To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Mistrzowie.org Forum Oficjalne
forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org

Sport - Eliminacje do Euro 2016 we Francji

macbed - 2015-09-03, 17:57

Nie 90%, tylko 66,7% :chill:

JankielKindybalista85 - 2015-09-03, 17:58

Ahtung! Gesmato!
macbed - 2015-09-03, 18:05

Achtung*

Marcin55522 - 2015-09-03, 18:08

2:1 dla Polski lub 2:2.
JankielKindybalista85 - 2015-09-03, 18:09

macbed napisał/a:

Achtung*

W Grammar Nazi też służysz? Wielozadaniowiec.

macbed - 2015-09-03, 18:11

Die Zufälligen Satz auf Deutsch.

ChodnikowyWilk - 2015-09-03, 19:26

JankielKindybalista85 napisał/a:
3-0 dla Niemiec.

Mam dezawi z finalu ms w siatce :smile: Oby tym razem bylo podobnie :P

Szyszek - 2015-09-03, 20:08

Można mówić o deja vu. W końcu pamiętam, jak Jankiel przed każdym meczem Polaków pisał "No, tym razem to na pewno przejebiemy i spuszczą nam wpierdol!". I tak trwało do finału, w którym Polacy wygrali.
No ale co innego siatkówka, gdzie jesteśmy jedną z czołowych ekip na świecie, a co innego piłka nożna, gdzie Niemcy to światowa potęga, a Polacy dopiero od niedawna się odbijają od dna, no ale poziomem jeszcze im dużo brakuje do czołówki. Jesteśmy raczej takimi światowymi średniakami. Sam nie wykluczam ewentualnego remisu, ale to byłby naprawdę świetny wynik. Zwłaszcza, że Niemcy będą grać u siebie i w tej fazie będą dużo bardziej skupieni, niż za poprzednim razem, a ich publiczność powinna ich zmobilizować. Na zwycięstwo, zwłaszcza wysokie, ciężko jest tutaj liczyć. Ba, dodam więcej: w jutrzejszym spotkaniu najbardziej prawdopodobnym scenariuszem jest porażka Polaków. I piszę to ja: ten, który często przesadza z optymizmem i w głębi serca chciałbym, by było zwycięstwo, choćby jednobramkowe i mocno wymuszone. Ale rozum mi głośno podpowiada "Nie tym razem, zią. W przypadku remisu już będzie można skakać z radości."
A to czy będzie serio remis, czy delikatna 1-bramkowa porażka, wpierdol Polaków czy jakieś cudowne zwycięstwo, okaże się jutro. Dlatego ja już wolę poczekać do samego meczu i nie mówić pewnym głosem, że będzie taki wynik, a nie inny. Bo to jest sport i scenariusze mogą być przeróżne.

Davos - 2015-09-04, 00:26

No i mamy kolejną megasensację w tych eliminacjach - Holandia przegrała 0:1 z Islandią i to grając na swoim terenie! Tym samym Islandczycy zdobyli w dwumeczu z nimi 6 pkt! Coś niesamowitego! Islandia gra w niedzielę u siebie z Kazachstanem i jak wygra to ma już pewny awans na mistrzostwa. A Holandia jest trzecia w tabeli, z zaledwie 10 pkt i traci do drugich w tabeli Czechów 6 pkt i aż 8 do prowadzącej Islandii.
Kto by się spodziewał, że Oranje, którzy rok temu rozbijali na mundialu Hiszpanię 5:1, wpadną w taki potężny kryzys. Na szczęście dla nich, nadal mają jeszcze szanse na awans, ale najprawdopodobniej będą musieli go wywalczyć w barażach. No chyba, że wyprzedzi ich jeszcze Turcja, bo taki scenariusz też jest możliwy.
A dla Islandii wielkie brawa za postęp, jaki ta drużyna uczyniła w ciągu ostatnich lat. Czapki z głów! Moni pewnie teraz świętuje :D

W pozostałych meczach sensacji nie było, aczkolwiek faworyci się męczyli - Włosi u siebie wygrali z Maltą zaledwie 1:0, Czesi na swoim terenie przegrywali z Kazachstanem do 74 minuty 0:1 i dopiero kwadrans przed końcem zdołali wyrównać, a potem w końcówce strzelić gola na wagę wygranej. Turcja zaledwie zremisowała z Łotwą 1:1, aczkolwiek mnie to specjalnie nie dziwi, bo kebaby w tych eliminacjach nie błyszczą.

Walia wygrała na wyjeździe z Cyprem 1:0 i zrobiła kolejny krok w stronę awansu - to najprawdopodobniej będzie następna sensacyjna drużyna, która pojedzie na Euro do Francji :) Póki co cały czas są liderem, a gonią ich Belgia i Izrael, którzy też dziś wygrali swoje mecze.

Zajebiste są te eliminacje :) Co kolejka to jakaś sensacja. Może jutro Polacy sprawią kolejną, wygrywając z Niemcami? ;)

Szyszek - 2015-09-04, 00:46

Facebookowa strona Eurosportu trafnie określiła Holendrów "Zgniłymi pomarańczami". Holandia musi walczyć o to, żeby się zachować! To by była wielka sensacja. Ale coś ci Holendrzy nie mają szczęścia ostatnio do rozgrywek europejskich. Na Mundialach byli na podium zarówno w 2010 jak i w 2014 roku. W międzyczasie było Euro 2012, które okazało się wielką porażką Holendrów. Mieli walczyć o awans, a zostali pokonani przez wszystkie drużyny z grupy. Teraz się zanosi na ciężki bój w eliminacjach.

Za to Islandia jest rewelacją tych eliminacji, a zarazem przeciwieństwem Holandii. Islandczycy nie mają wielkich gwiazd, jak Holandia. Ale w przeciwieństwie do Oranje mają drużynę. I to jest ich główny atut. I ten atut im daje awans na Euro. Bo jestem pewien, że z Kazachstanem sobie spokojnie dadzą radę. Skoro do tej pory tak ładnie grają, to Kazachstan powinni rozjechać!

Dużo niespodzianek na tych mistrzostwach. Wielu faworytów się męczy, zaskakują co niektóre teoretycznie "słabsze" nacje (które pokazują, że jednak potrafią walczyć jak równy z równym) Ukazuje się nam piękno sportu: nigdy nie można być do końca pewnym, co się stanie ;)

Davos - 2015-09-04, 19:27

Gruzja wygrała ze Szkocją 1:0 :grimer: :gool: Kolejna dobra wiadomość :)

No to teraz już tylko czekamy na mecz z Niemcami :]

Moris299 - 2015-09-04, 19:27

o której mecz? D:
Davos - 2015-09-04, 19:32

Za chwilę ;)
Szyszek - 2015-09-04, 19:35

Brawo dla Gruzinów! Sprawili przyjemną niespodziankę! No i ten wynik jest dla Polaków korzystny :D

To teraz pora, by Polacy wykonali swoje zadanie i zgarnęli chociaż ten 1 punkt.

widzu - 2015-09-04, 19:51

Davos, nie spodziewałem się po Tobie, że będziesz cieszył się z przegranej Szkocji... :alucard:
bartek82r - 2015-09-04, 20:25

:grimer: Może dobrze obstawiłem?
http://forum.mistrzowie.o...p=187173#187173

macbed - 2015-09-04, 20:30

:haha:

JankielKindybalista85 - 2015-09-04, 20:45

No i po pierwszej połowie jestem kurna bardzo mile zaskoczony. Może i przegrywamy, może i są brzydkie przestoje i czasem wypierdolka na oślep byle dalej ale poza tym jest naprawde dobra gra. Jest w tym pomysł, jest jakaś myśl, jest przede wszystkim jakaś odwaga. rok temu, i do tego piłem w poprzednim poście tutaj, Polacy wyszli na boisko z myślą, żeby nam nie dopierdolili. Dziś wyszli już z innymi myślami. Widać, że Niemcy grają już dużo lepiej niż rok temu, ale Polacy też grają naprawdę lepiej. Jeśli zagrają tak drugą połowę to nawet jeśli przegrają złego słowa na nich nie powiem.
macbed - 2015-09-04, 20:53

Daaaamn nigga
https://video.fwaw3-1.fna.fbcdn.net/hvideo-xal1/v/t42.1790-2/11981018_891271347628997_1216164916_n.mp4?efg=eyJybHIiOjQ5MywicmxhIjo1MTJ9&rl=493&vabr=274&oh=a658b2a1be17086ceeac1924cf5bf567&oe=55EA1C3D

Szyszek - 2015-09-04, 20:54

Jankiel, zgodzę się. Były złe momenty, kiedy Polacy się pogubili. Niestety, taki okres kosztował nas 2 gole. No ale też mieliśmy parę naprawdę dobrych akcji i ładnej gry i tutaj też zdołaliśmy coś wskórać. Polacy pokazują Niemcom, że wcale tak łatwo z nimi nie będzie. I mam nadzieję, że polscy piłkarze zdołają wyrównać w drugiej połowie. Bo ich stać.