Wysłany: 2015-09-12, 21:14 A gdyby tak... rzucić to wszystko?
Wszedłem dzisiaj po raz pierwszy od dawna na peb.pl... i zaskoczenie
Całkiem przemoderowane i... moim zdaniem lepsze, bardziej prejrzyste.
Wyskoczyła mi informacja:
Cytat:
" Witaj Gość
Zdziwił Cię widok wchodząc na Peba? Spokojnie, nikt nas nie uprowadził i aż tak dużo się nie zmieniło...
Zmieniliśmy silnik forum z przestarzałego vBulletin 3.8 na nowoczesne XenForo 1.4.10 ponieważ z vBulletin 5.x nie da się pracować.
Zdecydowaliśmy się na modernizację stylu, która ułatwi Ci korzystanie z forum. Kolorystyka w domyślnym stylu pozostała podobna.
Mamy nowy, jasny styl dla osób, które preferują większy kontrast. Możesz go wypróbować w stopce lub tutaj.
Język silnika forum też możesz zmienić na Angielski lub Polski w stopce lub tutaj.
Zdecydowaliśmy się na szyfrowanie wszelkiej komunikacji między Tobą, a serwerem za pomocą SSL aby zwiększyć Twoje bezpieczeństwo.
Aby podkreślić nową epokę naszej już ponad 10-letniej społeczności zdecydowaliśmy się na zmianę nazwy na PEBX. Ale spokojnie, wszystkie dotychczasowe linki zostaną przekierowane, także nie musisz zmieniać zakładek czy linków do naszej strony!
» Tutaj możesz się zalogować swoim dotychczasowym loginem lub dołączyć do nas!
Pozytywny feedback możesz zostawić tutaj, krytycznego nie przyjmujemy do wiadomości
Życzymy miłego pobytu w stałym towarzystwie!"
No więc poczytałem o tym XenForo i znalazłem TO i TO
Fajnie byloby zamienic Przemo na XenForo
Co o tym myslicie?
Ostatnio zmieniony przez bartek82r 2017-04-07, 14:53, w całości zmieniany 3 razy
x e i [Wczoraj 22:48] bartek82r: Przy okazji jak już jesteś. To jest faktycznie do ogarnięcia? http://forum.mistrzowie.org/viewtopic.php?t=2471
x e i [Wczoraj 22:51] adikxc: bartek82r, Powinno byc do ogarniecia
x e i [Wczoraj 22:52] bartek82r: To jutro zrobimy ankietę czy chcą zmieniać na to. Chyba że masz inny fajny skrypt forum?
x e i [Wczoraj 22:54] bartek82r: W ogóle to dużo roboty z tym? Możemy pozawracac Ci dupe?
x e i [Wczoraj 22:56] adikxc: bartek82r, jesli o mnie chodzi to taka zmiane musi klepnac Mariusz bo to nie jest jeden dzien i najwieksze szanse bylyby z ipb bo z tego co wiem Mariuszowi sie spodobal i mamy nawet integracje logowania z systemu jaki jest na mistrzach i ipb (na mklr.pl takie cos dziala)
x e i [Wczoraj 23:00] bartek82r: Ok to porozgladam się w temacie I jak coś przeglosujemy to pogadam z nim
No więc pytam Was. Z tego co wiadomo przejście na forum IPB jest możliwe bez problemu. Poza tym dla tych którzy wchodzą na mistrzów:
adixc napisał/a:
mamy nawet integracje logowania z systemu jaki jest na mistrzach i ipb (na mklr.pl takie cos dziala)
Co do forum XenForo to może też by się dało ale pewnie więcej roboty z tym.
Zamieściłem ankietę w której możecie zaznaczyć jedną odpowiedź dotyczącą skryptu, który chcielibyście mieć na forum.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum