Wysłany: 2015-11-01, 01:31 Niecodzienne zjawisko na polskim niebie
Niecodzienne zjawisko na polskim niebie. Około godziny 19-stej pojawił się na nim ogromny rozbłysk światła.
Jak mówi Informacyjnej Agencji Radiowej Karol Wójcicki z Centrum Nauki Kopernik był to gigantyczny, zielono-żółty bolid. Ślad po nim utrzymywał się na niebie przez 30-40 sekund.
Karol Wójcicki dodaje, że zjawisko miało związek z wtargnięciem w atmosferę nad Polską niewielkiej bryły skalnej. W tej chwili nie wiadomo, co to był za obiekt i czy był związany z przelatującą w pobliżu Ziemi asteroidą.
Ktoś z Was widział? Bo ja tak Jechałem dziś autem po godz. 19, a tu nagle niebieski rozbłysk, który rozświetlił całe niebo i zaraz potem niebiesko-zielona kula pędząca po nieboskłonie. W przeciwieństwie do typowych "spadających gwiazd", ten obiekt był dużo większy i jaśniejszy. Niesamowity widok!
Właśnie doczytałem w sb, że po północy był kolejny rozbłysk. Nieźle To na bank ma związek z przelatująca w pobliżu Ziemii asteroidą. Możliwe, że to jeszcze nie koniec widowiska.
[ Dodano: 2015-11-01, 01:35 ]
To 30 też był? Nigdzie o tym nie słyszałem...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum