Polecam, lepszego programu do wykrywania telemarketerów nie ma, a i nie pobiera danych prywatnych numerów do bazy.
[ Dodano: 2016-07-25, 20:18 ]
Jak numer jest prywatny, to jest niezwiązany z żadną firmą, a nie jest w kontaktach wysyła komunikat "numer neutralny". A telemarketerów rozpoznaje od razu, i to nawet bez dostępu do sieci.
tez mam ta apke. I chyba nawet polecałem. Swietna jest!Zabek05 - 2016-10-11, 17:47 dla mających problem z wczesnym wstawaniem gorąco polecam apkę Sleep as Android
idąc spać kładziesz telefon na materacu blisko siebie i na podstawie ruchów telefonu ta apka jest w stanie określić fazę snu w jakiej się aktualnie znajdujesz
i budzi Cię w momencie kiedy Twój sen jest jak najbardziej płytki, dzięki czemu wstajesz rześki i wypoczęty
a najlepsze jest to że to kurwa działa naprawdę
jedyny warunek jest taki żeby w telefonie był czujnik ruchu. czyli w praktyce żeby dało się obracać ekran
można korzystać przez dwa tygodnie za darmo a potem trzeba zapłacić 15 zł. ale jeśli to problem to jest multum podobnych apek za darmo
Ale stestuję. Tylko jak się ma to do budzika, powiedzmy ze mam ustawiony budzik na godzinę x, a akurat w tym momencie mój sen nie jest płytki to co wtedy?Mackers - 2016-10-11, 17:58 Chętnie bym wypróbował, ale niestety nie śpię sam w pokoju.Moris299 - 2016-10-11, 18:06 To działa tylko dlatego że ci się wydaje, że to działa. Coś jak placebo. Pomiar snu poprzez akcelerometr daje podobne wyniki jak wróżenie z fusów
Na mnie to nie działa absolutnie, nawet jak nie wiedziałem, że to nie ma prawa działać to nie działało Zabek05 - 2016-10-11, 18:08 Moris ty kurwa ekspercie od wszystkiego
Wilku, są dwa wyjścia
pierwsze primo, jest taka opcja w budziku żeby budził Cię maksymalnie jakiś tam czas wcześniej, na przykład pół godziny
czyli jak nastawiles budzik na godzinę x to zadzwoni w godzinach x-0,5 do x
drugie primo, możesz po prostu położyć się spać o takiej godzinie żeby trafić z płytkim snem akurat w godzinę x
ale musisz wiedzieć dokładniej jak śpisz, trzeba tu co najmniej paru tygodni obserwacjiMoris299 - 2016-10-11, 18:12
Zabek05 napisał/a:
Moris ty kurwa ekspercie od wszystkiego
skoro pomaga to spoko, ale nie na każdego to działa
ogólnie to polecam internety i poczytanie o fazach snu, jak przebiega itp. ten program to po prostu coś na zasadzie: budzisz się bardziej wypoczęty bo masz świadomość, że powinieneś być wypoczęty bo superextraapkazaktórądałeś15zł nie może się mylić ChodnikowyWilk - 2016-10-11, 18:27 No tak szczerze powiedziawszy to też mi się to wydaje lekko naciągane, żeby akcelerometr potrafił wyłapać bardzo delikatne ruchy i określał na ich podstawie fazę snu... ale who know. Widzę że jest jeszcze opcja pomiaru przez mikrofon ale w fazie beta.
Ale abstrahując już od tego ta apka ma multum fajnych opcji, np. nagrywanie czy podczas snu coś gadasz i czy chrapiesz, sam jestem ciekawy w sumie Coś tam do świadomego snu jest ale nie wiem jak to ma działać niby, i fajne dźwięki budzika, może nie będą tak wkurwiające jak te melodyjki samsungowe.
[ Dodano: 2016-10-11, 19:29 ]
O i jeszcze jedna sprawa, lubię się wiercić w łóżku, więc istnieje pewnie ryzyko że telefon się przesunie, albo w ogóle zleci z łóżka, albo odwrócę się na drugi bok a telefon zostanie dalej i chuja z tego będzie.Mackers - 2016-10-11, 18:29 Im bardziej wkurwiająca melodia, tym większa szansa na to, że nie prześpisz alarmu.ChodnikowyWilk - 2016-10-11, 18:32 A to można w ogóle przespać budzik? Mi się nie zdarzyło jeszcze, a dla pewności mam jeszcze wibrację zawsze.Mackers - 2016-10-11, 18:36 No mi się wiele razy zdarzyło przespać.Moris299 - 2016-10-11, 18:45
ChodnikowyWilk napisał/a:
O i jeszcze jedna sprawa, lubię się wiercić w łóżku, więc istnieje pewnie ryzyko że telefon się przesunie, albo w ogóle zleci z łóżka, albo odwrócę się na drugi bok a telefon zostanie dalej i chuja z tego będzie.
i jest też ryzyko, że udusisz się kablem bo telefon zużywa podczas pomiarów trochę prądu i jeśli nie masz rano czasu na ładowanie to zaleca się pozostawienie podłączonego i położenie koło poduszki - tzn koło twojej szyi
A to można w ogóle przespać budzik? Mi się nie zdarzyło jeszcze, a dla pewności mam jeszcze wibrację zawsze.
zdarzyło mi się, że obudziłem się o 9 a przez godzinę np. od 7 do 8 non stop dzwonił budzikwidzu - 2016-10-11, 18:46
Mackers napisał/a:
No mi się wiele razy zdarzyło przespać.
Ja czasem wyłączam i idę spać dalej. Dlatego mam dwa budziki - jeden cichszy, wcześniejszy, i drugi taki ultragłośny. Ustawiałbym tylko ten drugi, ale on jest w stanie obudzić współlokatora w drugim pokoju (#potwierdzoneinfo ) dlatego budzik w komórce i najczęściej wystarcza. Głównie dlatego, że jak wstanę to ze świadomością, że muszę wyłączyć ten drugi zanim zadzwoni. Nadir - 2016-10-11, 18:48 Bardzo często zdarza mi się przespać budzik. Albo go wyłączyć i spać dalej i później nawet tego nie pamiętać. Chociaż jeśli wiem, że muszę wstać to nawet bez budzika sama się budzę.widzu - 2016-10-11, 18:48 A ten "ultragłośny budzik" wygląda tak:
Z tą różnicą, że jest zielony. Małe gówno, ale ma pyerdolnięcie. Nadir - 2016-10-11, 18:48
widzu napisał/a:
Ja czasem wyłączam i idę spać dalej.
Zabek05 - 2016-10-11, 18:53
No tak szczerze powiedziawszy to też mi się to wydaje lekko naciągane, żeby akcelerometr potrafił wyłapać bardzo delikatne ruchy i określał na ich podstawie fazę snu... ale who know.