Właśnie przed chwilą skorzystałem i myślę, że warto polecić.
Ktoś mi puścił sygnała ale numer coś podejrzany więc wpisałem w neta i wyskoczyła mi stronka "kto dzwonił"
Celowo daję adres z tym numerem ku przestrodze. Wygląda na to, że po oddzwonieniu nabiłoby mi niezły rachunek. To telefonicznie naciągactwo w tym kraju staje się niewyobrażalnie chamskie.
Polecam również z tego względu, że kiedyś dzwonił do mnie jakiś numer z kierunkowym do kraju który nie istnieje. +38 czy coś takiego. Nie pamiętam dokładnie. W necie wyczytałem, że to jakaś ciemna sprawa a za oddzwonienie buli się bajońskie sumy. Fajnie, że operatorzy zwyczajnie nie zablokują takich numerów skoro to dość znany temat. Tak bardzo o nas dbają
W każdym razie warto zachować czujność i w razie czego korzystać z takich stron. Jak się okazuje nawet w przypadku rodzimych numerów.
do mnie często na domowy dzwonią dziwne numery, nie odbieram, wpisuję numer w google, a tam kilka stron z "opiniami" na temat numerów i wszędzie terror telefoniczny
sprzedają jakieś garnki itp, nawet by mi się nie chciało z nimi gadać
_________________ Gość
Sztuczna pochwa pod kątem 90 stopni przymocowana do czegoś, i rucham i jem
Czasami tez niektórzy naciągacze wydzwaniają w nocy albo wczesnym rankiem, licząc że jak ktoś jest zaspany, to prędzej oddzwoni. Uważajcie na takie coś.
No właśnie do mnie ten zagraniczny jakoś w nocy zadzwonił. Teraz coś mi świta, że to z jakiegoś afrykańskiego kraju było, jakiś kuwa Niger, Zambia czy RPA.
Ja od niezapisanych odbieram bo może ktoś numer zmienił albo nie mam, albo z uczelni albo jakiś pracownik a czasem się zdarza, że inwestorzy dostają numer do mnie zamiast do taty. W sprawie ofert też wolę ja rozmawiać bo kulturalniej odmawiam
Ale to co się dzieje to jakaś masakra. Dzwonienie z ofertami z numerów wyglądających na prywatne to czyste chamstwo. I nie ma co liczyć na jakąś ochronę bo nawet mój własny operator taką metodę wykorzystuje
_________________ I'm boring myself just talking about this.
A ja na telefonie mam zainstalowaną aplikację "odebrać telefon?" i też polecam.
Aplikacja w sytuacji gdy ktoś do nas dzwoni wyświetla informację czy dany numer jest "czysty" czy ktoś o już zgłaszał jako np."nękający" "telemarketing" itp.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum