Nie wiem o co chodzi i nie wiem z kim miałbym być kojarzony.
Nie chcesz wiedzieć. Nikt z nas nie chciał.
Dawidiusz92 napisał/a:
KicerK, to dlaczego ziemia jest Twoja, a przestrzeń już nie?
Bo gdyby przestrzeń powietrzna była własnościa jak ziemia to znalazłby się taki Dawidiusz który robił by z tego powodu problemy, że mu samoloty latają.
[ Dodano: 2015-08-19, 21:59 ]
V - r napisał/a:
macbed napisał/a:
Daj spokój, on był zabawny
Racja.
PS; chodziło mi oczywiście o to co napisał Macbed ale post V - r był bliżej.
KicerK, to dlaczego ziemia jest Twoja, a przestrzeń już nie? Do jakiej wysokości lub głębokości jest Twoja działka.
Podobno masz prawo do całej ziemi, skały, magmy i rozzarzonego do białości zelazoniklu od skorupy przez płaszcz aż po jądro, ale potem to zostało odrobinę ograniczone.
Dawidiusz ale nie wiem o chuj ci chodzi szczerze mówiąc? To czyja twoim zdaniem powinna być ziemia i to co w niej jeśli nie właściciela działki? Może państwowa? Witaj w Polsce, na pewno ci się tu spodoba. Ja wolę wersje made in USA. Rockefeller wykopał na swojej farmie ropę? Ropa jest jego, Rocky zostaje miliarderem. Miał farta, niech się cieszy. Po temacie. A w Polsce by Cię kurwa jeszcze wywłaszczyli bo na twojej działce jest ropa. Zostajesz frajerem bez działki za krótą zapłaciłeś. Twój pech. Smuć się, że nie kupiłeś działki w USA.
A różnica między "słupem" ziemi pod twoją działką a słupem powietrza nad nią jest oczywista. Po pierwsze: w ziemi można znaleźć coś na czym można się wzbogacić. W powietrzu nie bardzo. Po drugie: powietrze jest cały czas w ruchu, nie da się go ogrodzić i ustalić jasnych granic własności. Z ziemią, owszem da się to zrobić bo jest ziemią: sobie jest, niezmienna i nieruchoma. Zasadniczo oczywiście, chyba, ze chcesz uwzględnić w prawie własności zjawiska geologiczne o skali czasowej liczonej w milionach lat. Więc nie trolluj.
_________________ I'M TOO OLD FOR THIS SHIT!
........................
#seniorwinternetach #fascynującaanegdotka #lata90tetoapogeumludzkiejcywilizacji #gettudaczopa
........................
The Mission // Dead Poets Society // Boyz n the Hood // Fisher King // Bronx Tale // Trainspotting // Chasing Amy // Big Lebowski // Fight Club // Human Traffic // Samotari.
Czyli apgrejdowana złota 11tka filmów, które uczyniły mnie Jankielem. Obejrzyj wszystkie i zostań mną. Polecam - 8.73/10
JankielKindybalista85, dążę, do tego, że chciałbym wiedzieć jak to jest konkretnie z prawem. Kupuję np. działkę o powierzchni 10 arów. Chciałbym wiedzieć jak wysoko i jak głęboko mogę się teoretycznie budować... Do jakiej wysokości, czy głębokości architekt może projektować mój budynek.
_________________ 1) "We can't avoid the battle, but we can choose the battlefield."
2) Secret Service - Tajemnicza Zastawa
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum