Mistrzowie.org Forum Oficjalne forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org
Co polecamy? - Rozszerzenia / dodatki do przeglądarek
ZSK - 2015-03-20, 17:41 Tylko mi jeszcze powiedzcie jak zmienić lokalizację bo nie potrafi mi wyszukać wpisywanych miast icywind - 2015-03-20, 17:55
d - n napisał/a:
Dodatkowo napiszę że nie wszyscy wiedzą że ma kilka dodatkowych przydatnych opcji np. "Darkroom Mode",
d - n - 2015-03-20, 18:10 ZSK; wchodzisz w np. Google Earth, znajdujesz swoja lokalizację i kopiujesz dane geograficzne do programu ChodnikowyWilk - 2015-03-20, 18:15 To f.lux jest chujowe, jeszcze bardziej mnie bolą oczy jak ustawiło mi na tryb nocny.ZSK - 2015-03-20, 18:20 Lol, że też nie pomyślałem Dzięki.Zaknafein - 2015-03-20, 18:34
ChodnikowyWilk napisał/a:
To f.lux jest chujowe, jeszcze bardziej mnie bolą oczy jak ustawiło mi na tryb nocny.
uwotm8?icywind - 2015-03-20, 19:02
d - n napisał/a:
ZSK; wchodzisz w np. Google Earth, znajdujesz swoja lokalizację i kopiujesz dane geograficzne do programu
Po co aż google earth
W internecie miejscowość i wyskakuje
Chociaż ja zmieniłem fluxa na redshift
[ Dodano: 2015-03-20, 19:03 ]
ChodnikowyWilk napisał/a:
To f.lux jest chujowe, jeszcze bardziej mnie bolą oczy jak ustawiło mi na tryb nocny.
Mi bolą jak wyłączam tryb nocny w nocyZSK - 2015-03-20, 19:09 No ja z Wikipedii wyczytałem lokalizacyję moją.icywind - 2015-03-20, 19:09
icywind napisał/a:
d - n napisał/a:
Dodatkowo napiszę że nie wszyscy wiedzą że ma kilka dodatkowych przydatnych opcji np. "Darkroom Mode",
Cytat:
Darkroom (backroom) (z ang. "ciemny pokój") – częściowo lub całkowicie zaciemnione pomieszczenie znajdujące się najczęściej w lokalach erotycznych, przeznaczone do uprawiania seksu. Ideą darkroomu jest możliwość nieskrępowanych, wolnych kontaktów seksualnych, często z nieznanymi osobami.
A sorry ale sami mnie wywołaliście darkroomem. Już uciekam.Davos - 2015-03-20, 22:21 Murzyn - dobrze wiedzieć, dzięki za info
Chodnikowy - kwestia przyzwyczajenia. Ja początkowo też nie mogłem przywyknąć, ale dzięki f.luxowi naprawdę oczy mniej się męczą. Może spróbuj sobie ręcznie ustawić na początek trochę jaśniejsze barwy niż domyślne, a potem stopniowo wyciemniać, łatwiej będzie Tobie przywyknąć.Moris299 - 2015-03-20, 22:24 Zainstalowałem na telefonie, często siedzę w ciemnościach na telefonie, zobaczymy czy obciąży wzrok.
Na komputerze nie instaluje bo wystarczy, że w pokoju pali się światło i już wzrok się nie niszczy i nie męczyChodnikowyWilk - 2015-03-20, 22:29 Nie chce mi sie z tym bawic, z reszta i tak w nocy nie mam zwyczaju siedziec.
Moris, tego nie wiedzialem, w takim razie nie bede siedzial po ciemku.d - n - 2015-03-20, 22:29
Moris299 napisał/a:
Na komputerze nie instaluje bo wystarczy, że w pokoju pali się światło i już wzrok się nie niszczy i nie męczy
Tu nie tylko chodzi o oszczędzanie wzroku ale też wpływ niebieskiego światła na problemy ze snem i ogólnym stanem samopoczucia.
Na stronie programu masz wszystkie badania, jak potrzebujesz po naszemu to wklep w google Moris299 - 2015-03-21, 00:09 Ano faktycznie coś pisało o śnie ale ja i tak z kompa po nocach nie korzystam (w rzadkich przypadkach jedynie) więc mi najbardziej jest przydatna aplikacja na telefon ;p mam tego twilight j póki co chyba lepiej ZSK - 2015-03-21, 02:49
Davos napisał/a:
Chodnikowy - kwestia przyzwyczajenia.
Ano ja też sobie troszkę przestawiłem barwy. Ale ogólnie mam wrażenie, że jest lepiej.
Moris299 napisał/a:
Na komputerze nie instaluje bo wystarczy, że w pokoju pali się światło i już wzrok się nie niszczy i nie męczy
Świat nie jest zero-jedynkowy. Jeśli masz w monitorze ustawioną dużą jasność i napierdalasz tym po oczach, to nawet zapalone światło w pokoju nie uchroni wzroku. A akurat z doświadczenia wiem, że zbyt wysoka jasność szkodzi. Jak kupiłem sobie nowy monitor, to z zachwytu ustawiłem jasność na maksa, bo taka zajebista jakość mi się wydawała, ale po jakimś czasie zauważyłem, że gorzej widzę. W jakiś pochmurny dzień rozkminiłem, że to może od tego monitora i zacząłem stopniowo ściemniać aż do zera i na szczęście wzrok wrócił do normy. Choć może to ja mam wrażliwe oczy widzu - 2015-03-21, 09:38 Ja cały dzień działam na najniżej jasności, nie rozumiem jak można sobie ustawić najwyższą, przy białych tłach to strasznie bije po oczach.