOR THIS SHIT!
........................
#seniorwinternetach #fascynującaanegdotka #lata90tetoapogeumludzkiejcywilizacji #gettudaczopa
........................
The Mission // Dead Poets Society // Boyz n the Hood // Fisher King // Bronx Tale // Trainspotting // Chasing Amy // Big Lebowski // Fight Club // Human Traffic // Samotari.
Czyli apgrejdowana złota 11tka filmów, które uczyniły mnie Jankielem. Obejrzyj wszystkie i zostań mną. Polecam - 8.73/10
ale czasem też jadę przez plac inwalidów, to wtedy 4 i 14 są najlepsze
Tam się spotkamy.
........................
#seniorwinternetach #fascynującaanegdotka #lata90tetoapogeumludzkiejcywilizacji #gettudaczopa
........................
The Mission // Dead Poets Society // Boyz n the Hood // Fisher King // Bronx Tale // Trainspotting // Chasing Amy // Big Lebowski // Fight Club // Human Traffic // Samotari.
Czyli apgrejdowana złota 11tka filmów, które uczyniły mnie Jankielem. Obejrzyj wszystkie i zostań mną. Polecam - 8.73/10
Ale swoją drogą uwielbiam takie typowo polskie abstrakcje, jak to rondo w Krakowie. Zarzucę innym przykładem - w jednej z podpoznańskich gmin wybudowano pływalnię. Nowy, piękny budynek, duma gminy, otwarcie z pompą itp. Miały tam się rozgrywać jakieś zawody pływackie wyższej rangi. I co się okazało, gdy już pływalnię oddano do użytku? Że tory mają 24,98 m Czyli o 2 cm za mało do wymaganych 25 m.
Oczywiście pływalnia działa i ludzie tam przychodzą popływać, ale już żadnych oficjalnych zawodów rozegrać się nie da
A to tylko jeden z baaaardzo wielu przykładów urzędniczych absurdów w naszym pięknym kraju.
Na zlocie poczujesz że nawet te 2cm to BARDZO dużo. A gdzie tam do końca...
........................
........................
Wydali kilkanaście milionów na basen ale nie mogą na szybko przeremontować? Inne kafelki na ścianach i już by było
To nie takie proste W chacie to sobie możesz wyciąć dziurę i nikt problemu nie robi, ale w budynku użyteczności publicznej do każdej pierdoły już musisz robić przetargi, zmieniać projekty, załatwiać pozwolenia i załatwiać tysiąc innych papierkowych bzdur.
Moris299 napisał/a:
Poza tym chuj za różnica 2cm? Nie wierzę, że inne baseny się ci do milimetra wstrzeliwuja
No do profesjonalnych zawodów to muszą mieć superdokładne wymiary. Na igrzyskach te 2 cm mogą przesądzić o zdobyciu bądź niezdobyciu medalu.
_________________ Piwo jest dowodem na to, że Bóg nas kocha i chce, żebyśmy byli szczęśliwi. Choć nie jestem detektywem, zawsze znajdę beczkę z piwem....
_________________ Piwo jest dowodem na to, że Bóg nas kocha i chce, żebyśmy byli szczęśliwi. Choć nie jestem detektywem, zawsze znajdę beczkę z piwem....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum