A w Polsce dalej na receptę, z tego co się orientuję
_________________ Użytkownik icywind na forum Mistrzowie to osoba o wesołym usposobieniu, która lubi dzielić się zabawnymi memami, śmiesznymi historiami oraz ministrantowymi anegdotami. Jego posty przyciągają uwagę innych użytkowników, często prowokując uśmiech na ich twarzach. Icywind jest również pomocny w dyskusjach, dając wartościowe rady i informacje na różne tematy. Jego obecność na forum sprawia, że społeczność staje się bardziej przyjazna, angażująca i ministrantna dla wszystkich uczestników.
W Polsce ogólnie ginekologia leży i kwiczy. Już nawet nie będę poruszać tematu aborcji, bo myślę że mam bardzo odmienne zdanie na ten temat niż 3/4 forum, a nie chce nikogo urazić. To np uważam, że sterylizacja powinna być w Polsce legalna. Do tego darmowa antykoncepcja taka jak np spirala, w Anglii są darmowe, a przynajmniej kilka lat temu tak było, u nas to koszt ok 1200zł z badaniami, założeniem i w zależności od tego jaką sie wybierze.
_________________ "Normalność to iluzja. To co jest normalne dla pająka... jest chaosem dla muchy. ~ Morticia Addams"
Powinna być nielegalna, razem z antykoncepcją hormonalną, wirnikami itd.
_________________ Użytkownik icywind na forum Mistrzowie to osoba o wesołym usposobieniu, która lubi dzielić się zabawnymi memami, śmiesznymi historiami oraz ministrantowymi anegdotami. Jego posty przyciągają uwagę innych użytkowników, często prowokując uśmiech na ich twarzach. Icywind jest również pomocny w dyskusjach, dając wartościowe rady i informacje na różne tematy. Jego obecność na forum sprawia, że społeczność staje się bardziej przyjazna, angażująca i ministrantna dla wszystkich uczestników.
ZróbmySobieKupę, oczywiście, że jebać pis. Nie ma innej opcji
Poza tym na tą jebaną Godek to nie mogę patrzeć, tępa suka. Też mam niepełnosprawne dziecko i nie wylewam swoich frustracji na innych, bo ja mam z czymś gorzej. A ona jak i Jaki wycierają sobie tymi dziećmi publicznie tyłki pokazując jacy są wspaniali, bo dokonali WYBORU i ich wybór jest jedynym słusznym, reszta to chuj.
_________________ "Normalność to iluzja. To co jest normalne dla pająka... jest chaosem dla muchy. ~ Morticia Addams"
Każda kobieta w wieku "produkcyjnym" powinna być obowiązkowo zapładniana, maksymalnie 2 miesiące po ciąży, a jeśli nie ma partnera to obowiązek powinien przejść na miejscowego księdza
[ Dodano: 2020-11-04, 11:18 ]
kotmaalealamakota napisał/a:
ZróbmySobieKupę, oczywiście, że jebać pis. Nie ma innej opcji
Poza tym na tą jebaną Godek to nie mogę patrzeć, tępa suka. Też mam niepełnosprawne dziecko i nie wylewam swoich frustracji na innych, bo ja mam z czymś gorzej. A ona jak i Jaki wycierają sobie tymi dziećmi publicznie tyłki pokazując jacy są wspaniali, bo dokonali WYBORU i ich wybór jest jedynym słusznym, reszta to chuj.
To np uważam, że sterylizacja powinna być w Polsce legalna.
To jest kurwa smutne. Facet się może podwiązać, a kobieta już nie. No ale przecież jest #piekłomężczyzn, co nie?
Tylko, że to kobieta ma piekło, jak zajdzie w niechcianą ciążę i nie może dokonać wyboru.
Aborcja, sterylizacja, eutanazja - czemu to budzi takie kontrowersje skoro tak naprawdę jest dobre i z własnej woli?
Bo kościół
No ja nie uważam aborcji za dobrej. Tyle o ile jestem w stanie zrozumieć, że ktoś nie chce dziecka i w 1 trymestrze dokonuje aborcji to robić to w 3 trymestrze jak np w nowym Jorku czy kanadzie, że można do ostatniego dnia ciąży to to już nie jest normalne. No sory laska po 8-9 miechach ciąży nagle stwierdza, że A chuj jednak nie chce. I co to daje? I tak musi urodzić z tym, że rodzi już trupa. jestem za prawem wyboru w kwestii płodów z wadami i od niedawna jestem w stanie zaakceptować aborcję na życzenie, ale z ograniczeniami.
Sterylizacja - rozumiem.
Eutanazja - kurczę, mam mieszane uczucia. Niby wybór, ale samobójców odratorujemy. Nie kalkuluje mi się to.
Aborcja - no wybór, ale nie abortowanego. Blisko mi do Ali.
Eutanazja - kurczę, mam mieszane uczucia. Niby wybór, ale samobójców odratorujemy. Nie kalkuluje mi się to.
Powinno być w przypadku nieuleczalnych chorób. Tu chodzi o możliwość godnej śmierci na własnych warunkach a nie samobójstwo.
RudaMaupa napisał/a:
Aborcja - no wybór, ale nie abortowanego. Blisko mi do Ali.
Bo jeszcze nie myśli ani nie czuje...
[ Dodano: 2020-11-05, 07:10 ]
Davos napisał/a:
Mistress9 napisał/a:
Aborcja, sterylizacja, eutanazja - czemu to budzi takie kontrowersje skoro tak naprawdę jest dobre i z własnej woli?
Gdyby było takie dobre to nie budziłoby kontrowersji, przynajmniej w przypadku aborcji
Gdyby nie kościółek to nie byłoby aż takich kontrowersji.
Nie widziałam doprecyzowania, że nie chodzi o aborcję do porodu, tylko do pewnego momentu, Icy. Wydaje mi się, że często podawaną granicą jest wykształcenie układu nerwowego, fakt.
Czyli znowu by pasowało ustalić raz na zawsze, czym jest człowiek.
_________________ I'M TOO OLD FOR THIS SHIT!
........................
#seniorwinternetach #fascynującaanegdotka #lata90tetoapogeumludzkiejcywilizacji #gettudaczopa
........................
The Mission // Dead Poets Society // Boyz n the Hood // Fisher King // Bronx Tale // Trainspotting // Chasing Amy // Big Lebowski // Fight Club // Human Traffic // Samotari.
Czyli apgrejdowana złota 11tka filmów, które uczyniły mnie Jankielem. Obejrzyj wszystkie i zostań mną. Polecam - 8.73/10
No bo tak swoją drogą: ktoś tu wspominał o tym że są miejsca gdzie w sumie aborcja 9-miesiecznego płodu jest legalna. Czyli - jak też ktoś wspominał - kobieta w takim przypadku i tak musiałaby urodzić, tylko że trupa. Czyli jak teraz po wyroku trybunału. 😁
_________________ I'M TOO OLD FOR THIS SHIT!
........................
#seniorwinternetach #fascynującaanegdotka #lata90tetoapogeumludzkiejcywilizacji #gettudaczopa
........................
The Mission // Dead Poets Society // Boyz n the Hood // Fisher King // Bronx Tale // Trainspotting // Chasing Amy // Big Lebowski // Fight Club // Human Traffic // Samotari.
Czyli apgrejdowana złota 11tka filmów, które uczyniły mnie Jankielem. Obejrzyj wszystkie i zostań mną. Polecam - 8.73/10
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum