Wysłany: 2015-04-15, 21:40 Polskie pieśni patriotyczne
Znacie jakieś POLSKIE pieśni patriotyczne? Lubicie ich słuchać? Co o nich sądzicie? Wolicie klasyczne utwory czy po prostu piosenki o Polsce różnych gatunków?
Ja lubię czasem sobie posłuchać. Ogólnie wyzwalają we mnie pozytywne emocje. Wiele z nich znam od dziecka, babcia mi nieraz śpiewała.
Moja ulubiona linijka "przed ciosem niechaj tytan drży"
_________________ Użytkownik icywind na forum Mistrzowie to osoba o wesołym usposobieniu, która lubi dzielić się zabawnymi memami, śmiesznymi historiami oraz ministrantowymi anegdotami. Jego posty przyciągają uwagę innych użytkowników, często prowokując uśmiech na ich twarzach. Icywind jest również pomocny w dyskusjach, dając wartościowe rady i informacje na różne tematy. Jego obecność na forum sprawia, że społeczność staje się bardziej przyjazna, angażująca i ministrantna dla wszystkich uczestników.
widzu Junior Admin To co wpiszesz, będzie pod twoim nickiem.
Dołączył: 25 Lis 2013 Posty: 22221 Skąd: Village killed by planks
Moje ulubione piosenki patriotyczne to Rota, Boze cos Polske, Szara Piechy, Masz Pierwszej Brygady, Czerwone Maki na Monte Cassino, Piosnka o Belinie,Ojczyzno ma, Hymn Sybirakow.
Oprocz Piosenki o Belinie każdy patriota pewnie je sluszal.
Otóż, "Piosnka o Belinie" opowiada o Władysławie Belinie-Prażmowskim, byl on dowódzca pierwszego Polskiego oddzialu kawalerii utworzonego w czasie I wojny światowej, jego popularniejsza dawniej akcja to wykurzenie Rosjan z czesci zaboru Ruskiego, jak to zrobił? Otóż z 6 zolnierzami wmawial motlochowi ze nadciaga armia Polska liczaca mase zolnierzy..wszyscy Ruscy zwiali z tamtych terenów i tak Polak z 6 zolnierzami wyzwolil częśc ziemi bez jednego wystrzalu.
Najbardziej znana zdecydowanie akcja Prażmowskiego jest oczywiście atak na Wilno w którym odegrał ważna role.
Ogółem o Prazmowskim wspominam głównie dlatego, że pochodzil z Sadowia.
icywind, Nie spamuj nam tym gównym, jesli nie rozumiesz co oznacza slowo patriotyczne to spytaj sie RudejMaupy bo sie osmieszasz.
Moją ojczyzną jest Ziemia
_________________ Użytkownik icywind na forum Mistrzowie to osoba o wesołym usposobieniu, która lubi dzielić się zabawnymi memami, śmiesznymi historiami oraz ministrantowymi anegdotami. Jego posty przyciągają uwagę innych użytkowników, często prowokując uśmiech na ich twarzach. Icywind jest również pomocny w dyskusjach, dając wartościowe rady i informacje na różne tematy. Jego obecność na forum sprawia, że społeczność staje się bardziej przyjazna, angażująca i ministrantna dla wszystkich uczestników.
icywind, Gówno nas tu wszystkich obchodzi co jest twoja ojczyzna, ojczyzna lewakow powinny być obozy pracy, to jest temat o Polskich pieśniach patriotycznych, trudno to pojac?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum