Zwłaszcza, że podatek 75% ma być od dochodów osób fizycznych powyżej 500tys i nie ma nic wspólnego z dochodami firmy a CIT dla małych startujących biznesów mniejszy niż obecnie
[ Dodano: 2015-10-16, 16:09 ]
Ale wiadomo, że każdy imigrant to milioner z własną korporacją.
_________________ Użytkownik icywind na forum Mistrzowie to osoba o wesołym usposobieniu, która lubi dzielić się zabawnymi memami, śmiesznymi historiami oraz ministrantowymi anegdotami. Jego posty przyciągają uwagę innych użytkowników, często prowokując uśmiech na ich twarzach. Icywind jest również pomocny w dyskusjach, dając wartościowe rady i informacje na różne tematy. Jego obecność na forum sprawia, że społeczność staje się bardziej przyjazna, angażująca i ministrantna dla wszystkich uczestników.
Zwłaszcza, że podatek 75% nie ma nic wspólnego z dochodami firmy
Jak to nie ma nic wspólnego kurwa. To skąd się biorą milionerzy? Tak se chodzą i żreją i żyją i nagle jeb, mają 501tysi dochodu? No chyba nie. Chyba raczej jest tak że se chodzą i myślą a jak wymyślą to zakładają firmę, która - jak nią dobrze zarządzają - się rozrasta aż nagle pozwala im osiągnąć dochód przekraczający 500tysięcy. Właśnie z tej jebanej firmy i innych źródeł, których ekspolatację umożliwiały hajsy z rozwoju firmy. I wtedy z szafy wyskakuje Icek i mówi "Siemano wyzyskiwaczu pierdolony! Póki byłeś porządnym małym przedsiębiorcą to miałeś niski CIT ale się skończyło krwiopijco. Dawaj 75% na biednych kurwo!" A on wtedy mówi nara i następnego dnia jest ze swoją firmą na Wielkim Kajmanie. I co zrobisz, nic nie zrobisz. A nie, zapomniałem, zatrzymasz go przemocą.
W każdym razie - oczywiście odpowiednio upraszczając - ja widzę bezpośredni związek między dochodami czyjejś firmy a tym że ten ktoś zostanie jako osoba fizyczna ograbiony za pomocą 75% podatku. Ale ja nie mam tak wysokiego iq jak Icek więc pewnie nie mam racji. No i nie jestem lewakiem więc tym bardziej nie mam racji.
Aha. Odnoszę wrażenie że temat muslimskiego gwałtu na niemądrej kobiecie został wyczerpany i można go skierowac do zamknięcia.
_________________ I'M TOO OLD FOR THIS SHIT!
........................
#seniorwinternetach #fascynującaanegdotka #lata90tetoapogeumludzkiejcywilizacji #gettudaczopa
........................
The Mission // Dead Poets Society // Boyz n the Hood // Fisher King // Bronx Tale // Trainspotting // Chasing Amy // Big Lebowski // Fight Club // Human Traffic // Samotari.
Czyli apgrejdowana złota 11tka filmów, które uczyniły mnie Jankielem. Obejrzyj wszystkie i zostań mną. Polecam - 8.73/10
Powiem tak.
Jestem "tolerancyjną lewaczką". Szanuję każdą nację. Nie potrafię tolerować jedynie pojedynczych jednostek fanatycznych.
Nasz kraj nie nadaje się na przyjmowanie uchodźców [przecież nie ma pracy dla nas, a cudzoziemcy dodatkowo by nam ją zabierali].
Można przyjąć pojedyncze rodziny, ale takie, których tożsamość i przeszłość można zweryfikować.
I będziemy mieli pewność, że będą pracować dla dobra kraju a nie pójdą na zasiłek [czyli będą żerować na naszych podatkach].
Przyjmowanie całej hordy jest głupim pomysłem, w końcu nie wiadomo, czy wśród nich nie ma fanatyków, którzy będą chcieli zrobić rozpierdol jak w Syrii.
Uciekają także Ci, którzy wojnę widzieli tylko w telewizji, bo wiadomo, niemiecki socjal jest wysoki, nie trzeba pracować, wystarczy się rozmnożyć jak króliki. Zwyczajnie wykorzystują sytuację.
Zdarzają się i takie przypadki jak opisane w temacie.
Gwałty zdarzają się we wszystkich państwach. Nie tylko wśród Arabów.
Ale fakt, że dokonali tego uchodźcy, świadczy o tym, że właśnie w tej gromadzie są takie bydlaki.
Powiecie, "tak Lilith, toleruj Muzułman, aż ci głowę utną."
Osobiście znam kilkoro Muzułmanów i zapewniam, że są całkiem normalni, niby wierzą, ale się dostosowują do norm europejskich i nie narzucają swoich poglądów.
Jestem przeciwko uchodźcom, w sensie ogromnej ilości w Polsce i w Europie właśnie przez przypadki takie jak opisane w tytule tego tematu.
Ale się rozpisałam...
No. I to jest zdrowsze podejście. A Jak już mamy kogoś ściągać, to musimy przyspieszyć proces repatriacji naszych Polaków ze wschodu. Nie oznacza to, że powinniśmy się zamknąć na innych całkowicie. Po prostu, jak ktoś chce być u nas uchodźcą, to niech przechodzi proces, jak inni w ciągu tych wszystkich lat.
Bracia Węgrzy, z Orbanem, wiedzą jak postępować u siebie z ludźmi którzy wpieprzają się bez dokumentów i robi rozpierdziel już przy granicy.
Jankiel, nie zapominaj, że Icek chce zatrzymać siłą wszystkich tych, którzy płacą te 75% więc może jednak lepiej, żeby imigranci nie zakładali u nas swoich firm bo zostaną tu na zawsze
to chyba lepiej żeby zostali bo wtedy te podatki pójdą na ulepszanie Polski i my na tym skorzystamy
_________________ Gość
Sztuczna pochwa pod kątem 90 stopni przymocowana do czegoś, i rucham i jem
_________________ Użytkownik icywind na forum Mistrzowie to osoba o wesołym usposobieniu, która lubi dzielić się zabawnymi memami, śmiesznymi historiami oraz ministrantowymi anegdotami. Jego posty przyciągają uwagę innych użytkowników, często prowokując uśmiech na ich twarzach. Icywind jest również pomocny w dyskusjach, dając wartościowe rady i informacje na różne tematy. Jego obecność na forum sprawia, że społeczność staje się bardziej przyjazna, angażująca i ministrantna dla wszystkich uczestników.
Wiesz że do Szwecji można pójść przez most w Danii albo drogą okrężną (chociaż polecałbym raczej to pierwsze)?
Ja bym tam wybrał prom
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum